/budapest/ilyen-lesz-belulrol-a-mol-uj-kozpontja/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Ilyen lesz belülről a MOL új központja

A MOL Campus 120 méteres tetőterasza mindenki számára nyitott lesz. Nézd meg milyen lesz!
hirdetés

A MOL-csoport közzétette az épülő új székház, a MOL Campus belsőépítészeti terveit a projekt weboldalán. Az épület egyedi megoldásokkal, co-working terekkel és hatalmas üvegfelületekkel biztosít modern munkakörnyezetet 2500 dolgozójának. A MOL-csoport most, az alapkőletételt követően a molcampus.hu oldalon látványterveket tett közzé a központ belsőépítészeti felépítéséről, melyeken te is megnézheted, milyen lesz Budapest legmagasabb épülete.

„Célunk, hogy olyan épületet alakítsunk ki, amely nem egyszerűen irodakomplexum, hanem modern alkotóház, egy kreatív környezet, ahova több évtized múlva is szívesen járnak be dolgozni a kollégák” – fogalmazott Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. „Világosan látjuk ugyanis, hogy az Y- és Z-generáció igényei, elvárásai megváltoztak, más munkavégzési szokásaik vannak, ehhez kell igazodnunk. Ahhoz, hogy egy cég versenyképes maradjon, innovációra van szükség, amelynek érintenie kell a munkakörnyezetet is. A Campus létrejöttének puszta híre már önmagában is inspirálóan hat a MOL-dolgozókra, a belső terek kialakítását széles körben zajló ötletbörze előzte meg.”

Az új székház megépítésével a vállalat célja, hogy a leginnovatívabb munkakörnyezetet hozza Magyarországra, és vonzó, inspiráló és izgalmas munkahelyet kínáljon a fiatal munkavállalók számára is.

A berlini székhelyű belsőépítész cég, a KINZO* az épületbelső megalkotásakor fontosnak tartotta, hogy a munkakörnyezet elősegítse a MOL-csoport stratégiai célkitűzéseit, hogy hatékonyabb munkavégzést biztosítson, személyre szabott és emberközpontú legyen. Az irodák kialakítása az úgynevezett ABW (Activity-based Workplace) modellt követi, azaz egy-egy munkavállaló adott tevékenységétől, feladatától függően maga dönthet a munkakörnyezetéről és ezt bármikor rugalmasan változtathatja.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

hirdetés

A toronyrészben hármas egységeket, ún. tripleteket alakítanak ki. Az egyes szervezeti egységek méretüktől függően vagy önállóan elfoglalnak egy egész tripletet, vagy más szervezetekkel osztoznak. A munkavállalók a tripleteken belül szabadon választhatják ki a munkaterüket. Emellett nagyobb, közösségi munkaterek is a rendelkezésükre állnak majd.

Ezek közül érdemes kiemelni a csendes munkára kijelölt „könyvtárat”, a növényekkel beültetett, kellemes munkakörnyezetet biztosító „irodakertet”, a panorámás Skylab-et vagy az egyéb co-working munkaterületeket.

Emellett a MOL Campus Budapest legzöldebb irodaháza is lesz: az épület hatalmas üvegfelületeinek köszönhetően 90/-ban természetes fény mellett folyhat majd a munka, az épület áramellátását részben napelemek biztosítják majd és a MOL vállalta azt is, hogy a belső kialakításához 10%-ban újrahasznosított vagy lokálisan termelt anyagokat használ fel.

A MOL Campus 120 méterével, 28 emeletével Budapest legmagasabb épülete lesz. Az irodaház nemcsak a MOL-nak, hanem minden budapestinek épül: az épület kilátóterasza a nagyközönség számára is nyitott lesz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk