/budapest/a-hely-ahol-a-turorudi-izu-leves-szuletett-rapaz/ A hely, ahol a túrórudi-ízű leves született - Rapaz | szmo.hu
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

A hely, ahol a túrórudi-ízű leves született - Rapaz

Itt kipróbálhatod a Jconnor-t, a mákosguba- vagy az Earl greay apple levest, kapsz mellé csirkeláb-matricát és remek hangulatot.

Link másolása

hirdetés

A szendvics- és levesbárok kombinációinak hirtelen jött népszerűsége azt eredményezte, hogy ha piros pöttyel jelölnénk őket egy lepedőn, ami a belváros, akkor egy baromi nagy túrórudi-csomagolást kapnánk. A Blahánál még decemberben nyílt csendben a Rapaz, ami hiába árul csak szendvicseket és levest, a túró rudihoz egészen máshogy van köze:

Levest főznek belőle.

rapaz (1)_1000x667

Vagyis, nem egészen a rudiból, hanem a megfelelő alapanyagokkal egy teljesen új kreációt alkotnak. Peti és Attila – a két tulajdonos – együtt végezték el a szakácssulit, majd pályájukon is együtt maradtak szinte végig.

hirdetés

Megjárták a kerítésen túli külföldet is, megvolt a Michelin-csillagos referencia is, és a fine dining kortárs köreit is lefutották. Tavaly azonban egy nagyon laza csavarral nyitottak egy rántott húsozó-levesezőt, amiben a szakácskabátot fehér pólókra cserélték, egyszerű rántott hús és leves felirattal a hátukon.

rapaz (2)_1000x667

Amikor már minden kész volt a világ legunalmasabbnak tűnő kifőzdéjéhez, beletették a funkyt. A rántott hús szendvics konstrukciót nem a Keleti pályaudvar resti style-ja felé vették, hanem egy izgalmas, de még nem a freaky kísérletezős vonalon.

Így születtek olyan áldások, mint a Füge Frankie, amiben a sajttal töltött csirkemellet fügelekvár öleli körbe, vagy a Bécsi keringő, ami már sertésszűzzel, majonézes burgonyasalátával és paradicsommal operált. Múlt idő, mert Petiék állandóan új szendókat teremtenek. Vannak azonban állandó klasszikusok is, nem kell egyből hőbörögni (ha valaki esetleg egyből hőbörgött volna). A Jconnor fedőnévre hallgató dolog jött be legjobban a chilis-BBQ-s rendszerével.

rapaz (4)_1000x667

A szendvicsek nevetségesen alacsony áron, 490-790 magyar valutáért kaphatóak. Na de most kapaszkodjatok, mert jön a:

Leves szexció

A Rapaz konkrétan éppen egy túró rudi ízű levessel kísérletezik. Igen. Ráadásul nem ám valami himi-humi kispályás módszerrel, az anyacég szívesen támogatta az ötletet. Ezzel a Meki után a körúti kis üzlethelyiség a második, amely legálisan dolgozza fel a rudit. De ez csak egy a sok közül. Ettél már mákosguba-levest? Meggyes krémtúrólevest? Hűs tejföllel dúsított sztrapacskalevest? Earl greay apple levest? Nem, nem ettél, de a legjobb hely a meredek nevű ételek kipróbálására egy ilyen múlttal és humorral rendelkező páros vezette egység. Ha létezik levespornó, akkor ez az.

rapaz (3)_1000x667

Ha az ember megnézi a Facebook-oldalukat, tisztán látszik, hogy a féléves nyitva tartás ellenére egy masszív rajongótáboruk van. Törzsvendégek viszik a leveses poharakat világgá, és úgy fotózzák le őket, mintha Starbucks poharak lennének 2012-ben Siófokon. Ez a kaján és az árakon kívül annak is köszönhető, hogy fenomenális arcokkal van dolgunk. Mindenkihez van egy jó szavuk, poénkodnak, csirkeláb-matricát adnak, amit felragaszthatsz az étteremben, megtudhatod tőlük, hány fokos a Balaton és még be sem érsz, már rád köszönnek hangosan és boldogan.

A közönsége szanaszét imádja a Rapazt, aminek híre teljesen csak a szájhagyomány útján terjed(t eddig). Az egyetlen bakija a dolognak, az sajnos a lokáció, ugyanis a körúti teraszon csönd meg jó levegő az nincs, viszont vannak mentőautók, tűzoltóautók és rendőrautók, amelyek most így leírva akár izgalmasak is lehetnek leveskanalazás közben.

rapaz (8)_1000x667

rapaz (6)_1000x667

A Rapaz név egyébként a két srác nevének kezdőbetűiből állt össze, és később megtudták, hogy portugálul csintalan fiúkat jelent. Ezt azután nagyon vicces volt hallani, hogy Peti folyamatosan az Attilával való elválaszthatatlan kapcsolatáról beszélt. Van egy varázsa a helynek, jót eszel és jól érzed magad. Mint valami szar PR szöveg, csak ez a valóság. Rapazt a Deákra is!

Ha te is kipróbálnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk