A kedvenc budapesti cukrászdáink
E heti gasztro toplistánk témájának a cukrászdákat választottuk. Ilyen melegben maximum a legjobb salátás vagy szendvicses helyeket lett volna kedvünk bemutatni, de végül inkább fagyi- és süti-közelben maradtunk. íme a lista a nekünk legjobban bevált budapesti cukrászdákról:
Nika
Az Astoria közelében lévő, eszméletlenül vagány enteriőrrel rendelkező Nika étterem abszolút francia stílusjegyekkel közelíti meg a süti kérdést. Bár nem kifejezetten cukrászdának minősülnek, mégis lepipálnak rengeteget a városban. Cukrászuk legendás süteményei hamar befúródtak a köztudatba. Egy igazi rejtett kincs ez a város közepén, ahol a pisztáciás krémestől elkezdve a merész pohárdesszerten át a csokiszökőkútig mindent megtalálunk. Utóbbi nagyon jó móka lehet egy négy fős társaságnak is.
Ruszwurm
Az 1827-ben, a várban nyitott cukrászda a város egyik leghíresebbje. Ez főleg annak köszönhető, hogy még a mai napig létezik és ugyanolyan minőséget produkál mint anno. Polgári hangulata, az 1848-as forradalmat is átélt berendezései lehengerlő miliőt alkotnak. A Ruszwurm-krémes egy történelmi sütemény. Ezt a fajta krémest kizárólag itt készítik, a klasszikus krémestől eltérően tojásfehérje helyett tejszínnel lazítják, amitől a krém valamivel nehezebb és kevésbé levegős lesz.
Zazzi
Margit és Melinda - az ex gégész főorvos és a bölcsész - két éve költöztették solymári cukrászdájukat a Kolosy térre, mert a népesedő törzsközönségük megkövetelte azt. Teljes egészében a francia cukrászatot képviselik, elegáns, merész és már-már pofátlanul finom kreációik fogyasztását szinte lehetetlen abbahagyni. Egyik legjobb sütijük a Mambó, ami eper-mangó-kaktuszvirág ízekkel játszik egy kis pimasz grillázsréteg körül.
Domi's Bake Shop
Domi története akár egy filmet is megérne. A fiatal lány, aki iszonyatosan hamar rájött, hogy mit is szeretne csinálni, iszonyatosan hamar meg is valósította az álmát. Tavaly nyitotta kis cukrászdáját a Weiner Leó utcában, és szinte mindennap kitalál valami új tortát, süteményt, falatkát, bármit. A helyből sugárzik a báj, a szakma iránti szeretet, és a barátságos légkör. Egy perc alatt szerelmes lesz az ember a helybe. Domi az elsők között volt az Oreo-s torták fejlesztői között is kis hazánkban. A közösségi oldalakon való aktivitása valószínűleg legerősebb mindenki közül, ennek hála naponta belefuthatunk egy-egy eszméletlenül gusztusos készítményébe a facebookon, az instagrammon sőt, tumblr-ön is.
Nándori Cukrászda
A Ráday utca végén található pici cukrászda már több, mint fél évszázada működik. Nándori úr itt volt tanuló, sőt már édesanyja is itt dolgozott a hatvanas évektől. A koncepció mit sem változott az évek alatt: jó minőségű, magyar sütemények a bevált receptek szerint, ahol a fagyit reggel elkészítik, és másnap reggel frisset adnak újra. Színezékek, porok nélküli termékek ezek, friss gyümölcsből és minőségi alapanyagokból. Ragaszkodnak bevált beszállítóikhoz, a margarint például 20 éve ugyanattól az osztrák cégtől rendelik (főképp persze vajat használnak). Javarészt azonban magyar termékekkel dolgoznak, és olyanokkal amik már bizonyítottak, nem spórolnak ezen. Egy régi motoros a Nándori, aminek az évek csak egyre jobban állnak.
Ha te is imádod a sütiket, nyomj egy lájkot!