/budapest/megneztuk-tenyleg-olyan-lepukkantak-e-a-budapesti-kutyajatszoterek/
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Megnéztük, tényleg olyan lepukkantak-e a budapesti kutyajátszóterek

Szerinted milyen állapotokkal találkoztunk?
hirdetés

Itt a tavasz mindenki a szabadba vágyik. Nincs is annál jobb program, mint amikor a kutyusoddal töltheted a délutánt. A nagyvárosokban, főleg a társasházakban élő gazdiknak az a legnagyobb kérdés, hogy hol találják a hozzájuk legközelebb levő kutyafuttatót, ahol kedvence póráz nélkül önfeledten szaladgálhat a szabadban, védve az autóktól és a tömegközlekedési eszközöktől.

Persze a legjobb az lenne, ha minél több időt töltenénk kutyusunkkal a szabadban, hosszas kirándulásokat téve, de a hétköznapokban erre nem mindig van lehetőség. Így maradnak a kutyafuttatók, amiknek megvannak a saját íratlan szabályai, amit nem árt betartani. Ezek közül az első és legfontosabb, hogy a kutyus dolga végezte után, mindig takarítsunk össze. Továbbá fontos lenne, hogy minden kutyafuttató rendelkezzen erre a célra megfelelő kukával, még jobb hogyha zacskó is van mellette.

Kíváncsiak voltunk a budapesti kutyafuttatók állapotára, így elmentünk a főváros különböző pontjaira, hogy felmérjük, mi a helyzet. Akadt nagyon rossz és nagyon szép állapotban levő is.

IX. kerület, Mester utca 76-78.

Legelsőnek a IX. kerület egyik legnagyobb kutyafuttatóját látogattuk meg. A zárt futtató a Lurdy Ház parkolója mellett található, a 30-as villamos vonala mellett. A futtató bejáratától jobb kéz felé a 30-as villamos megállója, bal kéz felé a Pest Megyei Levéltár épülete helyezkedik el. A Lurdy Ház melletti kutyafuttatóról többen is fórumoztak mennyire jó, kíváncsian vártuk mivel találkozunk ott. A terület ugyan tökéletes kutyafuttató lehetett régen, de mára már kissé leharcolt lett. A terület maga belátható, kellemes nagyságú, itt akár több kutyus is futkározhat egyszerre, de ráférne egy kis korszerűsítés és karbantartás. Jó pont, hogy itt volt kuka és mind üresek is voltak, így valószínű, hogy nem rég ürítették ki őket, de rossz pont, hogy a kutyáknak szánt mászókák, sajnos rossz állapotban vannak, rengeteg a kiásott gödör és ürülékkel is találkoztunk.

hirdetés
IMG_9952kIMG_9937kIMG_9940IMG_9945kIMG_9950k
Te melyik kutyafuttatót újítanád fel?

A Bayer Állategészségügy pályázatot hirdetett, melynek keretében szeretnének felújítani egy kutyajátszóteret. Ahhoz, hogy eldöntsék melyik kutyafuttatót modernizálják, a Te segítségedre is szükségük van!

Katt IDE és add le Te is szavazatodat!

II. kerület, Hidász utca és Hűvösvölgy út sarok

A hűvösvölgyi kutyafuttató biztos látott már szebb napokat, ugyanis jelenleg szörnyű állapotban van. Persze kedvencünknek nincsenek nagy igényei, ezen a futtatón is jól fogja érezni magát, hiszen elég nagy területről van szó, ahol futkározhat. Azonban ha itt játszanál vele, mindenképpen vigyél magaddal labdát, botot, ugyanis semmi más lehetőség nincs a kikapcsolódásra. Amikor ott jártunk egyedül Morzsi és idős gazdája vette használatba, akik mindennap eljönnek ide levegőzni. Sajnos itt se kukát, se zacskót nem találtunk. Egyedül a falevelek voltak összeszedve, ami adott egy kis rendezettség érzést a helynek.IMG_9955kIMG_9957kIMG_9959kIMG_9963kIMG_9975kIMG_9983kIMG_9984kIMG_9986k

II. kerület, Papkert Kutyafuttató

A II. kerületi Polgármesteri Hivatal épülete mögött egy régi, betonos játszóteret alakítottak át egy alaposan felszerelt kutya játszótérré. A sok kutyafuttató láttán csodálkoztam, hogy egy futtató ilyen is lehet. Agility játékok tömkelege, és még ivókút is van. A belvároshoz képest, nagy területen helyezkedik el és sok játék található benne. Kutyusnak és gazdinak egyaránt szuper kikapcsolódás lehet. Ottjártunkkor éppen ott járt Pötyi és gazdája, aki elmondta nekünk, hogy nagyon szeret idejárni kutyusával. A környéken van az irodája, ahova a kutyust is magával viszi, így nekik nagyon jól jön, hogy van egy ilyen állapotban levő kutyafuttató, ami karban van tartva.IMG_0003kIMG_0004kIMG_0010kIMG_0017kIMG_9998k

XII. kerület, Városmajori Kutyafuttató

Nem is annyira távol a város zajától, a Széll Kálmán tértől négy percnyi sétára a nyugalom szigetén találhatjuk magunkat, de a sok zöldet látva, plusz a csendet időnként „megzavaró” gyerekzsivajt és madárfüttyöt érzékelve olyan érzésünk támad, mintha egy vidéki kisvárosban lennénk. Ebben a környezetben helyezkedik el a kutyafuttató is, ami tökéletes állapotban van. Aki a környéken vagy a 61-es villamos vonalán lakik, annak kötelező elhoznia kedvencét erre a helyre. Füves, tiszta, barátságos és nem utolsó sorban elég nagy a szaladgáláshoz! Bátran ajánljuk a kutyatulajdonosoknak.IMG_9987kIMG_9989kIMG_9991kIMG_9995k

Te ismersz elhanyagolt kutyafuttatót? Ha úgy gondolod ismersz olyat, amire ráférne a felújítás KATT IDE!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk