hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Így zajlott a Rákóczi híd próbaterhelése

Történelmi jelentőségű volt a próba: több mint ezer tonnányi teherautó és villamos állt egyszerre a hídon.
Fotók: Nagy Szabolcs - szmo.hu
2015. február 15.

hirdetés

Az 1-es villamosvonal meghosszabbításának utolsó lépéseként elvégezték a Rákóczi híd teherbírási ellenőrzését. A terhelési teszt értékelése és kedvező eredményei esetén rövid időn belül birtokba vehetitek az 1-es újbudai szakaszát. A teszt során több mint ezer tonna teher kerül a hídra. Nézzétek meg ti is a terhelést dokumentáló fotókat:

r

_DSC1230

_DSC1235

hirdetés

_DSC1240

_DSC1261

A teszt során több mint ezer tonna teher került a hídra. A teherbírásteherbírásának ellenőrzését a BKK történelmi jelentőségűnek tartja, hiszen ilyen formában még soha nem tesztelték a szerkezetet.

"A próbaterhelést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszék szakemberei végezték el a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott tervek alapján. Szombaton délelőtt előbb egy, majd két Combino villamossal és két tehergépkocsival kezdődtek meg a tesztek, majd délután már 8 közúti járművel történt a vizsgálat. Ezt követően a Rákóczi hídon villamosokkal, illetve a Budafoki és a Nádorkerti hídon tehergépjárművekkel folyt a szerkezetek próbaterhelése. Vasárnap egész nap a teljes hídrendszer globális próbaterhelését végezték el a szakemberek, négy Combino villamossal és húsz tehergépkocsival" írja a BKK.

_DSC1267

_DSC1274

_DSC1282

_DSC1289

_DSC1293

Mi történik a továbiekban? A végleges értékelés körülbelül 2 hét múlva lesz készen. Ha jóváhagyták, az új szakaszon elindulhat a villamosvezetők képzése és vizsgáztatása - ez a BKK szerint 10 napig fog tartani. Úgy tervezik, tavasszal megindulhat az utasforgalom az 1-es villamos új szakaszán.

_DSC1296

_DSC1307

_DSC1309

_DSC1312

Ha tetszettek a képek, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk