hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Bors GasztroBár: ez az igazi

Fél éve indult, és máris hamisítják. A két "Bors" egy pici helyen nagyot alkotott. A Bors GasztroBárba annak érdemes elmenni, aki szereti az egyedit, főleg ha az olcsó, de finom. A poharas levesek hazai úttörői már saját szörpöt és szendvicset is kínálnak. Jó étvágyat!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. január 12.

hirdetés

Fél éve indult, és máris hamisítják. A két "Bors" egy pici helyen nagyot alkotott. A Bors GasztroBárba annak érdemes elmenni, aki szereti az egyedit, főleg ha az olcsó, de finom. A poharas levesek hazai úttörői már saját szörpöt és szendvicset is kínálnak. Jó étvágyat!

Fróna Ivett írása

Tavaly júliusban két srác („Bors Tomi” és „Bors Gyuri”) gondolt egy nagyot és úgy döntött, hogy belevág valami szemtelenül új dologba. Amerikában már igazi hagyománya van a poharas leveseknek. Olcsó és költséghatékony, plusz remek reklámfelület.

Ez után feltették a kérdést, hogy miért kellene beskatulyázni a saját éttermüket egy adott nemzet konyhája szerint? Miért ne lehetne például a magyar és az ázsiai konyhát összehozni egy remek levesben? Így tehát, a Kazinczy utcában, amely a főváros kulináris sokszínűségének Mekkája, nyitott meg tavaly július 23-án egy pici, de annál hangulatosabb leves bár, a Bors Gasztro.

hirdetés

Ahogy a neve is mondja, kicsi a Bors de erős. A nyitástól kezdve folyamatosan felfelé ível a hely népszerűségi rátája. Erről tanúskodik a minden nap az étterem előtt kígyózó sor, a televíziós meghívások és az, hogy a különböző étteremkritikák is leborulnak ötlet és a megvalósítás előtt is.

A fiúk, egy szabályt hoztak: Nincs szabály! Nincs megkötés! Bármilyen új, meghökkentő dolgot kipróbálnak és legtöbbször bejön! Mindig friss és első osztályú alapanyagokkal dolgoznak. (Semmi szárított, zacskós fűszer és hasonló!) A húsok, szalámik és kolbászok házi jellegűek és ez a siker egyik záloga.

A vendégtér nem túl nagy, de ez a koncepció része, hiszen így működik a poharas elviteles megoldás. A Fekete táblára színes krétával felírt menü is erősíti a hely családiasságát és innen is tudjuk, hogy nem egy mekiben vagyunk.

Már a nyitás előtt nagy a pörgés de a hangulat is. Itt őrködik azonban Buksi, a fából összeeszkábált véreb, aki ásványvizes kupak orrával bármit kiszagol és éberen őrzi a konyha bejáratát. A fiúk igazi állatbarátok, szívesen megismerkednek a vendégek kutyáival és egy kis őrültködésre is mindig kaphatók.

A levesek mellett különféle bagettek is várják az éhes vendégeket. Igazi különlegesség a 100 százalékig helyben készített szörpök garmadája, amik szintén kaptak egy kis fűszert. Mi egy málnás-mentás szörpre neveztünk be, és nem csalódtunk! Az árakat még az egyetemisták számára is pénztárcabarátnak minősítettük és ár-érték arányban is magasan vitték a lécet.

Úgy tűnik, hogy annyira sikeres az, amit a srácok elindítottak, hogy más is szeretne egy szeletet abból a bizonyos tortából. Személyesen láttuk a képeket, melyek egy Budán hamarosan nyíló leves bárt mutatnak be és a hely, pontos mása a Borsnak! Ha bárki azt gondolná, hogy a fiúk keze van a dologban, sajnos ki kell ábrándítanunk, kizárólag egy Bors-koppintásról van szó, ám a srácok elmondták, elképzelhető, hogy Budán is felbukkannak a fekete leveses poharak.

Azoknak ajánljuk, akik már unják a főzelékfalót meg a kínait, vagy akiknek eddig nem volt elég bátorságuk kipróbálni a fúziós konyhát, mert ha valahol, akkor itt értenek hozzá.

Végezetül pedig, hálát mondhatunk, hogy ez a két tehetséges és fiatal szakács úgy döntött, hogy itthon ver cöveket és nem valamelyik nyugat-európai népet eteti a finomságokkal.

Természetesen Facebookon is megtaláljátok a Bors GasztroBárt, ahol a srácok minden nap posztolják a napi különlegességeket és szívesen veszik a tanácsokat, kommenteket, lájkokat.


Bors GasztroBár

1075, Budapest Kazinczy út 10. (Astoria és Blaha között)

Nyitva tartás: H-Szo 11.30-21.00

Tel.: +36/ 70 935 3263, +36/70 701 3656

Ha tetszik a hely, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk