hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Aláírták a felújítási szerződést, 2023 őszére újulhat meg a Lánchíd

„Azért dolgozunk, hogy Budapest a 150. születésnapjára 2023-ban méltó ajándékot kapjon: a megszépült Lánchidat” – fogalmazott a BKK vezérigazgatója.
MTI - Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2021. február 02.

hirdetés

Aláírta a Lánchíd felújítására vonatkozó vállalkozási szerződést kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, az A-Híd Zrt. - közölte a BKK kedden az MTI-vel.

A hidat - várhatóan idén nyár elejétől - 18 hónapig teljesen elzárják az autóforgalom elől, míg a gyalogosok idén tavasztól a munkák befejezéséig nem használhatják az átkelőt az odaépülő állványzat miatt.

A műszaki átadás-átvételi eljárás, valamint a munkálatok befejezése 2023 őszére várható.

A közbeszerzési eljáráson nyertes A-Híd Zrt. újíthatja fel nettó 18,8 milliárd forintért a Lánchidat.

A fővárosi önkormányzat - a kivitelezési feladat mielőbbi megkezdése érdekében - a megvalósításhoz szükséges teljes összeg biztosítását vállalja. A főváros ennek biztosítására azon kormányzati ígéretben bízva vállal kötelezettséget, hogy a kivitelezési feladathoz a központi költségvetés az önkormányzatnak 6 milliárd forint támogatást biztosít.

Hozzátették: "ezt a vállalását a kormány eddig nem teljesítette, ám a Lánchíd felújításának megkezdése nem tűr halasztást".

hirdetés

"Azért dolgozunk, hogy Budapest a 150. születésnapjára 2023-ban méltó ajándékot kapjon: a megszépült Lánchidat" - fogalmazott a BKK vezérigazgatója, dr. Walter Katalin.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk