hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Megvan, ki és miért ragasztott ki újabb órákat a Széll Kálmán téren

A vasárnap délutáni gerillaakciót egy fiatal aktivista szervezte. Elárulta a motivációit is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 23.

hirdetés

Ahogyan azt mi is megírtuk, vasárnap valaki ismét működő órákat ragasztott a Széll Kálmán tér először össze-vissza járó, majd teljesen kikapcsolt dizájnórájára.

Most azonban az is kiderült, ki áll a tegnapi akció mögött: az újabb gerillaakciót egy Békés Gáspár nevű fiatal srác szervezte meg, aki még egy nyilvános Facebook-eseményt is létrehozott, hogy minél többen eljöjjenek az óraragasztásra. Az esemény oldalán egy videót is megosztottak, amin megörökítették az újabb órák felszerelését.

Videó az akcióról:

[valamiért Batthyány teret mondtam-talán jövőbelátás?]Posted by Békés Gáspár on Day o' the Sun, Januarrrry 22, 2017

A Facebook-esemény szövege:

Mint tudjuk, A Széll Kálmán téren veszélybe került a tér-idő kontinuum. Ez az ország egyik legfontosabb Időkapuja, egyenesen a dobogókői szívcsakrával van összeköttetésben. Ismeretlen Hősök megpróbálták helyreállítani, azonban elbuktak. Most rajtunk a sor! Hozzon mindenki legalább egy órát és celluxot, hogyfelragaszhassuk az oszlopra a nem működő óra helyett. Ez így egy közösségi installáció lesz!

Figyelem! Amennyiben nem sikerül helyreállítani az egyensúlyt, nagyon súlyos következményeknek nézünk elébe. Elég csak arra gondolni, hogy vajon miért pont az Időkerék elromlása (Világ Legnagyobb Nemműködő Homokórája) után kapcsolt lejtmenetbe az ország...most még nem késő! Mentsük meg a múltat, jelent, s jövőt!

hirdetés
bekes1bekes2

Békés egyébként nem azonos azzal a továbbra is ismeretlen személlyel, aki múlt kedden kiragasztotta az első órákat, egyszerűen csak fontosnak tartotta, hogy valaki továbbvigye ezt a nagyszerű ötletet. Békés a 444-nek is nyilatkozott az akcióról: a rövid interjúban magáról is mesélt:

"Magamról annyit, hogy nem ez az egyetlen aktivista megmozdulásom" - kezdte a fiú. "Anno én szóltam Balognak, hogy ne propagandának használja a tudományos diákolimpikonokat. Aztán felszólaltam a tanítanékos tüntetésen. De én szerveztem nemrég a lengyel szolidaritástüntetést is. Tehát kockásolimpikon és időlovag vagyok??"

A fiú arról is nyilatkozott, hogy

a tegnap kihelyezett órákat ismét leszedték az illetékesek:

"Felháborítónak tartom, mert a tér-idő kontinuumot megint megzavarták egy központi időkapunál. Így országunk jövője kétséges. Hiszen idő nélkül az abban való előrehaladás sem biztosított. Így mindenkit arra kérek, hogy rakjon ki másik órát, illetve hogy kövesse az esemény oldalán a fejleményeket. Ja, és hogy kérem vissza az órákat, bárki is szedte le, mert amúgy az lopás."

Képek: Facebook


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk