/budapest/jean-cafe-a-minosegi-palacsintazo/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Jean Café: a minőségi palacsintázó

Ide érdemes reggel, délben, de este is betérni, hiszen édes és sós ízekből egyaránt választhattok a franciás hangulatú helyen.
Link másolása

hirdetés

Ha a Nagykörúton jártok a Király utca magasságában, érdemes néhány gondtalan percre betérni a párizsi hangulatot idéző palacsintázóba, ahol egészen új dimenzióba kerül az egyik legkedveltebb édesség – ami akár több is lehet annál.

_RPF8973_resize

_RPF8987_resize

Habár a magyar gasztronómia egyik megkerülhetetlen darabja a palacsinta, nem sok olyan hely van a fővárosban, ahol friss és minőségi jelleggel tálalják fel. Bizonyára mindannyian találkoztatok már a mikrózott palacsinta lelohasztó látványával és nyúlós, jellegtelen ízvilágával. De ennek ezennel vége, hiszen az Erzsébet körút és a Király utca találkozásánál található apró kis üzlet mindig friss finomságokkal vár.

hirdetés

Amikor beléptek a palacsintázóba, francia és magyar nyelven is köszöntenek titeket, majd néhány másodperc múlva elétek is tárul a Jean Café kínálata. A tulajdonos egy fiatal srác, Ádám, aki eredetileg gazdasági vonalon dolgozott, de néhány Párizsban töltött év után úgy döntött, hogy hazahoz egy szeletet a francia gasztronómiából, először egy pékség, majd az idei átalakítás után egy palacsintázó formájában.

_RPF8960_resize

_RPF8967_resize

_RPF8978_resize

Sokat gondolkozott, hogy melyik francia finomság is legyen a fő csapásvonal, és végül a palacsinta mellett döntött, nem is véletlenül. A francia palacsinta, a crêpe a magyar verziónál egy kicsit vékonyabb tésztából készült, és ahogy ez ránk is jellemző, a tésztáját mindenki egy kicsit másként készíti el. Nagyon hálás választás, mert ugyan mi sokszor csak desszertként tekintünk rá, ám könnyen főétellé is válhat.

Ezért a Jean Caféba ugyanúgy érdemes reggel, délben, vagy akár este is betérni, hiszen édes és sós ízekből egyaránt választhatunk. Előbbiből mindenképpen próbáljátok ki a nutellás-banánosat, utóbbiból pedig egy jó mézes-mustárosat érdemes tesztelni. Persze a különböző ajánlatokat variálni is lehet, így mindenki pontosan azt kapja, amire vágyik.

_RPF8934_resize

_RPF8937_resize

_RPF8940_resize

A palacsinták mellett reggel klasszikus villásreggelit is fogyaszthattok, de az amerikai palacsinta is nagyon finom, amit juharsziruppal öntenek nyakon, és áfonyákat gurítanak mellé a tányérra. Van napi menü, ami levesből és palacsintából áll, mi a gulyáslevest kóstoltuk, és nagyon elégedettek voltunk.

_RPF8957_resize

A napi menü 990 Ft-ba kerül, a klasszikus palacsintákért 200 Ft-ot kell fizetni, a különlegesebbekért 650 Ft-ot, de ezért a pénzért jól is lakunk, és finomat is eszünk. A fogások mellé többféle üdítőt is választhatunk, van sör, forralt bor, a koffeinbevitelről pedig Lavazza kávéval gondoskodhattok.

_RPF8954_resize

_RPF8961_resize

A tányérra kerülő finomságok mellett fontos megemlíteni még a dizájnt, ugyanis a párizsi metrócsempével kirakott kiszolgálópult, a falról visszaköszönő klasszikus francia elemek (köztük az orosz usánkában pózoló Gerard Depardieu) gondoskodnak az autentikus francia hangulatról (az utóbbi pedig egy kis humorról).

_RPF8941_resize

_RPF8947_resize

_RPF8965_resize

A Jean Café kötelezően ajánlott a palacsintát szeretőknek – vagyis nagyjából mindenkinek, hiszen végre elköszönhettek az újramelegített palacsintáktól, és friss, minőségi hozzávalókból készült finomságokkal tölthetitek meg a gyomrotokat - bon appétit!

Ha te is szereted a palacsintát, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk