hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Kinyitott az ágymozi - befeküdtünk

Mostantól ti is ágyon heverészve mozizhattok Óbudán. Nézzétek meg, mi vár rátok a Buda Bed Cinemában!
Nagybányai-Nagy Blanka írása, fotók: Pozsonyi Roland - szmo.hu
2014. november 22.

hirdetés

Vajon érdemes idehozni a barátotokat/barátnőtőket? Menő elsőrandis helyszín lesz a bevállalósoknak? Vagy inkább az összeszokott párok életébe hoz egy kis izgalmat, akik eddig otthon a házimozit nézték? Esetleg a kisgyerekes családoknak lesz népszerű program?

A moziba járó közönséget pár hónapja eléggé megmozgatta a hír, hogy nemsokára megnyílik Budapest első ágymozija. És alig telt el néhány hét, tényleg kinyitott a Kolosy térnél, az Új udvar helyén.

Amivel legelőször szembesültök: az árak. Az ágyakat adják el, és nem külön a mozijegyeket. Mondjuk érdekes is lenne vadidegenek mellé befeküdni... :)

Az ágyak elég nagyok, akkorák, mint egy franciaágy. Akár három felnőtt is elférne rajtuk, ám ezt tiltja a mozi szabályzata. Így két felnőtt, vagy két felnőtt és két 10 év alatti gyerek válthat jegyet mindegyikre, 5.555 Ft-ért. Persze ugyanennyiért egyedül is kibérelhettek egy egész ágyat, ha épp olyan kedvetek lesz._RPF0571_resize_RPF0532_resize_RPF0530_resize_RPF0538_resize

Az ágyakhoz érve kötelező lerakni a cipőket. Ehhez speciális rekeszeket alakítottak ki az ágyak alatt, ami praktikus, mert a végén könnyű megtalálni a sajátunkat. Az Index újságírója a lábszagra is rákérdezett, azt mondták, elég nagy a mozi légtere, így nem tartanak ilyen problémától. Londonban, ahol hasonló ágymozi működik, állítólag még senki sem panaszkodott.

hirdetés

A mozi ágyai egyébként elég keménynek tűntek. Persze nem deszkapriccs, de ránézésre komfortosabbak, mint amilyenek valójában, egy extra hosszú filmnél azért kell majd izegni-mozogni.

Mindenki úgy hever le, ahogy akar, bár teljes hátfekvésben nem sokat látni a filmből, de hatalmas párnák segítenek, hogy "heverésző" vagy félig ülő helyzetbe tornázzátok magatokat. Ha ez sikerül, akkor a vászonra mindenhonnan príma kilátás nyílik, a fekvő testhelyzet miatt kizárt, hogy az előtted lévők valamelyik testrésze belelógjon a látóteredbe.

A szokásos szűk ülés helyett itt egy emberre rengeteg hely jut (még úgy is, hogy ketten vagytok), az egész mozizás sokkal szabadabb érzést nyújt.

A szabadságnak persze vannak határai. A mozi üzemeltetői szerint szex, párnacsata vagy horkolás nem lesz, erre külön fognak figyelni. Azt mondják, benne van a házirendben, hogy a többi nézőt nem lehet megzavarni._RPF0543_resize_RPF0544_resize_RPF0550_resize

_RPF0553_resize

Az italoknak itt is külön tartórekesze van az ágyak mellett, kézre eső helyen. Enni azonban a szabályzat szerint nem szabad a teremben, valószínűleg úgy túl macerás lenne a két előadás közt egyébként minden esetben elvégzett takarítás. Nachos és sajtszósz tehát nem lesz a büfében, popcorn viszont igen, így a pattogatott kukoricáról nem kell lemondanotok.

A legújabb filmek bemutatóin kívül régi klasszikusokat is láthattok itt, lesznek külön gyerekeknek szóló műsorok, esti drámák, sőt éjszakai horrorfilmek is. Így az ágymoziban akár éjfélkor is befeküdhettek majd egy filmre, hogy összebújva nyugtatgathassátok egymást. Jelenleg három film közül választhattok: műsoron van a Carrie, az Éhezők viadala, illetve a Démoni doboz.

A Bed Cinema egyébként egy szórakoztatókomplexum része, amit Buda Entertainment & Gastronak kereszteltek el. Az ágymozi mellett például van egy terem, ahol a külföldi turisták, valamint a magyar népzene és néptánc iránt érdeklődők nézhetnek majd - bort és sajtokat falatozva - autentikus előadásokat._RPF0557_resize_RPF0566_resize

Szintén az ágymozi közelében találjátok Lobby Bart, ahol beszélgetni lehet, valamint két klubot.

Az egyik a komoly hang- és fénytechnikával, valamint több száz méteres LED-rendszerrel felszerelt Grand, ahol a változtatható színek minden éjszaka más és más hangulatot varázsolnak majd. A másik pedig a jóval kisebb, meghívásos alapon működő Mirror. Utóbbiak megnyitóját november 28-án tartják._RPF0520_resize_RPF0584_resize

A komplexum alatt 300 férőhelyes mélygarázsban parkolhattok, vendégként ingyen.

Cím: Budapest, III. Bécsi út 38-44.

Telefonos jegyrendelés: +36 1 437 8362.

További infókért és a műsorért KATT IDE.

Ha kipróbálnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk