hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Bérelj magadnak privát kuckót a belvárosban, ahol senkit sem zavartok a barátaiddal

A Lazula egy olyan tündérkertre hasonlít, ahol bármit csinálhattok a társasbajnokságtól a szülinapi buliig, és még takarítani sem kell utána - ráadásul mindez megfizethető áron.
Szöveg: Vass Adrienn Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2017. október 27.

hirdetés

Próbáltatok már meglepi szülinapot vagy nagyobb összejövetelt szervezni? Ütköztetek közben klasszikus akadályokba?

Én a teljes kétségbeesés határán találtam rá a Lazulára, és még most sem hiszem, hogy ez létezik, és visszavár minket.

Tegyük fel, hogy együtt akarsz lenni pár barátoddal egy szabad szombat estén. Rég találkoztatok, valakinek talán szülinapja is van, vagy más ünnepelnivalótok akad. Mindenki lelkes, együtt akartok lenni, a lehető legkevesebb zavaró tényező nélkül.

Találkozhattok valaki lakásán. Csak mondjuk 10 fő fölött egy olyan teret, ahol amúgy csendes éldegélés zajlik, tönkretesztek egy este alatt. A házigazda talán egész este jó fej, de másnap sírva fakad, ha a romokkal szembesül. Mehettek kocsmába. Ahol talán úgy szól a zene, vagy akkora a zaj, hogy egymás szavát sem értitek. Mehettek elegáns koktélbárba, amire a gatyátok is rámegy. Bérelhettek termet horribilis kötelező fogyasztással vagy foglalóval. Nem fértek el, nem tetszik mindenkinek, szétszakad a banda, a fele idejekorán feladja, előbb tesznek ki titeket, mint ahogy ti szívetek szerint távoznátok.

Hjajjj... hány ilyen kudarcba fulladt estén vagyok én is túl, és mennyire lehetetlen ezt jól csinálni a klasszikus lehetőségek közül szemezgetve...

hirdetés
DSC_5940DSC_5941DSC_5938

Még nyáron hallottam először a Lazuláról, és abszolút nem értettem, hogy minek kéne nekem ezt megnézni. Egy csinos kis pince, ahol elbújhatok a világ elől. Először csak ezt a szlogent fogtam fel.

Aztán az egyik hétvégén kellett egy hely, ahol egy szép kis brigáddal addig szerettünk volna társasozni, és csak magunk lenni, míg ránk nem hajnalodik.

Akkor ugrott be Annamária privát bunkere, ami amúgy leginkább a tündérkeresztanya szupertitkos búvóhelyére hasonlít.

E-mailváltás, rácsodálkozás:

"- Akkor mi most odamegyünk 6-ra, aztán eljövünk amikor akarunk, és senki nem szól be, senki nem szól ránk? Földön fekve, órákon át betűtornyozhatunk pár üveg pezsgő társaságában, és ez tök oké?

- Ahogy mondod! Jöttük, lazultok, aztán mentek, és még a pohármosással vagy porszívózással sem kell bajlódnotok."

Hát ez konkrétan álomnak tűnt, miután a másik ajánlat egy belvárosi helyen volt, ahol a fél termet 450 000 forintos kötelező fogyasztással adták volna ide. Azon az összegen kínomban nevettem el maga, ezen a Lazuláson meg zavaromban.

Lesz, ami lesz. Menjünk és nézzük meg. Majd ha azt látjuk, hogy itt vigyázbaülés és jógamatracos csill van, akkor továbbállunk.DSC_5938DSC_5937DSC_5936

Elsőként érkeztem, és a szokásos körbecsodálkozás után már tudtam, ettől a többiek is odalesznek.

Lassacskán leszivárgott a csapat, és tizenöt percenként szóba is került, hogy mekkora mázlink van. Csak mi vagyunk, csak egymásra figyelünk, és mindenki pihen, szórakozik, iszogat és dumál az egyik sarokban, aztán a másikban, majd középen.

Életünk bulija volt. Nem túlzok! És bár azt éreztünk, hogy azért ez nagyon nagy menőség, nem kellett meredek árat fizetni érte.

Neked mennyibe fáj egy este a belvárosban? Mennyit iszol, eszel, szórakozol el?

A kétszázötven forintos sört hányszáz forintért kapod meg? Mennyi ötvenest dobálsz a csocsóba? Hány órát állsz pultnál? Hány szar zenét hallasz? Hány kellemetlen emberbe futsz bele?

Egy tizenpárfős csapat tagjainak a Lazulában fejenként kevesebb mint egy ezrest kell bedobni a közösbe, és onnantól kezdve iszod a teád, a turmixod, a koktélod, a söröd. Rendezed és éled a bulidat úgy, ahogy neked tetszik.

Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne akarjunk ide visszajönni, hogy ne akarjunk újra pár órára egy lakást, ami csak a miénk, és ahol távozás után nem mi takarítunk.

A Lazula persze millió más dologra használható, nem csak egy furcsának tűnő társasjáték-bajnokságra, ami a mi igényünk volt.

Lehet itt órát tartani, babaváró bulit ülni, kettesben relaxálni, egyedül dolgozni.

Biztos vagyok benne, hogy neked is van már egy ötleted arra, mit kezdenél egy ilyen privát pincében, elrejtve a világ szeme elől.

És bár itt véget is érhetne a mondókám, pár dolgot kénytelen vagyok kérni Annamária és az összes jövendőbeli búvóhely érdekében.

Szeressétek és óvjátok a helyet! Menjetek, próbáljátok ki, és hagyjátok úgy magatok után, hogy ne kellejen csalódni az emberekben, hogy működhessen egy ilyen abszolút bizalmi alapokon nyugvó bérbeadás. Mutassuk meg együtt, hogy a szabadság, amit egy ilyen hellyel kapunk, nem csinál belőlünk nemtörődöm gyereket, aki szemétrengeteget és törött poharakat hagy maga után.DSC_5944DSC_5934DSC_5943

Még több infó a Lazuláról itt.

Ha pedig foglalnál, használd az SZM15 kuponkódot. 2017 november 30-ig 15% kedvezményt kaphatsz vele, és ami a legjobb, hogy akár decemberre vagy jövő januárra is lehet foglalni vele!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk