hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Elérte legmagasabb pontját az új Néprajzi Múzeum a Városligetben

Az építkezésről egy videó is készült, amelyben nemcsak a levegőből lehet megnézni az épületet, de még belülről is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 10.

hirdetés

Elérte legmagasabb pontját az új Néprajzi Múzeum díjnyertes épülete - írja a ligetbudapest.hu.

Azt is hozzáteszik: a Liget Budapest Projekt keretében épülő intézmény kivitelezése jó ütemben halad a korábbi parkoló helyén, az 56-osok terén.

Már látható az épület majdan két domboldalt képező íves szerkezete, míg a – kiállítótereknek is helyet adó - térszín alatti szinteken már a szakipari munkákat végzik.

Az építkezésről egy videó is készült, amelyben nemcsak a levegőből lehet megnézni az épületet, de még belülről is:

Liget Budapest: Elérte legmagasabb pontját az új Néprajzi Múzeum

Több, mint háromszor nagyobb kiállítótérrel és új állandó tárlattal várja a látogatókat az új múzeum 2022-ben Elérte legmagasabb pontját az új Néprajzi Múzeu...

hirdetés

A Néprajzi Múzeum több mint százéves története során először költözhet a gyűjtemény saját igényei szerint kialakított otthonba, amelyben a régi, Kossuth téri épülethez képest több mint háromszor nagyobb kiállítótér áll majd rendelkezésre a páratlanul gazdag gyűjtemény bemutatására.

A magyar Napur építésziroda terve a nemzetközi zsűri egyhangú döntése alapján olyan világhírű tervezők pályamunkáit utasította maguk mögé, mint Zaha Hadid, Reem Kolhaas, Bernard Tschumi vagy a Björke Ingels Group.

A már építés alatt álló új Néprajzi Múzeum 2018-ban a „Világ legjobb középülete” díjat nyerte el a rangos nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awardson, ahol megkapta a „World’s Best Architecture” különdíjat is.

A Néprajzi Múzeum épülete már ősszel szerkezetkész állapotba kerül, és 2022 elején pedig birtokba vehetik a látogatók.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk