Bloggerek főztek a Street Foodon
A Street Food Show utolsó napján érkeztünk a Hold utcai vásárcsarnokba. Nem titkolt célunk az volt, hogy megkóstoljuk a bloggerek főztjét.
Az első turnusban Vegasztrománia, Flat-Cat és Limara főzött, a második turnusban pedig Gabojsza, Food & Wine és Praliné Paradicsom ételeit kóstolhattuk. Piros pont a szervezőknek, hogy idén nem csak a teljes menüt lehetett egyben megvenni, hanem külön-külön a fogásokra is befizethettünk. Mivel a szójára allergiás vagyok, csak a levest és a desszertet kóstoltam meg.
Gabojsza levese turbolyás csalánkrémleves volt, sonkás-kenyérmorzsával. Első alkalommal ettem csalánt, a találkozásunk nagyon kellemes volt, a sonkás morzsát pedig különösen jónak találtam hozzá.
Praliné Paradicsom bonbon válogatása abszolút elvarázsolt, az epres-levendulás darab különösen ízlett, a kivitelezés csillagos ötös, ráadásul, mivel az elsők között érkeztünk, ajándékot is kaptunk.
Food & Wine egy fúziós étellel, a Szefárd hamin, fekete teában főzött tojással és csirkemell tokánnyal készült, erről az említett okok miatt csak képet hoztam.

Szerencsénkre nem volt nagy tömeg, úgyhogy le is tudtunk ülni enni. Ez itt különösen jó volt, mivel az emeleten elég szűk a hely, állva nem tudtunk volna kényelmesen enni.
Bár, amint már mondtam, az elsődleges cél a bloggerek főztjének megkóstolása volt, a többi kiállítót is megnéztük. A Szimpla Háztáji Piac finomságai a piacon is kapható háztáji alapanyagokból készültek, a standjukat cserepes zöldfűszerekkel díszítették, behoztak egy kis Szimpla-hangulatot a csarnokba.
A Da Mario Olaszországot hozta el nekünk. A SonkaArcok kínáló táljai láttán összefutott a nyál a szánkban, az alapanyagul szolgáló egész sonkákat is megnézhettük, körmöstől. A Bodegában nagyon rákívántam a hamburgerre, de sajnos-nemsajnos többen is voltak így, úgyhogy akkora volt a sor, hogy nem vártam ki, viszont kénytelen vagyok felírni az éttermes bakancslistámra a helyet, mert egy ilyen burgert muszáj ennem valamikor.
A Marmorstein Pékség kínálata olyan finomra sikerült, hogy nekünk már csak az üres polcok jutottak, viszont megkaptuk a kóstoló kenyér utolsó szeleteit, amelyek nagyon finomak voltak, gondolom ezért is fogyott el minden az utolsó morzsáig. Kiderült, hogy a közelemben is árulják a termékeiket, úgyhogy egy új vásárlót már biztosan szereztek maguknak.
A Gyradiko standján bebizonyították, hogy van görög konyha a gyroson túl is, az Innioban megbújt egy bonbonos is, a tenger illatát pedig a Budaörsi Halpiac és Dokk Büfé szállította.
Szerintem a délután abszolút favoritja – a Bodega burgerei mellett – a Fragola kézműves fagylaltjai voltak, ott konkrétan akkora volt a sor folyamatosan, hogy elképesztő, de tegyük hozzá, hogy a fagyijuk is finom.
A pénzváltásnál sajnos csak egy sor volt, ezért amikor később a megmaradt játékpénzünket szerettük volna visszaváltani, már olyan sokan voltak, hogy inkább elcseréltük a sorban állókkal.
Aki még nem látogatott ki ilyen rendezvényre, annak mindenképpen ajánlanám, hogy legalább egyszer nézze meg. Fel lehet fedezni pár érdekes helyet, amik elsőre ismeretlennek tűnnek, de közelebbről megismerve eszmélünk rá, hogy szinte naponta megyünk el mellettük.
Ha te is megéheztél, nyomj egy lájkot!