/budapest/csucshotelben-csucsgasztronomia/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Csúcshotelben csúcsgasztronómia

Megnyílt a Belvárosban a Prestige Hotel, és a Costes nyit éttermet az aljában.
Link másolása

hirdetés

Nagypolgári elegancia a mai kor igényeire szabva, ez a Prestige Hotel Budapest. A főváros új hotelkülönlegessége 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit, Mazen Al Ramahi szállodaláncának legifjabb tagjaként a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest után. A tulajdonos szerint a belvárosi, felső kategóriás szállodapiac megérett az új fejlesztésre, ezért két évvel ezelőtt elhatározta, hogy felújítja a Vigyázó Ferenc utcában álló, kiváló lokációval rendelkező félkész épületet, mert kiváló szállodafejlesztési lehetőséget látott benne.

A fényűző elegancia és a csúcsgasztronómia kéz a kézben jár: a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira együttműködéséből Michelin-csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyíló Costes Downtown étterem. A különleges koncepció lehetőséget teremt a szállóvendégeknek, hogy itt fogyaszthassák el reggelijüket, mely a jelek szerint nagyon csábító a vendégek számára.

Természetesen az új étterem a nagyközönséget is kiszolgálja, és a konyha kiválóságáról, a színvonalról továbbra is Vieira gondoskodik, de az új helyszínen sokkal oldottabb stílusban.

A kényelmes, spanyol diófa székek, a különleges növénykompozíciók, a fali függőkert, és Gerendai Károly magángyűjteményéből származó kortárs magyar festmények Csiszér Zsuzsannától Tarr Hajnalkáig felejthetetlen hangulatot kölcsönöznek a térnek, melyet a Tom Dixon lámpák hangulatos fényei csak tovább fokoznak. A Costes Downtown 60 férőhellyel, látványkonyhával, és séfasztallal várja a gasztronómia rajongóit.

hirdetés

Gerendai Károly a Szeretlek Magyarországnak elmondta, hogy nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen egy nívós hotel étterme nagyon komoly szervezést és rengeteg munkát jelent, és nem akartak a megszokott Costes-minőségből sem alább adni. Épp ezért úgy döntöttek, hogy mivel a Costes Downtown június 4-én nyit a nagyközönség előtt, addig a szálloda vendégeit szolgálják ki, a Ráday utcai egységet bezárják egy hónapra, és az erőforrásaikat addig az új étteremhez csoportosítják át. - A Costesre ráfér a felújítás - mondta Gerendai, aki szerint így mind a két étteremnek hasznára válik ez a megoldás.

IMG_0230k

IMG_0237k

IMG_0240k

IMG_0255k

IMG_0258k

IMG_0262k

IMG_0264k

IMG_0269k

IMG_0274k

IMG_0285k

IMG_0307k

IMG_0311k

IMG_0316k

IMG_0318k

IMG_0322k

A Dunához közeli, gyönyörű, Hild József által tervezett épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapta eredeti szépségét, az épületbe belépve visszaköszön a monarchiabéli nagypolgári elegancia. Az épület üvegtetőt kapott, és hat emelet magasságban, „kifordítva” mutatja meg az eredeti szerkezetet. A napsugarak és a csillagos ég a középső átriumon át egészen a lobbyba hatol, ahol a vendégek megcsodálhatják az impozáns belső teret, a fehér falak és a fekete gránitpadló harmóniáját, a középen függő Masiero óriáscsillárt és a körfolyosó gyönyörű kovácsoltvas korlátjait.

Az igazi elegancia azonban a részletekben lakozik: a karamellszínű recepciós pult mögötti falat muránói mozaik művészek által kézzel vágott és kirakott, egyedi SICIS üvegmozaik díszíti, a gránit burkolaton márványintarzia fut végig, a szobákban található egyedi tervezésű szófákat és ottománokat pedig Olaszországban gyártották. A lobby elegáns IPE Cavalli bútorai és fali lámpái, a Swarowski kristályok, és a csillogó padlómozaik között elfogja az érkezőt a századfordulós nagypolgári életérzés.

A Prestige Hotel Budapest tervezésén és kivitelezésén ugyanaz a csapat dolgozott, akik a már meglevő hotelekben is. A szálloda építésze Hegedűs Péter, a belsőépítészeti tervek pedig Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde munkáját dicsérik. A vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik a szálloda 85 szobájában, melyek 4 kategóriában kerültek kialakításra: standard, deluxe, executive és lakosztály. A szobák tereit prémium minőségű Harlequin Leonida Velvet textilek uralják.

A koncepció szerinti “békebeli” hangulatot a személyzet ruhája is tükrözi. A Szaszkó Adrienn és Szaszkó Mariann tervezők által megálmodott, a nagypolgári stílust a modern kor trendjeivel ötvöző formaruha kollekció jellemzője a letisztult stílusvilág.

Minden a legapróbb részletig kidolgozott, a stílusjegyek végigvezethetők a kollekció részein. A színválasztás is, a szállodai enteriőr színvilágát meghatározó fekete-fehér dominanciára épül.

A márvány felületek, a szellős belső tér kiváló hátteret biztosít a prémium alapanyagok használatához, melyek az egész kollekció alapanyag választását jellemzik.

Az épület tervezőjéről, Hild Józsefről elnevezett konferenciaterem 40 fős, exkluzív megbeszélésekre és rendezvények befogadására alkalmas, modern audiovizuális technikával rendelkezik. Különlegessége az Angliában készült, kézzel festett egyedi arany tapéta, valamint a gyönyörű kristálycsillár és fali lámpák. Az érkező vendégek kényelméről egy 29 férőhelyes, háromszintes mélygarázs is gondoskodik.

Egy videó a hotel felújításáról:

IMG_0328k

IMG_0340k

IMG_0343k

IMG_0350k

IMG_0354k

IMG_0376k

IMG_0381k

IMG_0394k

IMG_0396k


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk