/budapest/a-vilag-tizedik-legszebb-mozijanak-valasztottak-a-budapesti-puskin/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

A világ tizedik legszebb mozijának választották a budapesti Puskint

A TimeOut nemzetközi szakmai magazin választotta be a legszebb ötvenbe a belvárosi filmszínházat.
hirdetés

Lassan egy év majdnem teljes bezártság után már nagyon sok filmrajongó hiányolja a mozikat, annak ellenére is, hogy otthoni streamingszolgáltatásban egyre több remek film érhető el. Nos, a moziélmény kedvelőinek nincs jó hírünk, a felfutó harmadik hullám miatt még valószínűleg jó ideig nem tudunk nagyteremben, szélesvásznon filmeket nézni, de ettől függetlenül érkeznek jó hírek a mozi világából.

A világ ötven legszebb mozija közé választotta a nemzetközi Timeout magazin a budapesti Puskint

- idézi a TimeOut magazin február 24-i cikkét a Telex.

Az 1926 óta üzemelő filmszínház a lista előkelő, 10. helyére jutott fel, megelőzve madridi, londoni vagy párizsi mozit is.

A méltatásban megjegyzik, hogy Budapesten sok impozáns mozi van - ennek bizonyítékaként rögtön el is követtek egy kisebb bakit. A Puskin helyett a szintén impozáns Corvin képével illusztrálták a cikket.

Írnak továbbá arról is, hogy a 2013-ban felújított belső térben öt, különböző filmekről elnevezett terem van. Ebből a legnagyobban az ember mintha időgépben ülne, az arany ülésekkel, a fa mennyezettel és aranyozott árnyalatú mennyezettel olyan érzésünk lehet, mintha a Hobbit-könyvek Sárkánya, Szmaug búvóhelyén ülnénk - írja a lap.

hirdetés

A lista első helyét egyébként az amszterdami Pathé Tuschinski foglalja el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk