hirdetés

BUDAPEST

Minden alkalomhoz találni egy jó budapesti éttermet

A Men & Tál megtalálta a legcukibb cukrászdát és a legfinomabb szusit, de kiderül az is, hogy milyen a slow food konyha.

Link másolása

hirdetés

Folytatódik a nagy leleplezés. Újabb hat vendéglátóhelyet járt be a szakács-fotós-blogger Csákvári Péter, és kíméletlenül megkritizálta a főztjüket. Kíváncsiak vagytok, hogy melyik a legjobb multi-kulti konyha a belvárosban, és hogy mitől lesz pikáns a sült krumpli?

Domi’s Bake Shop

"Ne a díszítés adja már el a sütit" - Domi nem marcipánhegyeket mozgat meg, sokkal inkább az ízre koncentrál. Ennek ellenére is szemetgyönyörködtető és valóban imádnivaló sütiket találtunk Budapest legcukibb cukrászdájában.

domi_s_bake_shop

hirdetés

Domi csupán 21 éves, és máris szétszedik az újságírók a shopja miatt, többezer lájkolója van a Facebookon, és folyamatosan érkeznek a csupán négy hónapja nyílt pöttöm boltba az édesszájúak. Minden süti a saját receptjei alapján készül, és közel harmincféle van belőlük a pultban. Közvetlen látványkonyha ez egy közvetlen lánytól, akiből sugárzik az élet, a szakma szeretete, és szeret a vásárlóival beszélgetni. Limonádé délutánjain becsületkasszás sütikóstolással, és isteni gyümölcsös limonádéval várja az érdeklődőket, a bevételt pedig a terasz kialakítására fordítja.

Megkóstoltuk a banános-csokis pitéjét, ami végre nem egy gejl édes csokialappal indul, és tökéletes harmóniában játszik benne ez a baró kombó. Paleo sütijei (paleolit diéta : no cukor, glutén, laktóz, csak amit a paleolit korban is fogyasztottak) is szép számmal szerepelnek a kínálatban, ezért glutén-laktóz érzékenyek is megtalálhatják a mennyországot Dominál, ráadásul olyan remekül elkészítve, hogy meg sem mondanánk, hogy nélkülöz pár klasszikus cukrász alapanyagot. A legkirályabb dolognak pedig a kékpopot tartom, amit már régen kiszúrtam az oldalán. Brownie, fehércsokival(ami kék) leöntve, macaron ágyon, ami nagyon zsivány ebben a felállásban. Az oreos kreálmányait egyenlőre nem volt módom megkóstolni, de lessétek csak meg a Domi’s Facebookját, és garantálom hogy kifolyik az összes nyálatok. Hashtagek: cuki, vidám, finom, mégfinomabb, vidáman cuki, cukin finom.

Apacuka

"Abszolút a slow food-ban hiszünk" - Jani mindezt egy 10 kilós nyers lazaccal a kezében meséli végtelen nyugodtsággal.

apacuka

A slow food pedig nem más mint helyi organikus termékek használata, amiket fenntartható módszerekkel állítottak elő, és a barátságos, szofisztikált étel alkotáson van a fő hangsúly... A gyorséttermek szöges ellentétei (igen, fast food vs. slow food, ez elég egyértelmű lehet, csak sokan nem gondolnák, hogy bizony létezik a radikális slow oldal is). Borzasztóan durva enteriőr fogad az Apacukában, pedig nem is az utcára néző bejáraton lépünk be. Akvárium konyhakép, vagyis inkább "konyhárium", egy üvegfal által, ami minden esetben azt sugallja: ‘Hé emberek, nézzétek a konyhánkat! Tiszta, modern, és nem csak lődörgünk, mint malac a faluban.’

Jani bemutatja a dijoni mustárban és kápia krémben pácolt su-vidált flekkenjét, ami az emberi érzékelés összes formáját izgalomba hozza, majd kielégíti. A köret fejedelmi: sztrapacska és házilag savanyított szezonális zöldségek (savanyú spárga: aranyérem). A hús olvad, fürdik a szaftjában, ropognak a zöldségek, bajnok a sztrapacska. Evés közben arra gondolok, miért nem jártam még itt, és miért nem minden étel körete sztrapacska, vagy legalábbis valamilyen galuska. Mélységesen remek ételkölteményt fogyaszthattunk el. Ráadásul Jani specialitása a hal, de ottjártunkkor még túl eleven volt, tehát muszáj lesz visszatérni egy Men & Hal-ra. Csillagos ötös.

Men & Tál – Az étel és a mögötte van

A Men & Tál nem más mint az ország vendéglátó egységeinek bemutatása egy teljesen új szemszögből. Egy olyan gasztro\fotó, sőt gasztrofotó blog ez, amiben főleg a képek mesélnek az adott hely történetéről, dolgozóiról, ételeiről, egy minimális kritikával megspékelve. Ez a kritika azonban minden esetben a helyen szerzett pozitív élményről szól. Csákvári Péter, a Men & Tál kitalálója, fotós és szakács is egyben, ezért valahogy érthető, honnan jött az ötlet. Célja a két szakma egyesítésével nem az éttermek szigorú kritizálása, hanem a jó dolgok kiragadása a meglátogatott helyekről, a dolgozók bemutatása, és megmutatni, mennyi rejtett vagy felkapott kulináris kincs van a budapesti utcákon. Étvágygerjesztés nagylátószögben.

Evidens

"Lehet, hogy valamit tényleg jól csinálunk" - mondja Zoli, és a terasz felé mutat, ami jóformán tele van délben. A Sas utca többi terasza viszont korántsem.

evidens

Zoli nem egyszerű étteremtulaj. Ő az, akire azt mondanám: vendéglátós. Éjjel-nappal bent van az éttermében, ügyintéz, irányít, és gyakran főz, akár a vendég asztalánál is. Az Evidens a belvárosi étteremboly legközepén, egyedülálló magyar konyhájával kitűnik a nemzetközi konyhák sűrűjéből. Zolit nem érdekli a gasztrodivat, az idő múlásával csak még inkább visszanyúl a magyaros gyökerekhez, és teszi ezt mégis a modern úton. Olyan köretekkel találkoztam itt, hogy komolyan mondom, főételként is megállnák a helyüket.

Tesztalanyom a Kedvessy Bélszín kapros paprikás mártással, lilahagymás, kapros tojásos nokedlivel. Egy fél négyzetméteres tányéron érkezik, a bélszínt a vendég asztalánál készíti el Zoli. Ez a tál megszólít, annyira pazar a látvány, ami elénk tárul, hogy legszívesebben elvinném vacsorázni. A steak annyira Angus, hogy libabőrös leszel tőle még a liba előtt, vagyis a mája előtt, ami a steak felett van. A Galuska, hát az zseniális. Tényleg magában is megrendelném, sok pénzért is. Locsolgatod a húst a paprikás szósszal, tejföllel a galust, és ráeszmélsz hogy a magyar konyha izgalmasabb lehet, mint gondoltad volna. A felszolgáló baseballütő szerű borsszóróval közelít, és közben érdeklődik, meg vagyunk-e elégedve, kérünk-e friss borsot. Hát nem csoda, hogy tele az a terasz.

Planet Sushi

- Csináltál már test szusit?

- Igen.

- Most nem csinálunk?

- Hát most nem hiszem - válaszolja Levi nevetve, miközben polírozza azt a tányért, amit végül nem is használtunk.

planet_sushi

A Planet Sushi nem más, mint a ‘Hála az istennek péntek van’ aka. TGI Fridays japán testvére megáldva egy roppant közvetlen látványkonyhával. Ezen könyökölve nézem, Levi hogyan építi az apró makikat, nigiriket, sashimikat, és az olyan dolgokat, amiknek már túl japán nevük van a megjegyzésükhöz, és leginkább ételékszerekhez hasonlítanám őket. Mindig is lenyűgözött a szusi, a szusi készítése, és a hozzá tartozó európai konyhában szinte semmire sem használható eszközök, szószok, apró színes mütyürök, amik akár valamilyen állat petéi, akár extrém növényi származékok.

Igazi tradicionális szusikészítés zajlik itt, és fantasztikus saját kreálmányok is bővítik az étlapot. Friss halak és zöldségek kerülnek össze a bambusz tekerőben, és habzsákból érkezik a wasabi, nem tubusból. Az egyik legjobb desszertélmény, amit átélhetünk ezen a bolygón, is itt található. A White orchid nem más, mint édes, krémes rizsbe tekert friss gyümölcsök, kókuszpehelybe hempergetve. A végeredmény ugyanúgy néz ki, mint egy normál maki\tekercs, csak hát ugye édesszájú barát kivitelben. Veszélyesen szexi és izgató étel, nehéz megállni, hogy ne rendeljünk még egyet a kimonós felszolgálólányoktól. Zárásnak pedig ne feledjünk egy jó szakét beverni. Nagyon Japán.

Soul Food

"Valami egzotikus, de könnyen adoptálható. Minden nemzet számára teljesen elfogadható. És ez egy vidám konyha" - eképp jellemezte Attila a három hónapja nyílt éttermét, a SoulFood-ot.

soulfood

"Cause there was no Soulfood in Hungary" (Mert nem volt még SoulFood Magyarországon)- meséli a külföldi vendégeknek, hogy miért nyitotta az éttermet, de valójában sokkal több szenvedély, elszántság és indok áll a dolog hátterében. Attila jazz énekesként bejárta a világot, és karriere alkonyán úgy döntött, hazahoz egy picit a louisianai konyhából, és a maga színes, vidám stílusában elénk tálalja. A cajun és kreol a karibi, amerikai, spanyol, német, olasz konyhák izgalmas mixje, ami ezért a mai európai gyomorban is otthonra talál, hiszen olyan vegyes, olyan ismerős, és mégis annyira új, hogy egy tál jambalayát két perc alatt elpusztítva arra gondolunk: kérünk még.

A cajun szentháromság templomában, nem mindennapi a kínálat. Ribsek, jambalaya, egzotik burgerek, és ott gurul a grillen a kukorica, ahogy a tengerentúlon is. Harsány, erős ízek dominálnak, ami ritkaságszámba megy a magyar street food világában. A helyet imádják mind a külföldiek, mind a magyarok, és bizony a nemrégi nyitás ellenére, már SoulFood-függőkről is beszélhetünk. Ráadásul Attila remek beszélgető partner, ha épp nem árasztják el a konyhát az éhes szájak. Egy falat New Orleans, jazz és vidámság a Kazinczy közepén. Cajun & Creol for ya soul!

Vogue Hajó

"Este a Margit híd közelebb jön. Senki nem hiszi el amíg nem látja saját szemével." - Bernadett lelkesen meséli a lassan húsz éve a Dunán horgonyzó hajó történeteit. Van bőven mit.

vogue_hajo

Szabiék sürögnek a vendégek körül, és Robiék a házias ízeket teszik kortárs köntösbe a konyhán. Különösen elegáns hangulat uralkodik a meleg faburkolatok között. Felcsapjuk az étlapot, és pillogunk, mint pocok a lisztben. Egy regény. A Duna menti városok ételeinek könyve ez. Egy kis osztrák, méretes magyar, és tradicionális szerb megállók, úgy elredezve, hogy minden ország egy-egy külön kis étlap. Öröm felette elidőzni, és fogunk is, hiszen a gyönyörű dunai panoráma úgysem enged egy pontra fókuszálni.

Szabi egy házias jércét tesz le elénk. A tanyér a fúziós konyhák első számú alapszabályáról árulkodik, miszerint képviselje rajta magát a krémes, a puha és a ropogós halmazállapot is. A hús retroságát magába öleli a borsókrém remekül újragondolt mivolta, amiben roppanós, édes vichy répa-hasábok nyugszanak kellemes pluszként. A burgonya csak ott szakad el a nagymama konyhájától, hogy ő nem tenne bele sáfrányt. Van még mit tanulniuk a nagymamáknak is. Az első étterem volt az életemben, ahol kajálás közben és utána is nézegettem az étlapot.

A hajó kismillió programot is szervez a fedélzeti grillezéstől, a gyerekműsorokon át, a torkos napokig, ezért nincs is rászorulva a város turista gócpontjaira, amiket eléggé elkerül a legészakibb állóhajóként a belvárosi Dunán. Tele van, napnyugta is van, ízorgia is van... Ez van máshol is, de figyeld: apartmanok is vannak, és még hajóval is érkezhetsz, mert van mód kikötésre! (Képzeld el, hogy bérelsz egy motorcsónakot és elviszed a Kedvest étterembe, a születésnapján.) A Vogue Hajó egy remek vendéglátó komplex a város közepén, attól mégis távol, és igazán haveri árakkal. Ráadásul este valóban közelebb jön az a híd. Tudom, hogy nem hiszed el, úgyhogy: Carl Lutz rakpart 1.

Még több ételkritikát a Men & Tál blogon tudsz olvasni, ahová minden nap felkerül egy budapesti étterem.

Ha tetszettek a kritikák, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST

Búcsúzik a Danubius Hotel Gellért – bejártuk a pincétől a padlásig a felújításra váró épületet

A Danubius Hotels különleges kampánnyal búcsúzik a szállodától a Gellért Grand Finale keretében.

Link másolása

hirdetés

A Danubius Hotels december 1-ig üzemelteti a főváros egyik legismertebb történelmi szállodáját. A következő hetekben még meg lehet szállni, vacsorázni, kávézni és rendezvényeket tartani a patinás épületben, mielőtt az épületet bezárják és annak felújításával egy új korszak kezdődik.

A Danubius 2019-ben kötött megállapodást a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal a Gellért szálloda eladásáról. A Danubius szállodalánc tulajdonosainak célja az volt, hogy megtalálják azt a befektetőt, aki lehetővé teszi, hogy az ikonikus épület újra elfoglalhassa méltó helyét Budapest luxusszállodái között. Az Indotek Group a Gellért hotel megvásárlásakor elmondta, hogy teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben. Az eredeti külső megtartása mellett az épületet ötcsillagos szállodaként a minőségi turizmus szolgálatába kívánja állítani. A felek 2019 júniusában, a szerződéskötéskor megállapodtak, hogy a Danubius Hotels üzemelteti a Gellért szállodát az ezt követő években, az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig. Ez a szakasz zárult most le.

Természetesen óriási most az érdeklődés a szálloda iránt, így sok olyan esemény van, ami már betelt, és így nem lehet rá jegyet váltani, de ha az ember búcsúzni szeretne, még így is sok opció közül választhat:

Gellért tekercs újra a kínálatban

(2021. október 22. és 2021. november 30. között)

A szállodában két cukrászkülönlegesség is híressé vált, az egyik a gazdag csokoládékrémmel és rumos meggyel töltött Gellért tekercs. Titkos receptjét már sokan próbálták utánozni, de az igazi még mindig a Gellértben kóstolható meg: november 30-ig nosztalgia áron, 790 Ft-ért kínálják a Gellért Sörözőben!

Grand Finale Séfajánlat

(2021. október 25. és 2021. november 30. között)

hirdetés

Múltidéző fogások a Gellért Söröző kínálatában: libamáj parfé muskotályos aszalék ágyon, pirított kaláccsal; Gellért szűzérme karamellizált sült gyökérzöldekkel, ropogós tócsnival és a híres Gellért tekercs, mindez borajánlással együtt.

Sunday Brunch

(2021. november 21.)

Gazdag kínálattal, prémium nyersanyagokkal és változatos ízvilággal várja vendégeinket az utolsó Gellért Sunday brunch! A gasztro élmény mellett az étterem meseszép kilátást is nyújt a Dunára és Budapestre.

12:00 és 15:00 óra között korlátlan étel- és italfogyasztással (pezsgő, bor, csapolt sör, üdítőitalok és kávé), 13090 forintért.

Szállj meg a Gellértben!

Aki e patinás hotel falai közé lép, az nemcsak a múlt hangulatát élheti át, de azt is, milyen lehetett a néhai amerikai elnöknek, az egykori magyar kormányzónak vagy a holland királynőnek megszállni itt. Használd ki a hátralévő másfél hetet és foglalj szobát most a Gellért Hotelbe!

További részletek és foglalás: https://www.danubiushotels.com

Grand Finale Villanyoltás

(2021. december 1. 19:00)

A Szent Gellért téren kihunynak a fények, és minden, amitől Gellért a Gellért.

Egy évszázad, egy szálloda, végtelen történetek. Belegondolni is sok, hogy a 103. születésnapját ünneplő Danubius Hotel Gellért falai mennyi mindent láttak már!

A magyar szecesszió egyik gyöngyszemét még a boldog békeidők gyarapodó Budapestjén kezdték el építeni, de mire átadták, már Horthy Miklós hívta előtte tetemre a „vörös rongyokba öltözött” várost. Legendás bálok, nagyvárosi fürdőélet, háborús pusztítás és szocialista hiánygazdaság: a Gellért története az elmúlt 100 év Budapestjének hiteles lenyomata.

Mi egy exkluzív épületbejáráson is rész vettünk, és mivel hasonlóra ti már nem tudtok benevezni (mert az összes időpont teltházas), hoztunk nektek pár képet, amiken keresztül utoljára megcsodálhatjátok a szállodát.

A pincével kezdtünk, majd egészen a Gellért felirat háta mögé is bejutottunk. A szobákból és az épület tetejéről is páratlan panoráma tárult elénk.

Ha tehetitek, szálljatok meg még egyszer itt, vagy csak egyetek egy süteményt a sörözőben!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BUDAPEST

Pénteken nyit a Városligeti Műjégpálya

Első ütemben a 12 ezer négyzetméteres jégfelület kétharmada áll a sportolni és kikapcsolódni vágyók rendelkezésére.

Link másolása

hirdetés

Pénteken 17 órakor megkezdődik a korcsolyaszezon Magyarország legnépszerűbb és leghangulatosabb télisport-helyszínén, a Városligeti Műjégpályán.

A létesítmény üzemeltetője, a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy felkészült személyzettel és kiváló minőségű eszközparkkal - benne 2000 pár kölcsönözhető korcsolyával - fogadja a látogatókat.

A nagyközönség mellett a műjégpálya várja a legfiatalabb korosztályokat is - képzett oktatógárdával segítve az óvodai és iskoláscsoportokat -, továbbá központi helyszíne különféle sport- és vállalati rendezvényeknek, csapatépítéseknek.

A jegyeket - amelyeket évek óta változatlan áron vásárolhatnak meg a látogatók - a járványügyi szempontokat figyelembe véve érdemesebb online megvásárolni a Városligeti Műjégpálya internetes oldalán (www.mujegpalya.hu), de a helyi jegypénztárakban is van rá lehetőség.

Első ütemben a 12 ezer négyzetméteres jégfelület kétharmada áll a sportolni és kikapcsolódni vágyók rendelkezésére; a Városligeti Műjégpálya belső tereiben a maszkhasználat kötelező.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Kizöldül a Blaha Lujza tér, megkezdődött a faültetés – fotók

A helyszínről Karácsony Gergely főpolgármester tett közzé néhány képet.

Link másolása

hirdetés

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleménye szerint a Blaha Lujza tér felújítása a terveknek megfelelően halad, a fővárosi önkormányzat törekvéseihez kapcsolódóan a teret ligetes, fás találkozóhellyé alakítják át – írja az MTI.

Csütörtökön 19 fa ültetésébe kezdtek a szakemberek,

előtte azonban a növénykazettában teljes talajcserét hajtottak végre két méter mélységben, alatta pedig agyag vízmegtartó réteget helyeztek el. Erre azért volt szükség, mert a Blaha Lujza téren a felszín alatt tömör sittréteg van, amely az egykori Nemzeti Színház lebontásakor keletkezett, illetve világháborús törmelékekből áll össze. Ez a tápanyagmentes talaj alkalmatlan volt a faültetésre, és a vízmegtartó képessége sem elegendő a fák életben maradásához, ezért kezdték az ültetést alapozással.

A tervező elsősorban virágjával, lombszínével vagy levélformájával díszítő fajtákat válogatott össze. Az érzékenyebb, virágjukkal is díszítő fákat a tér belsejébe, védettebb helyre összpontosította, míg a Nagykörút és a Rákóczi út mentére az ellenállóbbak kerülnek. A növényzet öntözését automata öntözőhálózat biztosítja majd.

A pénteki ültetésről Karácsony Gergely főpolgármester is bejelentkezett.

„Beton helyett fák a Blaha Lujza téren is!”

– írja a Facebook-posztjában.

hirdetés
„Összesen 80 új fa elültetésével, és a nagy, burkolt felületek megszüntetésével 1000 négyzetméteren válik zöldebbé a megújuló Blaha Lujza tér”

– tette hozzá.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Keleti Ágnes, Bodrogi Gyula és Iványi Gábor is Budapest díszpolgára lett

Többek között posztumusz díszpolgári címet és Pro Urbe Budapest díjat is kiosztottak a főváros napja alkalmából.

Link másolása

hirdetés

Budapest a nemzet fővárosa, amelynek jövője nem múlhat pártszimpátián és önös hatalmi érdekeken - jelentette Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a főváros napja alkalmából díszpolgári címeket és elismeréseket adott szerdán Budapesten.

A főpolgármester úgy fogalmazott: Budapest hídfőállás, sziget egy olyan közegben, ahol a hatalom ismét teljes központosítására törekszik, és politikai sikerét a valósághajlítás mellett frusztrációra, félelemre, az önzésre és a bezárkózásra akarja alapozni.

"Ám Budapest megvédi magát az önös hatalmi érdekekkel szemben és a hegemóniára törő hatalomnak nincs esélye maga alá gyűrni a várost"

- tette hozzá.

Karácsony Gergely azt mondta: régen úgy védték meg a városokat, hogy falakat építettek köréjük. "Ma viszont úgy védjük meg a várost, hogy lebontjuk a falakat, amit a gyűlöletből, hazugságból és a kevesek kiváltsága érdekében emelnek a szabadság, az igazság és a többség útjába" - közölte.

Hangsúlyozta, a város vezetése nem enged abból, hogy Budapest zöld, élhető, szolidáris és biztonságos hely legyen. Akkor sem adja fel ezeket a célokat a város, ha most minden korábbinál nehezebb anyagi körülmények között kell megvalósítania. Ugyanis minden támadásnak ellenáll a szabadság és a város szeretete, ami minden különbözőségük ellenére összeköti a lakóit - fűzte hozzá.

hirdetés

Budapest ebben a helyzetben is halad előre - folytatta a főpolgármester kiemelve, ennek a haladásnak a letéteményesei azok, akik teljesítményükkel hozzájárulnak a haladáshoz, világlátott tervezők, bátor művészek, elszánt újítók, jó ügyeket felkaroló vállalkozók és az egyszerű becsületes munkás emberek is.

Közölte: olyanok kezében van a holnap kulcsa, akik ma gyakran ellenszélben tudnak maradandót alkotni, akik friss gondolatokat tudnak mondani, így sokat tesznek Budapestért. Nekik fejezi ki a főváros napja alkalmából a háláját a város, mert munkájuk, szakértelmük és lelkesedésük pajzsot emel minden ártó szándékkal szemben - mondta ünnepi beszédében Karácsony Gergely.

A főváros díszpolgári címet adományozott Adamis Anna dalszövegírónak, költőnek, Bíróné Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak, Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművésznek, Iványi Gábor lekésznek, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökének és Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfusnak.

Posztumusz díszpolgári címet adományoztak Ráday Mihály Kossuth-díjas operatőrnek, Perczel Anna építésznek és Tandori Dezső Kossuth-díjas költőnek.

Pro Urbe Budapest díjat kapott Hernádi Judit és Máté Gábor színművész, Pintér Béla író, rendező, Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke, a Fészek Művészklub, valamint "Beke" Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnök-menedzsere.

Ezen kívül az ünnepi ülésen még Budapest Díjat, Zalabai Gábor-díjat, Dr. Barna Sándor-emlékérmet, Papp László Budapest Sportdíjat és a Főváros Szolgálatáért Díjat adtak át a kitüntetetteknek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: