hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Drágul a parkolás augusztustól Budapesten

További területeken vezethetnek be fizetős zónákat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 24.

hirdetés

Mint azt korábban megírtuk, Karácsony Gergely a fővárosi parkolási gondok megoldásának egyik módjaként a sávos parkolási díj bevezetését javasolta. Egységes szemléletben készült új parkolási rendszerre van szükség a fővárosban, amely az első negyedórában ingyenes, azt követően pedig sávosan növekvő díjakat tartalmaz a belvárosban - mondta a főpolgármester múlt csütörtökön, a budapesti Városháza Facebook-oldalán közvetített, Budapest Restart című beszélgetéssorozat negyedik adásában.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, azért tartja szükségesnek a progresszív díjazási rendszer bevezetését a Belvárosban, hogy mindenki csak addig parkoljon, amíg az feltétlenül szükséges, és így gyorsabban váljanak szabaddá a helyek, könnyebben lehessen parkolni a városban.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán tárgyalta a parkolási díjakat érintő előterjesztést.

Úgy döntöttek, hogy augusztus 1-től több díjzónában is emelkednek majd a parkolási díjak. Emellett további területeken vezethetnek be fizetős részeket

hirdetés

Zuglóban, a XII. és a XIII. kerületben - írta az Index.

Eldőlt, hogy négy kerületben, a II., a XII., a XIII. és a XIV. kerület egyes parkolási zónáiban eggyel drágábbra ugranak a díjtételek.

Budapesten ötféle díjtétel van (175, 265, 350, 440, 525 forint óránként). Ezeket aszerint alkalmazzák, hogy milyen sokan akarnak parkolni egy zónában, illetve mennyire akarják megóvni a parkoló autóktól a területet. Az V. kerület a legdrágább, és onnan kifelé haladva csökkenek az árak.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk