hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Így köszöntötte Budapestet a világhírű kutyadoki

A kutyák viselkedésével foglalkozó népszerű szakember lenyűgözte a magyar közönséget is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. december 20.

hirdetés

Budapesten járt a csodálatos kutyadoki. Világturnéja keretében látogatott el hozzánk is Cesar Millan, szombaton a Papp László Budapest Sportarénában hatalmas tömeg nézhette végig élő showját. A nagy sikerű bemutatón készült fotót saját Facebook-oldalán is megosztotta.

cesar1_bp

Az egyik hozzászóló szerint: "Fantasztikus volt! Nagyon jó kisugárzása van és a mai napig szerény és alázatos maradt, a szegény indulási körülmények ellenére. Örülök, hogy élőben is láthattam és köszönöm hogy dedikáltad a könyvem, Cesar!"

cesar3

hirdetés

Az amerikai kutya viselkedéssel foglalkozó szakember 25 éve van a pályán, számos könyve jelent meg szerte a világban, több közülük a New York Times bestseller listájára is felkerült.

A világhírt A csodálatos kutyadoki című televíziós sorozat hozta meg számára. Kilenc évadon keresztül oktatta a kutyákat, a családokat, segített a helyes magatartás kialakításában, a problémák leküzdésében. A sorozatot többször is jelölték Emmy-díjra.

"
Őszintén hiszem, hogy ha képesek vagyunk változtatni az életünkön, és kutyáink, családunk, valamint saját magunk jobb falkavezérivé tudunk válni, akkor együtt megváltoztathatjuk a világot.

Cesar Millan

Cesar Millan az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Kanadában turnézik élő műsorával („Emberképző kutyákhoz”). Első könyve, a Cesar's Way (magyar fordításban a Csodálatos kutyadoki címen jelent meg 2010-ben) Kaliforniában az iskolai tananyag részét képezi 2008-tól. Az iskolai oktatásban a kutyák gondolkodásának megértésére, az energia nyelvére és a felelősségvállalásra tanítja a fiatalokat, valamint módszereinek nagy jelentőséget tulajdonítanak a falkamentalitás, a csapatmunka megértéséhez, az erőszakmentes önérvényesítésre való neveléshez való alapoktatásban. A Yale Egyetemmel együttműködésben egy új tanterven dolgozik, amely szeretné megalapozni az oktatásban az együttérzésre és empátiára való nevelést, elősegítve a gyerekek kiegyensúlyozott kapcsolatát környezetükkel, a természettel, családjukkal és barátaikkal.

cesar2

Cesar Millan, saját bevallása szerint a a nagyapja farmján nőtt fel, és mivel már akkor is rendkívül jól értett a kutyákhoz ‑ de annál nehezebben illeszkedett be a gyerektársadalomba ‑ el Perreronak, azaz „kutyafiú”-nak csúfolták a társai. Huszonegy éves korában illegálisan átszökött Mexikóból az Amerikai Egyesült Államokba. Nem beszélte az angol nyelvet, így elsőként egy kutyakozmetikában kapott munkát, ahol hamar kiderült, hogy jól tud bánni a nehezen kezelhető kutyákkal is. Jada Pinket Smith és Will Smith baráti segítsége nyomán indult el a karrierje: a kutyáikhoz nyújtott segítségért cserébe egy éven keresztül nyelvtanárt fizettek neki, és beajánlották kollégáiknak.

Cesar 2000-ben hivatalos tartózkodási engedélyt kapottan az Amerikai Egyesült Államokra, majd 2009-ben megkapta az amerikai állampolgárságot. 2002-ben hozta létre a Dog Psychology Center nevű intézményt (Kutya-Pszichológia Központ), ahol az agresszív, sérült, problémás állatok rehabilitációját segíti elő.

Forrás: Cesar Millan Hungary

VIDEÓK:

Cesar munkáját számos díjjal is elismerték:

- 2005-ben a Nemzeti Állatvédő Liga részesítette különleges dicséretben az állatok rehabilitációját elősegítő munkájáért

- 2006-ban, 2007-ben és 2009-ben a Csodálatos kutyadoki (Dog Whisperer) sorozatát Emmy-díjra jelölték a legjobb televíziós valóság-show kategóriájában

- 2006-ban az IACP (International Association of Canin Professionals) tiszteletbeli tagjává választotta őt és feleségét

- 2007-ben elnyerte a Michael Landon-díjat „a fiatalság televíziós nevelőmunkájáért”

- 2008-ban pedig átvehette Los Angeles város Treasure Awardját és a legjobb valóság-show díját

- 2010-ben a Csodálatos kutyadoki megkapta a People's Choice Award-ot a „Kedvenc állatos filmsorozat” kategóriájában.

cesar4


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk