hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Fizetős lesz a parkolás a Városligetben, és még több zuglói helyszínen

Soroljuk, melyek ezek. A legmagasabb díj 525 forint/óra lesz.
Címkép: pixabay - szmo.hu
2017. május 08.

hirdetés

Két fizetős parkolási övezetet alakít ki az önkormányzat Zuglóban. A 14.kerulet.ittlakunk.hu azt írja, az Örs vezér tere és a Városliget környékén rengetegen használják P + R-ként a parkolókat, azaz leteszik a kocsit, és tömegközlekedéssel mennek tovább a munkába. Ennek ellensúlyozásaként, az ott élők érdekeiért teszik fizetőssé a zónákat.

Ősztől Istvánmező és a Városliget környékén a Vágány utca – Francia út – Kerepesi út – Dózsa György út által határolt terület, valamint az Örs vezér terénél a Kerepesi út – Padlizsán utca – Bánki Donát utca – Ond vezér útja – Vezér utca – Kerepesi út közötti szakasz lesz díjköteles.

Összesen 205 parkolójegy-kiadó automatát telepítenek Istvánmező, a Városliget és az Örs vezér tere környékére. Ebből 175 automata az istvánmezei és a városligeti zónában, míg 30 darab az Örs vezér tere környékére kerül. A készülékek közül 14 bankjegyeket is elfogad majd.

A parkolásért övezettől függően 175–525 forintot kell majd fizetni óránként.

Az Örs vezér téri zónában mindenhol 175 forintért lehet majd óránként parkolni, míg a városligeti övezetben négyféle díjra kell számítani. Az Ajtósi Dürer sortól a Kerepesi út irányába 265, az Ajtósi Dürer soron és a Hermina úton 440, a Városliget területén 350, az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton pedig 525 Ft lesz az óránként fizetendő díj.

hirdetés

Az Ötvenhatosok terén 350 Ft-ot, a Dózsa György út többi részén pedig 265 Ft-ot kell majd fizetni óránként.

Az önkormányzat hírei szerint a zuglói lakosoknak járó kedvezményekről júniusban tárgyal a testület.kola


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk