hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Lehetetlen parkolóhelyet találni Ferencvárosban az ingyenesség óta, háborognak a lakók

Sokszor félórákat kell körözniük, a boltosok pedig ölben cipelik az árut, mert nem tudnak a boltjuk közelében megállni – erről Baranyi Krisztina polgármester számolt be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 18.

hirdetés

Elöntötték Budapest belvárosát az autók, amióta ingyenessé tették a parkolást. Erről Baranyi Krisztina írt a Facebook-oldalán.

"A lakóknak félórákat kell körözniük, hogy aztán több száz méterre találjanak csak parkolóhelyet a lakásuktól, boltosok cipelik ölben az árut, mert nem tudnak a boltjuk közelében megállni még rakodáshoz sem"

- írja a kerület polgármestere, aki azt is hozzáteszi bejegyzésében, hogy nemcsak a parkolóhelyek teltek meg, hanem rengetegen szabálytalan helyen hagyják az autóikat.

"Nem csak a parkolóhelyeket foglalják el, hanem mindent. Szabálytalanul parkolnak járdán, zöldfelületen, utcasarkon, forgalomtól elzárt területeken"

- fogalmazott Baranyi Krisztina.

hirdetés

Ferencváros polgármestere azt is leírja posztjában, hogy az ingyenes parkolással kapcsolatban csak a Kormány dönthet, hiszen "a Kormány rendelete tette ingyenessé egész Budapesten a parkolást", így "a polgármestereknek ebben nincs hatásköre".

Szabó Szabolcs független parlamenti képviselő az üggyel kapcsolatban kérdést intézett Orbán Viktorhoz. Az írásbeli választ igénylő kérdés szerint a képviselő azt szeretné megtudni: "Meddig marad díjmentes a közterületi parkolás, és lesz-e végre párbeszéd, érdekegyeztetés az önkormányzati szövetségekkel?"hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk