hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Itt vannak karácsonyi vásárok Budapesten: forralt bor, gyerekprogramok, ajándéközön

A Várkert Bazárnál, Óbudán és természetesen a Vörösmarty téren is remek programok, kézműves finomságok, forralt bor és szuper ajándékok várnak benneteket.
Fotók: Huszár Boglárka - szmo.hu
2017. november 27.

hirdetés

Van, amit sohasem lehet megunni: például a fűszeres forralt bort mandulaforgáccsal és foszlós kürtős kaláccsal. Az adventi vásárok hangulata olyan sodró lendülettel ragadja magával az embert, hogy még a legállhatatosabb ünneprontók is elvarázsolódnak a forgatagban. Idén advent első vasárnapja 2017-ben december 3-ára esik, de sokan már november végén elkezdik a hangolódást az ünnepekre. Nem véletlenül nyitnak meg december előtt a budapesti vásárok. A Femina.hu csokorba szedte a leghangulatosabb fővárosi helyeket:

A nagybetűs Budapesti Karácsonyi és Adventi Vásár természetesen idén is az egyik vezető szenzáció lesz az V. kerületben, a Vörösmarty téren. Itt november 10. és december 31. között folyamatosan zsűrizett kézműves termékek, finomságok, ingyenes játszóház és közel 160 gyerekeknek és felnőtteknek szóló program vár majd, gyerekeknek például adventikoszorú-készítés, mézeskalácsozás, ráadásul ingyenesen. December 6-án pedig akár a finn Mikulással, Joulupukkival is találkozhatnak a gyerekek. Idén nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy minőségi ételek várják a látogatókat, a Gastro-Hack hüttéjébe mindenképpen érdemes benézni, ingyenes kóstolók és workshopok is várnak.11

A Szent István téren, a Bazilika előtt november 24. és január 1. között folyamatosan zajlik az Adventi Ünnep, melynek során nemcsak az épület ragyog majd színpompás fényfestésben. A további programok közt olyan hangulatos lehetőségek szerepelnek, mint a néptáncos fellépések, a 14 éves kor alatt ingyenes korcsolyapálya, a vásár vagy vasárnaponként az ünnepélyes gyertyagyújtás, illetve a 40 napos BBQ-ünnep. Alkoholmentes forralt bort és az ördög italát, a krampampulit is meg lehet kóstolni a Winter Wonder Kitchen standnál, ami látványnak sem lesz utolsó.

Harmadjára is lesz adventi ünnep a Várkert Bazárnál, ahol december elejétől indulnak a karácsonyi programok. A kicsiknek és nagyoknak szervezett események közt játékokat, koncerteket, előadásokat és kézműves foglalkozásokat is találsz.

Az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár november 17-én nyitott, és egészen december 27-ig vár. A Városháza parkban minden adventi hétvégén különleges programokkal, koncertekkel, előadásokkal kedveskednek az idelátogatóknak.

hirdetés
6

Az Advent Óbudán december 1-jétől 23-áig tart. A Fő téren tartott koncertek mellett körhintával, korcsolyapályával, adománygyűjtéssel, gyertyagyújtással és éttermi kedvezményekkel készülnek a szervezők. Itt a csodás, régi épületek igazi nosztalgikus hangulatot varázsolnak.

Ezek mellett számos további kisebb vásárt is tartanak, így például a Nagytétényi Kastélymúzeumban és a Budafok-Tétény Karácsonyi Vásárban is válogathatsz a programok és kézműves termékek közül. Egy másik szuper lehetőség, hogy a XII. kerületi Hegyvidék Karácsonyi Vásárra is ellátogathatsz, ahol december 3. és 24. között szerveznek különböző programokat minden korosztálynak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk