hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Folytatódik a mészárlás: 246 fát vágnak ki a Csillaghegyi strandon

A helyre a 7000 négyzetméteres fürdőkomplexum kiépítéséhez van szükség. A tervek szerint 94 fát ültetnek majd a kivágottak helyére.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 01.

hirdetés

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Csillaghegyi strandon egy új, hétezer négyzetméteres fürdőkomplexumot épít. A 3,1 milliárd forintosra tervezett beruházás alapkövét január végén helyezték el.

Az előkészületek megindultak, és ennek első lépéseként a fákat el is kezdték kivágni, ennek nyomai már látszanak. A tervek szerint 246 fát tüntetnek el, és helyettük csak 94-et ültetnek majd el - írja az Átlátszó.

VIDEÓ: az Átlátszó felvétele a Csillaghegyi strandon

Az Átlátszó megkapta a Pagony Táj- és Kertépítész Iroda által készített kertépítészeti műleírást, melyben ez áll:

"

A területen kivágásra kerül 246 fa 3,7 méter átmérővel. Átültetésre kerül 7 db idős tiszafa erős visszavágást követően és egy kis mamutfenyő. A fák kivágására az épület építése, a burkolt felületek kialakítása és a fák egészségi állapota miatt (11 db) kerül sor. A kivágott fák pótlására telken belül elültetnek 94 darab 30/35 méretű fát, összesen 940 cm átmérővel.

hirdetés
Wellnessrészleg, panorámás étterem, 500 négyzetméteres gyerekparadicsom

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közölte, hogy a területen egy 7000 négyzetméteres, teraszos kialakítású fedett fürdő létesül. Ezt összekötik a meglévő, felújításra kerülő „bunker” épülettel. Lesz egy 33×25 méteres úszómedence, ebben úszóversenyeket és vízilabda-meccseket is tarthatnak majd. Ezen kívül épül tanmedence, wellnessrészleg, panorámás étterem, és egy 500 négyzetméteres gyerekparadicsom és szauna, a külső teraszon pedig egy körpanorámás élménymedence.

csillaghegy2csillaghegy3

Forrás: Átlátszó

Az építés 20 hónapig tart majd és 2018 nyarán akarják megnyitni.

Így jobban látszik a pusztítás

Múlt héten mi is megmutattuk nektek, hogyan tűntek el a fák a fővárosból az utóbbi években.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk