A hely, ahol másfél perc alatt készül el az olasz pizza
Budapesten kevés olyan hely van, ahol igazi olasz pizzát lehet enni, ráadásul úgy, hogy a belépéstől számítva három percen belül a kezetekben lehet, amit választottatok. Bizony, a VII. kerületben a Madách téren az Igen Itáliában minőségi alapanyagokból igazi nápolyi pizzát ehettek, 90 másodperces sütési idővel!
Vidó Nóriban három éve ötlött fel egy igazi olasz minőségű street food pizzázó ötlete. A gondolattól pedig azóta az Igenig jutott. A pizzázó igen jó helyen, a Madách tér kellős közepén van, így gyakorlatilag reggel-délben-este jól megközelíthető, az éjszakai nagy pörgés utáni levezető kajálásoknak is egy új kedvelt helyszíne lett. Ennek nyilván az is kedvez, hogy déltől hajnali kettőig, hétköznap pedig éjfélig nyitva van az Igen.
Leülni egyelőre az Igenben nem tudtok, a kis üzlethelyiségben egyszerre 3-4 ember fér csak el, ám Nóri már tervezi, hogy hamarosan egy beülős helyet is nyisson. Egyelőre azonban a közvetlenül az Igen melletti Központ nevű helyre lehet beülni Igenes pizzaszelettel.
Az Igenben akár jótékonykodhattok is: vehettek egyszerre több szelet pizzát, mint amit megesztek, ugyanis ilyen esetben a fennmaradó pizzaszeletekről a blokkot elteszik és az arra járó hajléktalanoknak, rászorulóknak adják azokat! Ne feledjétek: nektek csak egy pizzaszelet, másnak viszont akár egy lehetőség az étkezésre!
Ha tehát egy jó szelet pizzára vágytok jutányos áron, akkor délben, vagy még később menjetek. Közel sem ilyenkor indul azonban a nap az Igenben, ugyanis a kemencét már hajnali 6-kor befűtik, ami aztán egészen hajnali 4-ig 450 Celsius fokon üzemel.
Aztán a konyhában megfőzik a paradicsomos és a fehér alapú szószokat, illetve előkészítik a feltéteket, sajtokat vágnak. A minőségi alapanyagok mind-mind Olaszországból érkeznek. Az Igen alapvetően egy nápolyi pizzázó, így 50-50 százalékban paradicsomos, illetve fehér szószokkal dolgoznak. A fehér szószok közt igazi különcségekre bukkanhattok: sütőtök, diókrém, ricottás stracchinos alapú, illetve krumplis pizzára is.
De természetesen a nápolyi pizza kulcsa is a tésztában van: speciális receptje mellett az egyik különlegessége az, hogy anyatésztával dolgoznak: vagyis a mostani pizzaszeletekben még benne van az első tészta is, ami minél több idő telik el, annál jobb lesz. A másik különlegessége pedig a kemence, ami szintén egyenesen Nápolyból érkezett! Ennek segítségével az Igenben egy egész pizzát mindösszesen másfél perc alatt készre tudnak sütni! A különleges nápolyi technika a magas hőfokban rejlik, aminek hatására a tészta nem ropogós lesz, hanem felfújódik, és a levegőtől válik vastaggá.
Nem érdemes azonban sokáig halogatnotok a látogatást, ugyanis a pizzatésztáik átlagban 16 órát kelnek, így ha napközben elfogy az adag, akkor kénytelenek bezárni aznapra. Szezonálisan 3-4 hetente megújul az Igen étlapja, így gyakorlatilag folyamatosan új ízekkel találkozhattok. Nóri szerint minden pizzériát a margaritával kell tesztelni, de utána mindenképp érdemes megkóstolni a szezonális különlegességeket is.
Hamarosan pedig már házi jellegű italokkal, mint például a 0 kalóriás zöldfűszeres szörpökkel, natúr (cukrozatlan) ice teákkal, illetve igazi olasz édességekkel, mint az epres limoncellos tiramisuval is találkozhattok majd, ha az Igenbe látogattok.
https://www.facebook.com/igenitalia/?fref=ts
Nyitva: 12-00, 12-02 (hétvégén)
Bp., VII. ker. Madách tér 5.
1 szelet pizza kb 400-480,- Ft
1 egész pizza 1520,- Ft
Ha te is szívesen meglátogatnád a helyet, nyomj egy lájkot!