/budapest/ez-a-ket-dal-meghozza-a-tavaszt-budapestre/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Ez a két dal meghozza a tavaszt Budapestre

Két zenész, Shima és Brummadza is dalt írt ugyanabból az alapötletből, a saját képére formálva. Hallgasd meg mindkét verziót!
hirdetés

Tavaly év végén tűnt fel első, Kirajzanak című dalával a Shima produkció, ami egy igazi egyemberes bemutatkozás volt: nemcsak a zene és szöveg, a felvétel, a produceri munkák és a klip is egyedül készült. Most itt a folytatás, a Könnyű. Shima, azaz Pogány János legújabb dalát, egy régi barátja által korábban mutatott néhány sor ihlette. Ám időközben mindkét zenész megírta a sajátjaként, míg végül a szálak újra összeértek a stúdióban.

Így történt meg az, ami a pop-iparban talán még soha: egyszerre debütálhat két dal, közel azonos refrénnel és mégsem siet senki a bíróságra.

"
Miki egyszer küldött egy háromsoros szövegötletet, én meg elkezdtem pörögni rajta. Időközben elindult a Shima projekt és egy stúdió építésébe kezdtem. Kijártam egy zenei producer sulit, közben elkészült a Könnyű, végül ezt választottam vizsgamunkámnak is. Ezek után egyértelmű volt, hogy ez lesz a következő single.

- mondja daláról Shima.

És itt jön a képbe egy szintén vadonatúj produkció, a Brummadza.

"
Nagyon tetszett, amit Pogi felépített a dalvázlatomból, de közben addig-addig mondogattam magamban a saját verziómat, hogy végül nem volt más választásom, nekem is meg kellett írnom ezt a dalt. Az övé nekem túl bringás, én inkább sétálni szeretek. Ez egy komótos éjjeli kószálás Pesten, vagy valahol magamban.

- mondja Brummadza, azaz Jacsó Miklós.

hirdetés

"Felcsavarom a körutat, magam előtt görgetem,

Olyan könnyű az este, hogy 'mit nekem',

Egész Pestet a vállamra emelem"

Nem csak ez a három sor lett végül közös a két dalban: mindkettő felvétele és a keverés is a Granny’s Records stúdióban készült. Shima Könnyű című dala szöveges klipet, Brummadza Mit nekem-je pedig egy igazán furcsa, archív anyagokból vágott videót kapott.

"Átküldtem a dalt egy barátomnak, hogy nincs-e kedve, ideje összerakni valami egyszerű videót, hogy ne csak egy kép legyen, erre ezt dobta vissza. Nem is kommentelem, imádom" - Brummadza.

Két dal, amik egyaránt meghozzák a tavaszt és a kedvet egy körúti keringéshez éjszaka. Kinek bringával, kinek gyalog. Csavard fel a körutat, még ma éjjel!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk