hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Nem drágulnak tovább az albérletek

Ez derült ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 26.

hirdetés

Véget ért az elmúlt két évben gőzerővel zakatoló albérletdrágulás - állítják az ingatlan.com elemzői. Ezt a következtetést közel 10 ezer hirdetés megfigyelésére alapozzák. Mint mondják:

A fővárosban átlagosan 130 ezer forint volt a havi bérleti díj január közepén, ez pedig megegyezik a tavaly januári árszinttel, az albérletpiacon főszezonnak számító tavaly augusztusi átlaghoz képest pedig 7 százalékos csökkenésnek felel meg.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmagyarázta: a januári adatok arra utalnak, hogy egyensúlyba került a kereslet és kínálat a fővárosi albérletpiacon. Tavaly januárhoz képest több mint 40 százalékkal nőtt a kiadásra meghirdetett ingatlanok száma, ez játszotta a főszerepet az árak alakulásában.open-window-1246191_960_720

A legdrágább budapesti városrész az V. kerület, ahol idén januárban 170 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, ám ez tavaly januárhoz képest 6 százalékos csökkenést jelent. Balogh László elmondta: az V. kerületnek speciális szerepe van a piacon a központi fekvése miatt, és az átlagos csökkenés ellenére továbbra is vannak a kerületben kimagasló, többszáz ezer forintos bérleti díjak.Budapest-Kispest_1

Csökkentek a bérleti díjak az lakáspiaci szempontból szintén népszerű XIII. kerületben: az ottani átlagos bérleti díjak 7 százalékkal 130 ezerre mérséklődtek tavaly januárhoz képest. Itt is és az V. kerületben is mérséklődtek a bérleti díjak az egyetemkezdés miatt főszezonnak számító tavaly augusztusi átlagokhoz képest is: a csökkenés 6-7 százalékos.

hirdetés

Van azonban olyan kerület, ahol nőttek a bérleti díjak: a VI. kerületben tavaly januárhoz képest 11 százalékkal 155 ezer forintra, a XI. kerületben pedig 12 százalékkal 140 ezer forintra emelkedtek.

Az elemzés szerint három kerületben nem éri el a 100 ezret az átlagos bérleti díj: a XVII. kerületben 95 ezer, a XXI.-ben 85 ezer, a XIX.-ben pedig 84 ezer forint volt az átlagos ár januárban.

Képek: Wikipédia, Pixabay

Oszd meg a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk