hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Facebook-oldalt kapott egy budapesti kátyú, máris nagy a sikere

Egy hónapja nem sikerül megszüntetni, hiába próbálkoznak vele, egyre csak növekszik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 12.

hirdetés

Budapesten, a tél végét jól jelzik az előbukkanó kátyúk. Ám akad olyan hely, ahol a frissen felújított felületen törnek elő a lyukak, amelyek szaporodni és nagyobbodni is képesek. Egy különösen forgalmas helyen, a Róbert Károly körúti felüljárón a környékbeliek igazi folytatásos regényt készítettek "A LIK élete" címmel a Facebook-on.

Az oldal gazdái folyamatosan tudósítanak az "eseményekről", amelyek már leginkább vígjátékba illenek. A kátyú él, virul és ellenáll. A sztorit egyre többen követik, és persze a "véletlenek" is besegítenek, hogy újabb izgalmas epizódokkal bővüljön az egy hónapja tartó közvetítés. Legutóbb egy gejzír tört fel a LIK tiszteletére.

A Róbert Károly körút felújítása éppen zajlik, és ennek keretében a felüljárót is egy részen leaszfaltozták. Ám a kátyú pont ezt a részt választotta ki, és tört elő. Azóta tart a küzdelem ellene.katyu0katyunyito

A február elején előbukkant lyukról szóló beszámoló szerint próbálkoztak a probléma lokalizálásával, ám egyre csak terjedt. Az első próbálkozás után a kátyú megint előbukkant, így kezdhették újra a felmarás-aszfaltozást. De a LIK-nak ez sem volt elég, újabb kis lyuk jelent meg a túloldalon is.

Aztán megjelent a nagy hír: "BREAKING! megjelent egy villogós, sárga autó, még csak ülnek benne, vagy 20 perce, de szerintem figyelik, miként kel életre a LIK." A hozzászólásból kiderült, hogy kb. 25 percig figyelték a LIK-at, majd feladták... A helyszínre érkezett egy "szakértő" is, aki szintén a megfigyelés taktikát választotta, majd a jelek szerint ő is távozott.

hirdetés

Közben folyt a pszichológiai tanulmányozás is. Mit csinálnak az arra járó járművezetők? Kiderült, hogy két féle létezik:

A LIK meg szépen gyarapodik, az esti közvetítés ezt írta: "Mára ennyi,a túloldalról is levonultak a munkagépek, ma már senki sem dolgozik az útépítésen. Csak remélni tudjuk, hogy hétfőn folytathatjuk a tudosítást :-) Az reményre ad okot, hogy a képen a Nissan előtt szépen fejlődimk a "LIK"© testvérkéje! Jó pihenést kíván a "LIK"©"

A történetet feldolgozó vezess.hu oldal írt az illetékeseknek, hogy megtudják, "mennyi pénzt költöttek már el erre az igen komoly problémára, mikor lesz kész és lájkolják-e a kátyú oldalát a Facebookon". Eddig még nem érkezett válasz.

Pénteken pedig egy különleges epizóddal bővült a történet. Mint azt megírtuk, egy gejzír tört fel a LIK alatti úton.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk