/budapest/hetvegen-rendhagyo-helyet-csinalnak-a-nagymezo-utcabol/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Hétvégén rendhagyó helyet csinálnak a Nagymező utcából

Ingyenes kiállításokkal, gyermekprogramokkal, koncertekkel, előadásokkal rendezik meg a hétvégén a harmadik Fotóutca Fesztivált.
hirdetés

Két fotós intézmény számára is helyet ad, de három napra hivatalosan is a fotográfia központjává válik a budapesti Nagymező utca a hétvégén, a Fotóutca Fesztivál keretében, április 21. és 23. között.

Meghosszabbított nyitva tartás mellett 31 kiállítás, 245 alkotó és összesen 80 ingyenes program várja majd a közönséget utcai konténerekben, a Capa Központban és a Mai Manó Házban. A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik rendezvényeként a szakmai előadások, tárlatvezetések, workshopok mellett koncertek, vetítések, jelmezes fényképezések, performanszok, fotóvásár és gyermekprogramok is lesznek péntek délelőttől vasárnap estig.

A Fotóutca célja, széles körben megszólítsa a fényképek és a fotózás iránt nyitott fővárosiakat, valamint hogy megmutassa, mi zajlik jelenleg a fényképezés világában. Mindezt rendhagyó keretek között, konténerek felvonultatásával és utcai kitelepüléssel szeretnék elérni a szervezők.fotoutca5fotoutca1

„Már harmadik alkalommal rendezzük meg a Fotóutca Fesztivált, mert úgy látjuk, mind a valós, mind a virtuális térben hatalmas érdeklődés övezi a kortárs fotósok alkotásait” - nyilatkozta Kőrösi Orsolya, a Capa Központ és a Mai Manó Ház ügyvezetője.

"
A közösségi oldalak posztjaiból, a kommentekből jól látszik, hogy a fotókultúra egyszerre a kreatív ipar, a tömegkommunikáció és a modern művészet része, ráadásul ez a tendencia erősödik, mert e három terület nagyon fontos a fiatal generációk számára”

- tette hozzá. „A fesztivállal a fiatalok számára is jobban befogadható formában hozzuk össze a kortárs magyar fotó bemutatásra váró értékeit és a progresszív alkotások és meghatározó alkotók iránt aktívan érdeklődő, százezresre tehető nagyközönséget.”

hirdetés

A nagyközönség számára is nyitott, de szűk körű workshopokon így szakemberektől lehet majd tanulni például a mobilfotózásról, az Instagram-fotókról, az utcai fényképezésről vagy a gasztrofotókról. A beszélgetéseken például a profi női vagy a vidéken dolgozó fotósok helyzete is szóba kerül majd. A szórakozásról pedig a TÁP Színháztól kezdve, Petruska koncertjén át a kortárs táncelőadásig számos program gondoskodik.fotoutca2fotoutca3fotoutca4

A Fotóutca programjai ingyenesek, de esetenként előzetes regisztrációhoz kötöttek. A részletes programot a Capa Központ honlapján tudjátok átböngészni!

A Budapesti Fotóutca Fesztivál 2014-ben jelentkezett először a Café Budapest kortárs kulturális fesztivál részeként. Küldetése az volt, hogy lefektesse egy olyan, évről-évre jelentkező, a kortárs fotográfiát a fókuszba helyező lakossági rendezvény alapjait, amely megszólítja, és aktív részesévé teszi a látogatót, valamint segít a mindannyiunkat körülvevő fotók értelmezésében, feldolgozásában, egyúttal felhívja a figyelmet a Magyarországon nagy hagyományokkal rendelkező fotográfia múltjára, jelenére és jövőjére is.

Képek: Capa Központ Facebook


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk