/budapest/kozel-27-milliardba-kerulhet-a-lanchid-felujitasa/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Közel 27 milliárdba kerülhet a Lánchíd felújítása

A Főpolgármesteri Hivatal szerint a főváros és a BKK mindent megtett azért, hogy gyorsan és professzionálisan bonyolítsa le az új közbeszerzési eljárást, a kormány viszont továbbra sem utalta át a Lánchíd felújítására évek óta ígért 6 milliárd forintot.
MTI, Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. december 17.

hirdetés

Kedvezőbb feltételekkel újulhat meg a Lánchíd, miután a korábbinál 8,5 milliárd forinttal alacsonyabb ajánlat érkezett a beruházás kivitelezésére - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Az önkormányzat a közleményében hangsúlyozta, a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzésen a pályázók a végleges ajánlataikat megtették, ezek értékelését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) folyamatosan végzi.

A legalacsonyabb ajánlat alapján bruttó 26,8 milliárd forint költséggel újulhat meg a főváros ikonikus hídja, szemben azzal, hogy az idén januárban bruttó 35,3 milliárd forintos ajánlat volt a legkedvezőbb, amit Budapest a forráshiány miatt nem fogadott el.

A Főpolgármesteri Hivatal aláhúzta, miközben a főváros és a BKK mindent megtett azért, hogy gyorsan és professzionálisan bonyolítsa le az új közbeszerzési eljárást, a kormány továbbra sem utalta át a Lánchíd felújítására évek óta ígért hatmilliárd forintot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk