/budapest/budapesten-forgat-a-vilag-egyik-legmenobb-szakacsa/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Budapesten forgat a világ egyik legmenőbb szakácsa

Anthony Bourdaint az Élesztőben látták. Bemutatjuk a séflegendát, a szakácsok igazi fenegyerekét.

Link másolása

hirdetés

Anthony Bourdain a Nem séfnek való vidék legújabb részét forgatja Budapesten, amiben nemcsak ételekről lesz szó, hanem általában is Magyarországról. Az Élesztőben például a közelmúltbeli tüntetéseken rendszeresen felszólaló iwiw-alapítóval, Várady Zsolttal, valamint az Átlátszó.hu egyik újságírójával, Kovács Ildikóval beszélgetett, úgy két órán át.

A forgatásról az Élesztő rengeteg képet tett fel a Facebook-oldalára:

10900196_894917673851788_2819506580001380163_o

10904016_894917250518497_5588761368985662784_o

hirdetés

1

10904472_894917270518495_3190290883034516582_o

10911226_894917323851823_8685917426558948234_o

10911227_894917703851785_412545838109738681_o

Itthon csak soká lesz látható

Felhívtuk Tóth Imrét, az Élesztő egyik tulajdonosát, aki elmondta nekünk, hogy vasárnap kereste meg őket a produkció stábja. Nem tudják, miért esett éppen rájuk a választás, csak annyi biztos, hogy egy helyi lakosok körében népszerű helyen akartak forgatni Bourdainék. Maga a söröző kevésbé volt témája a műsornak, inkább csak helyszínként szolgált a fentebb említett beszélgetésekhez. Mindazonáltal így sincs okuk panaszra, hiszen a felvételeken nagyon jól látszanak, így mindenképp előnyükre válhat a dolog.

Arról egyelőre nincs biztos infó, mikor kerül adásba a műsor. Az Egyesült Államokban tavasszal kezdik vetíteni a Nem séfnek való vidék harmadik évadát, itthon viszont a Spektrum televízió (amely megvette a sugárzás jogát) még csak az első évadnál tart, így normális esetben leghamarabb két év múlva érhet el hozzánk az epizód. Mindenesetre bízzunk benne, hogy az eredeti verzió felkerül majd az internetre.

10917243_894917370518485_8141305250312870557_o

10920264_894917263851829_3482033736536948192_o

Bourdain az egyik legismertebb tévés séf a világon, igazi legendának számít. A francia gyökerekkel rendelkező amerikai szakács New Yorkban született. A híres Culinary Institute of America elvégzése után egészen alulról kezdte a szakmát, new york-i és floridai éttermekben, és jónéhány zűrös időszakon túljutva onnan küzdötte fel magát a csúcsra. 1998-ban a híres new york-i francia étterem, a Brasserie Les Halles főszakácsa lett.

2000-ben megírta A konyhafőnök vallomásai című bestsellert, amit sokan minden idők legjobb olyan könyvének tartanak, amit szakács írt. Brutális őszinteséggel beszél benne ennek a világnak a szépségeiről és árnyoldalairól, a rengeteg munkáról, a konyhák elhallgatott titkairól, vagy épp arról, hogyan szokott rá az alkoholra és a drogokra.

"Háromszázhetven oldalnyi professzionális szakácsművészet, káromkodás, tesztoszteron és narkó. Kalandfilm konyháról konyhára. Túlélőkalauz étterembe járóknak. Tisztelgés a vendéglátás zsoldosai előtt, akiknek mindig csak egy dobása van: a következő." - írják róla a Libri oldalán.

A szókimondó, őszinte kötet meghozta Bourdain számára a világsikert. Ezután szinte lecsaptak rá a tévék, a mai napig egymás után forgatja népszerűbbnél népszerűbb sorozatait, hol a Travel Channel, hol a CNN képernyőjén tűnik fel.

VIDEÓ: Bourdain elemében van

10173573_698322806897581_5882765620988116114_n

10333426_712517422144786_3913626586816487321_o

Laza stílusa miatt igazi fenegyereknek tartják. Bejrútban például 2006-ban hirtelen az Izrael és Libanon közti háború kellős közepében találta magát, de nem esett kétségbe, bekéredzkedett a szálloda konyhájába, és a legnagyobb nyugalommal főzött, miközben lőtték a várost. Később filmet készített abból, hogyan nem készült el az eredetileg tervezett filmje. Ez a rész akkora siker lett, hogy Emmy díjra jelölték.

Bourdain többször is körbeutazta már az egész világot. Imád enni. Híres arról, hogy soha, semmilyen fogást nem utasít vissza, mindent megkóstol. És filmsorozatai sohasem csak az ételekről szólnak, ennél sokkal többet mutat meg egy-egy országból, és az ott élők gondolkodásából.

Mindig bebizonyítja, hogy egy tál étel és egy pohár ital a Föld bármely pontján képes összehozni az embereket.

Ha érdekes volt a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk