hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Kedvezményt ad Budapest a nem lakás céljára kiadott ingatlanok bérlőinek

A Fővárosi Közgyűlés döntött többek között a zöldterület-gazdálkodás szabályainak módosításáról is, hogy a főváros tulajdonában álló faállományt hatékonyabban lehessen megőrizni.
MTI, fotó: Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2020. június 24.

hirdetés

A koronavírus-járvány miatt módosította a Fővárosi Közgyűlés a nem lakás céljára szolgáló ingatlanok bérleti díjára vonatkozó szabályokat szerdai ülésén.

A kedvezményben a civil szervezetek, a kis- és középvállalkozások részesülhetnek, a kedvezmény a március 1. és június 30. közötti bérleti díj 25 százaléka, a bérleti díjra pedig 12 hónapos kamatmentes részletfizetést lehet kérni. Ha a bérlő bizonyítja, hogy árbevétele az előző év ugyanezen időszakához képest több mint 25 százalékkal csökkent, akkor a bérleti díj csökkentése 90 százalékos is lehet.

A középvállalkozások számára is lehetőség van a bérleti díj csökkentésére, ha árbevételük legalább 33 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, és ha kevesebb mint 10 százalékát küldték el a február végi dolgozói létszámuknak.

A képviselők többsége tudomásul vette és megerősítette a járványügyi veszélyhelyzet idején a közgyűlés hatáskörében a főpolgármester által hozott döntéseket.

A Fővárosi Közgyűlés visszahívta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságából Körömi Attilát és Müller Pétert július 1-jei hatállyal, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ igazgatóságából Veréb Lászlót, a Budapest Film Zrt. felügyelőbizottságából Krista Tamást.

hirdetés
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk