/budapest/a-gatyad-is-ramehet-erre-az-obudai-keresztezodesre-ha-nem-figyelsz/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

A gatyád is rámehet erre az óbudai kereszteződésre, ha nem figyelsz

És nemigen fogsz, mert 50 évig lehetett balra kanyarodni, most meg már nem. De ezt csak egy kis tábla jelzi, és záróvonal sincs.

Link másolása

hirdetés

A Bécsi út egy ideje rendkívül veszélyes az arra autózók számára. 2016 májusában a Szépvölgyi útnál tiltották meg a jobbra kis ívben kanyarodást, ami minden egyes alkalommal 50 ezer forintjába fájhat az autósoknak.

Ez úgy látszik, nem volt elég bevételi forrás, mert most a Bécsi út 134. szám előtt az egyik lámpaoszlopra szereltek fel egy táblát, amit vagy meglát a sofőr vagy nem (inkább nem). Viszont a tábla megtiltja a balra kanyarodást, ami az elmúlt évtizedekben evidens volt. Így aki sokat járt erre, az automatikusan ezután is balra fog kanyarodni - írja a vezess.hu.

A tábla ugyanis csak az előre haladást, vagy jobbra kis ívben történő kanyarodást engedi egy ideje.

A dolog azért aljas, mert itt található a Praktiker és a parkolója, tehát aki az áruházba megy, az eddig mindkét irányból behajthatott, most viszont jobbról balra már nem. És természetesen mindig van ott egy videós egyenruhás, és repül az 50 ezres bírság minden egyes kanyarodáskor.becsi

A Google Street View 2014-es képén mégnincs ott a tábla

hirdetés
tabla

Itt pedig már jelzi a kötelező haladási irányt

A Vezess.hu szerint "a módszer védhetetlen, egy közfeladatot ellátó személy már a járdáról veszi a kanyarodókat, kollégája pedig, amint megérkezik a parkolóba az autó, nekifog az intézkedésnek. Videó van tehát, tábla is a kötelező haladási irányról, így a kör bezárul, már csak a fizetés van hátra."

A Facebookon egy megbüntetett autós ezt írta:

"A közterület felügyelet 2 munkatársa (egyik elbújva a bokrok mögött videóra rögzíti a „szabályszegést”) csak azért áll itt, hogy megrövidítsenek minket és a nehezen megkeresett pénzünket törvényi keretek között, legálisan ellopják! (Fellebbezésre nincs lehetőség! Próbáltam.)

A forgalmi rend megváltozott! Az elmúlt 50 évben itt lehetett balra kanyarodni, mostantól viszont csak az alkalmankénti 50.000 Ft-os bírság megfizetése mellett lehetséges. Ennek ellenére nem tették ki a „Balra kanyarodni tilos” vagy a „Forgalmi rend változás” táblákat, csak a „kötelező haladási irány” tábla van kint megfelelően elrejtve nehogy észre vedd. (záróvonal sincs felfestve)

Mivel én 3 csekket kaptam, (a másik kettőt a Bécsi útról jobbra kis ívben kanyarodásért a Szépvölgyi útra - fix kamera van! ahányszor kanyarodsz annyiszor 50.000 jön postán) az már 150 pénz. Mivel ez már meghaladja jóformán a keresetemet, nem tudom befizetni. Azt találtam ki, hogy kimegyek és meggátolom az autósokat hogy bekanyarodjanak, így elkerülhetik a bírságot és hátha csurran-cseppen valami nekem is, hogy befizethessem az enyémeket. Így is történt. A tegnapi nap folyamán 110 autóst mentettem ki összesen 5,5 Millió forint bírság alól. (Természetesen a köztetvek rám hívták a rendőrséget, de igazoltatáson kívül nem csináltak velem semmit - nem úgy nézett ki hogy jó lenne a 3. kerületi rendőrség és közterület felügyelet viszonya) Végül 17.000 Ft-ot tudtam reggel 9-től este 7-ig összekoldulni, ami ha úgy vesszük, nem rossz órabér, viszont az 5.5 MFT bírsághoz képest rettenetesen alacsony összeg, kicsit csalódtam az emberekbe (Tisztelet a kivételnek - 8 embernek akik kisegítettek).

A tegnapi ordibálástól úgy berekedtem, hogy ma nem jön ki hang a torkomon és még mindig hiányzik 133.000 Ft, hogy befizessem a bírságomat."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk