?> /budapest/haziko-egyel-finomat-es-hazait/ Házikó: egyél finomat és hazait! | szmo.hu
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Házikó: egyél finomat és hazait!

Jól jönne egy ebéd, amelynek minden hozzávalója magyar gazdaságból való, és garantáltan prémium minőségű?

Link másolása

hirdetés

Van a Dembinszky utcában egy egészen apró kis üzem, ahonnan akár több száz főt jól tudnak lakatni a szorgos kezek. Bertényi Gábor, a Szimpla alapítója, valamint barátja, Szalai Mihály tavaly év végén döntöttek úgy, hogy ízletes finomságokkal tömik ki azt a piaci rést, ami a catering és a büfészolgálat között rejtőzik.

Maga az ötlet nagyon egyszerű, ám sok energia kell ahhoz, hogy elvhű módon működjön. Megkeresték a helyi gazdaságokat, ezek közül is azokat, ahol a termelési folyamat legelső lépéséig visszakövethető az áru útja. Így ha valaki nagyon elszánt, megismerheti azt a tyúkot, aki tojásával hozzájárult az ebédre fogyasztott pékáru tésztájához. Hogy ez mennyire így van, bizonyítja, hogy

minden egyes Házikó-termék címkéjén részletesen fel van sorolva, melyik hozzávaló honnan jött. Ezek az anyagok természetesen adalékanyagtól és tartósítószertől mentesek,

és a Házikó csak olyan gazdákkal működik együtt, akik hosszútávon garantálni tudják termékeik minőségét.

hirdetés

IMG_0809k_1024x683

IMG_0855k_1024x683IMG_0858k_1024x683

IMG_0868k_1024x683

IMG_0900k_1024x683

IMG_0902k_1024x683

IMG_0906k_1024x683

A kis üzemben többféle szendvicset, pékárut, salátákat, kekszeket, sörkorcsolyákat készítenek, az előkészítéstől a sütésen át egészen a csomagolásig. A kiszállítást a közelben működő bringás futárcéggel oldják meg. A Dembinszky utcába azonban nem érdemes kopogtatni a finomságokért, az üzemben ugyanis nem árulják a termékeket. Ha valaki Házikó-féle harapnivalóra vágyik, akkor a weboldalon rendelhet ebédet, vagy a Facebook-oldalukon megtudhatja, éppen hova és mit szállítanak - de például az Élesztőben jó eséllyel talál kedvére valót. Emellett kisebb és nagyobb rendezvények esetén is érdemes innen rendelni, mert a szokványos ízek helyett friss és izgalmas falatok kerülhetnek a vendégek tányérjára.

A slágertermékek közül mi batyut, szendvicset és joghurtot is kóstoltunk. Ezek mindegyike – hasonlóan a Házikó összes termékéhez – szezonális variálásokon is átesik, hiszen a friss és helyi termékek egyben azt is jelentik, hogy azok a hozzávalók dominálnak, amelyeknek szezonjuk van. A gombás batyu például nagyon finom volt, nem túl sós, így minden íz maximálisan kijött (amúgy is figyelnek a mérsékelt só- és cukorhasználatra).

csapat

A csapat - Fotó: Házikó.farm

cs2

cs3

cs4

cs5

cs6

A szendvics is hasonlóan felemelő ízélményt szerzett nekünk: a krém, a hagyma és a hús igazi nyerő trió volt kenyerek közé zárva, és mindegyiken érződött, hogy friss, nem ezer kilométerekről utaztatott mirelit áru. Desszertként az elsőre szokatlannak tűnő kapros-epres joghurtot választottuk, de ezzel sem nyúltunk mellé. A kellemesen krémes joghurtban a kapor tökéletesen harmonizált az eper ízével, az összhatás pedig nem is túl édes, nem is túl savanyú, ahogy annak lennie kell.

Mindent egybevetve a Házikó egy olyan vállalkozás, amivel mindenki csak nyer. A termelők stabil vevőhöz jutottak, akiket a minőség legalább annyira érdekel, mint az ár. A Házikó csapata a termékek útját a termelőktől egészen a kiszállítókig ellenőrzik, hogy aztán a termékeket elfogyasztó - legyen ő akár éhes irodai dolgozó vagy egy csapat szülinapozó gyerek – tökéletesen elégedett lehessen.

IMG_0674k_1024x683

IMG_0681k_1024x683

IMG_0705k_1024x683

IMG_0708k_1024x683

IMG_0783k_1024x683

IMG_0785k_1024x683

IMG_0798k_1024x683

Ha te is megkóstolnád a Házikó finomságait, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk