hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Így készült a Madách tér - az átalakítás egy gifen

Látványos gifen mutatjuk be, hogy alakult át a Madách tér mindössze 3 hónap alatt Budapest szívében.
fotók: Kardos Ildikó, gif: kaprinay.com - szmo.hu
2014. július 21.

hirdetés

A június végére elkészülő Madách térről fotósunk pár nappal az átadás előtt már képsorozattal jelentkezett. Akkor azt írtuk, hogy "talán kicsit több zöldfelület, vagy egy-két szökőkút elfért volna még a beton rovására, de mindenképp rendezettebb, mint a felújítás előtt volt."

Forrás: kaprinay.com

Az elkészülő tér aztán megosztotta az olvasóinkat. Akadt köztetek, aki örült a felújításnak és szerinte jó irányba halad Budapest kinézetének átalakítása, és akadt olyan is, aki nem örült mindennek: sokak szerint túl sok a beton, kevés a zöld felület.

Csordás Gabriella ezt írta:

"Hát jobb mint a régi, de sokkal több zöld terület kellett volna! Sok a beton!" Erre válaszként viccesen egy kommentelő megjegyezte: "ha króm-oxid adalékszert kevernek a betonba, zöld lesz."

hirdetés

Virágos Péternek nem tetszett a tér:

"Tiszta kőtenger lett! A megszavazott tervből alig valósult meg valami. Ami külön rossz, hogy pár éve valaki nagyon jó helyen ülő, kitalálta, hogy szökőkutak helyett csináljanak a kövekből spriccelő valamiket. Gusztustalan valami lett. se az épülethez nem illik, se az elvárásokhoz."imgmadach3imgmadach2

A tervekkel kapcsolatban Tóth Gabriella Magdolna ezt írta:

"Nekem nagyon tetszik főleg az, hogy nincsenek parkoló autók és lehet sétálni, az ilyen terek teszik élhetővé és hangulatossá a várost. Nyilván vannak más szempontok és vélemények is, de nem lehet mindenkinek mindig megfelelni, szerintem jó irányba halad a belváros rehabilitációja én imádok ott sétálni :)"

Slo Ner:

"Azt nem értem, hogy miért kell ezt a csodás, főleg romantikus építészetű várost folyton az ilyen ultragagyi, modern, minimalista térelemekkel elrontani.. Komolyan ennyit spórolnak, vagy miért kell átalakítani a belföldi Párizsunk összképét? A Margit hídon és a Szabadság hídon kívül bármi, amit renováltak az utóbbi időben a kedvenc városomban, ilyen, egyszerűen oda nem illő, nyugatiaknak - azt hisszük -, hogy kicsit benyaló és idomuló, de közben általuk is letekintő vacak módon kell elkészíteni.. Komolyan, emberek, ez Budapest, nem pedig Brüsszel..."

Nimród Attila arra tippelt, sosem lesz kész a tér:

"Ha úgy készül el mint a magyar úthálózat, akkor már csak az unokám fog csodálkozni ezen a építészeti ficamon :O"

Sziráki Ilona:

"Nekem tetszik, hogy megújul, de sokkal több zöldre lenne szükség. Fű, fa virág - ezeket hiányolom."

Lótusz Virág:

"És a szökőkút se lett volna rossz. Nem véletlenül az tetszett a közönségnek. Az a terv egy "marasztaló, összejáró" helynek mutatta, növényekkel, vízzel, kerthelyiséggel. Ami megvalósul az csak egy "átvonulós" tér lesz."

Neked hogy tetszik a tér?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk