Ahol a csapból is bor folyik
Az elegáns Corinthia Hotel három napra borpalotává változott. A IV. VinCe keretében magyar és külföldi borászok, borszakértők és borkedvelők lepték el a szálloda épületét. A választék óriási 1000 borból, számtalan nemes italból és különleges ételekből választhattok. A rendezvény vasárnap este 20 h-ig vár benneteket!
Gerlachfalvy Réka írása, Mervai Márk fotóival
A boros szakma legkedveltebb eseménye a VinCE Magazin által életre hívott szakkiállítás. Ugyanis itt a minőség és a szakmai hozzáértés garantált valamint a választék is óriási. 160 kiállító 1000 bort hozott az eseményre. A húsz elismert előadó fele pedig Master of Wine oklevéllel rendelkezik.
A 19 hazai borrégió mindegyike jelen van a rendezvényen. A legkedveltebb négy pedig - Tokaj, Villány, Eger, Balaton - külön szekciót alkot. A külföldi borkínálat is bőséges. Az olasz borok külön teraszt kaptak, de például román borokat is több standon találtok. A borokat maguk a készítők vagy hozzáértő szakemberek kínálják.
Ha szakmai előadásokról lemaradtatok, az asztaloknál mindenki számára lehetőség nyílik a beszélgetésekre.
A belépő mellé nem csak poharat kaptok, hanem egy noteszt is, amiben a térképek mellett a borok és a kiállítók listáját is megtaláljátok. A képzett bortudorok saját köpőcsészével érkeznek, de ha nem vagytok ennyire elszántak, minden asztalnál kihelyeztek egy nagy tálat, amibe a borotokat önthetitek. Borkorcsolyaként pedig kenyereket és pereceket kínálnak számotokra.
Újdonságként a VinCE bárban óránként bor- és olívaolaj-kóstolókat tartanak, és a kiállítók is segítenek a helyes sorrend felállításában. Igaz, a motivációk eltérőek, de érdemes a különlegességekre utazni - mi is ezt tettük. Így ízlelhettük meg többek között a híres olasz borász, Sandro Boscaini szárított szőlőből készített vörösborait.
A borok mellett pezsgőkből, habzóbor alapú italokból, pálinkákból, nemes francia párlatokból és minőségi olívaolajokból is válogathattok. Személyes kedvencünk például a Szemtelen Pálinka, amely 40, 50, 60 és 70 fokos változatban egy-egy karaktert személyesít meg. A szokatlan pálinkás üvegekre egy-egy rövid történet is írtak. A viszonylag új szilvás Unicum is belopta magát a szívünkbe, de vétek lenne kihagyni a francia regényekből ismert Calvadost is.
Az ételeket főként a gasztro teraszon találjátok, ezekért külön kell fizetni. Az ínycsiklandó sajtok, sonkák, antipastik mellett az édességeknek is nehéz ellenállni. Többek között a Gerbaud és a Zsolnay Kávéház csodás süteményeiből és Raj Ráchel híres flódnijából falatozhattok. Meleg étellel pedig az ARAZ Étterem szolgál.
Ha pedig szeretnétek felfrissülni a Naturaqua 4 Senses szobájában pihenhettek. Ahol ásványvizet kortyolva napközben hárfamuzsika szól, este pedig fényjátékot vetítenek a falakra. A helyszínen lehetőségetek van boros kiegészítők beszerzésére is. Márkás poharakat, hordozótáskákat is árulnak. A rendezvény kiváló lehetőség arra, hogy leendő vagy tudatos borfogyasztóként új tapasztalatokat és élményeket szerezzetek.
További infóért KATT IDE
Helyszín:
Budapest, VII. Kerület, Erzsébet körút 43–49.
Nyitva:
11 és 20 h között
Ha szereted a bort, nyomj egy lájkot!