hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Látványterveken a megújuló újpesti rakpart és környéke

Lesz kerékpárút, a gyalogosoknak sétány, az autósoknak parkolási lehetőség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 18.

hirdetés

Gyalogossétány és kerékpárút épül a Parlament és a Rákos-patak között és a környéket is rendezik - írta a budapest.hu.

Az új fejlesztéssel közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolat jön létre a XIII. kerület és a Belváros között. A kivitelezés megkezdődött, a tervek szerint 2017 tavaszáig a Margit híd és az Árpád híd közötti déli partszakasz készül el.

A Kossuth tér és a Margit híd közötti szakaszt a 2017-es budapesti vizes vb után teszik rendbe.

A rakpart megújításával szeretnék azt a területet is még élhetőbbé, használhatóbbá tenni. A fővárosi önkormányzat azt írta, hogy az európai példák nyomán a folyópart vonzó lehet majd a kerékpárosoknak, a fiatalok, és a sétálni vágyó idősebbeknek is, de a turisták is bizonyára szívesen jönnek majd ide.Látványterv a megújult pesti alsó rakpart Dráva utca és Árpád híd közötti szakaszárólLátványterv a megújult pesti alsó rakpartról a Dráva utcánálLátványterv a megújult pesti alsó rakpartról a Jászai Mari térnél

A pesti alsó rakpart megújítása két szakaszban történik

hirdetés

Az északi szakasz

A Moszkva sétány névre keresztelt szakasz a Dráva utca és Népfürdő utca csomópontja, illetve az Árpád híd között fog húzódni. Ez egy 7 méter széles sáv, amelyen gyalogos rész és kerékpárút is lesz (4 méter széles gyalogos felület, 2x1,25 méter széles kerékpárút, 0,5 méter széles berendezési sáv).

A sétány melletti területeket is rendezik. Az északi szakasz kivitelezése 2016 októberében elkezdődött és 2017 tavaszáig tart.

A déli szakasz

A Dráva utca és a Margit híd között épül ki a gyalogosoknak egy út. A 6 méter széles szakasz díszburkolatot kap, új köztéri elemeket helyeznek ki, és lesznek a gyalogosoknak a felső rakpartra jutását megkönnyítő új átvezetések. A sétány melletti út 3,5 méter széles, 2x1 forgalmi sávos lesz. A Duna oldalán 3 méter széles parkolási részt alakítanak ki.

A támfal oldalán pedig 3 méter széles szervizsáv és 45 fokos parkolórész lesz. A déli szakasz kivitelezési munkálatai 2017. január második hetében kezdődtek el.

A látványtervek forrása: budapest.hu

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk