/budapest/hianypotlo-fejlesztes-uj-biciklis-terkepet-jelentetett-meg-a-bkk/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Hiánypótló fejlesztés: új biciklis térképet jelentetett meg a BKK

Már kerékpárral is terveznek. Magyar és angol nyelven is használható, a turistákra is gondoltak.
Címkép: BKK.hu - szmo.hu
2018. augusztus 24.

hirdetés

Mostantól nem csak az autósok és a gyalogosok, de a biciklisek is használhatják a BKK-térképet, ugyanis már elérhetőek a kerékpározásra biztonságossá tett és kijelölt útvonalak - olvasható a BKK honlapján.

A térképen feltüntették a kerékpárral is egyirányú utcákat, valamint azokat a közösségi közlekedési vonalakat, amelyeken van lehetőség bicikliszállításra. Az alkalmazás magyar és angol nyelven is elérhető, így a kerékpározni vágyó turisták is könnyedén használhatják.

Azt is írják, hogy a fővárosban biciklizők száma nőtt, köszönhetően a számos biciklisbarát intézkedésnek is. A kerékpárforgalmi főhálózat hossza 30 százalékkal nőtt, közel négy éve működik és folyamatosan fejlődik a MOL Bubi közbringarendszer, többezer új kerékpártároló helyet adtak át, és folyamatosan bővül azon közösségi közlekedési járatok száma, amelyen bicikli is szállítható.

A térkép beszerezhető a BKK ügyfélközpontjaiban, a jegy- és bérletpénztárakban, online pedig elérhető a társaság kerékpározással kapcsolatos tudnivalókat összegyűjtő új oldalán, a www.bkk.hu/bicikli címen.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk