?> /budapest/6-ok-amiert-erdemes-elnezni-a-tropicariumba/ 6 ok, amiért érdemes elnézni a Tropicariumba | szmo.hu
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

6 ok, amiért érdemes elnézni a Tropicariumba

Például az éjszaka közepén pizsamaparti lesz a cápák között.

Link másolása

hirdetés

1. Pizsamaparti a cápák között

A vadonatúj program júniusban indul, és olyan élményben lesz részetek, amiről eddig csak álmodtatok. A Da Vinci pizsamapartira baráti társaságokat, osztályokat várnak, főleg a felső tagozatos diákok közül. Azt ígérik, hogy lesz filmvetítés, kalandtúra, játék és buli a cápák mellett, mindez az éjszakai, bezárt állatkertben. A buli ottalvós, tehát tényleg vinni kell a pizsamát :)

tropikarium201505 (44)_1000x750

2. Bemehettek randijeggyel

hirdetés

Ugye, hogy utoljára jutna eszetekbe, hogy randizni a halak közé hívjátok kedveseteket? Pedig érdemes :) A “randi-jegyet” csak párok kérhetik, és így jóval olcsóbban, ráadásul egészen különleges módon tölthettek együtt pár órát. A már csendesedő Tropikáriumban romantikus zene szól a kedvetekért, és vadregényes világban andaloghattok kéz a kézben.

tropikarium201505 (1)_1000x750

tropikarium201505 (2)_1000x750

3. Tiétek lehet akár egy cápa, vagy egy rája is

Az állatkert bármelyik lakóját örökbe lehet fogadni, így akár cápatulajdonosok is lehettek. No persze hazavinni nem lehet őket, de az oklevélen kívül meghívást kaphattok az Örökbefogadók Nyílt Napjára és személyesen beszélhettek védencetek hogylétéről az őt gondozóval.

tropikarium201505 (9)_1000x750

4. Megnézhetitek, hogyan és mit eszik a cápa, vagy a kígyó

Mindig különös élmény egy veszélyes állat etetése. Itt ti is bepillanthattok a kulisszák mögé, megláthatjátok, hogyan tünteti el a cápa az ebédjét, vagy kiderülhet, mit és hogyan eszik egy kígyó. A gondozók bemutatják a kajmánok, a gyíkok, a kígyók, cápák, ráják, aligátorok, piranják és a majmok, madarak étkezését.

tropikarium201505 (38)_1000x750

Óriás akvárium, cápaetetés:

Egy hatalmas medencében egy 13 méteres alagútban állva csodálhatjátok meg az 1,4 millió liternyi vízben úszkáló cápákat és rájákat. A porcos halak mellett denevérhalak, sügérek, doktorhalak, tisztogatóhalak is élnek. A cápák etetését ti is megnézhetitek hetente egyszer. Két búvár 1-1 vödörnyi, kb. 15 kg halat visz ilyenkor a cápáknak, akik kézből esznek.

5. Közös merülés a cápával

Akinek van elég bátorsága, no és persze merülési tapasztalata, annak itt aztán tényleg izgalmas merülésben lehet része. A nagy medencében élő cápákhoz időnként vendégségbe mehetnek a vállalkozó kedvű búvárok. Természetesen nem merülhettek egyedül, egy vezető vigyázza a biztonságotokat.

6. Rájasimogatás

A félelmetes kinézetű ráják kezes bárányként is tudnak viselkedni. Elképesztő látvány, ahogy az “orrukat” kidugják a vízből a medence szélén, jelezve, hogy tessék már egy kicsit megsimogatni a hátamat :) Arra azért ügyelni kell, hogy a farkuk tövében lévő tüske sérülést okozhat. Ám a jelek szerint egyáltalán nem támadó kedvűek, ha elfáradnak, a medence alján pihennek egy keveset. A bátrabb gyerekek a medence alján lévő üveg alagútba is bebújhatnak nézelődni.

tropikarium201505 (41)_750x1000

Látnivalók:

- Magyar fauna: pontyok, szürkeharcsák, csukák és hazai védett halak

- Trópusi állatok: védett majmok, kígyók, siklók, madarak és teknősök

- Trópusi esőerdő: bambusz, fikusz, alligátor, 15 percenként trópusi vihar

- Édesvízi és félsósvízi halak: bölcsőszájú halak, piranják, ráják, diszkoszhalak, vitorláshalak és gömbhalak

- Sósvízi halak és korallok: lágy és kőkorallok, halak, korallőrök, bohóchal, murénák, tűzhalak és kőhalak

tropikarium201505 (37)_1000x750

Bővebb infókat ITT olvashattok.

Címlapfotó: tropicarium Facebook-oldal

Ha te is ellátogatnál a cápákhoz, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST

Harry Potter filmeket idéző varázslatos helyszín nyílt Budapest belvárosa alatt

Egy belvárosi romos pincét alakítottak át partihellyé, rejtett ajtókkal, titkos rekeszekkel, izgalmas és néha már picit félelmetes részletekkel.

Link másolása

hirdetés

Nemrég nyílt meg a Tiltott Zug elnevezésű hely Budapest belvárosa alatt, amelyben egy Harry Potter tematikájú világ elevenedik meg rejtett ajtókkal, titkos rekeszekkel, izgalmas és néha már picit félelmetes részletekkel. A 15 fő befogadására alkalmas pincehelyiség tökéletes helyszín lehet születésnapra, lánybúcsúra, baráti találkozókra, fotózásokra vagy éppen egy közös filmnézésre, társasjátékozásra.

Elrejtett titkos ajtók, ismerős falak, varázslatos folyosók várják a Harry Potter rajongókat, vagy azokat, akik csak egy különleges helyen szeretnének barátaikkal elvonulni a világ elől.

Ez a titkos hely egyébként nem az első felújított és átalakított budapesti pince. A Lazula elnevezésű klubok első partihelye a Titkos Kert, ami 4 évvel ezelőtt nyitott meg. Ugyanezen koncepció alapján készült el a Tiltott Zug is, azaz egy újabb különleges tematikájú privát klub a föld alatt. Míg a Titkos Kert egy télikert jellegű, elegáns hely, addig a Tiltott Zug a Harry Potter filmeket idézi meg.

„A Lazula klubok igazán tökéletes lehetőséget biztosítanak arra, hogy bárki a társaságával elvonuljon a világtól, közösen kikapcsolódni, szórakozni, együtt lenni, és ami fontos, hogy mindezt biztonságos környezetben. A Tiltott Zugba érkezők egy különleges világba csöppennek, és egyúttal egy mindennel felszerelt, evésre, ivásra, vagy éppen hangfalon való zenehallgatásra is alkalmas klubot kapnak”

– mondta a hely egyik tulajdonosa, Vajda Zsuzsanna.

„Annak idején sokat beszélgettünk arról, hogy mennyi kihasználatlan romos pince van Budapest belvárosa alatt, és akkor pattant ki a fejünkből, hogy mi lenne, ha hasznosítanánk őket. Így fogtunk bele az első ilyen romos pince felújításába, most pedig megnyitottuk a második ilyen klubunkat, a Tiltott Zugot, ami Harry Potter tematikájú” – meséli az ötletgazda, Petz Annamária.

A tematikus pincék megálmodói tehát a föld alatti helyiségek felmérése után belefognak az állagmegóvási munkálatokba, szellőztetőrendszert építenek ki és igényesen felújítják. Ezáltal ezek a romos, föld alatti helyiségek már nem beázva dohosodnak a bérházak alatt, hanem az elhanyagolt pincék helyén igényesen felújított terek jönnek létre.

hirdetés

A helyszín további különlegessége, hogy úgy lehet lejutni a klubba, hogy közben senkivel nem kell találkozni.

„Kidolgoztunk egy online, automatikus foglalási rendszert, aminek az a lényege, hogy foglaláskor tudják csak meg a vendégek a klub címét és azt a kódot, amivel be lehet jutni, anélkül hogy személyzettel vagy bárki mással kellene találkozniuk. Így tehát, mint minden Lazula klub, a Tiltott Zug is egy szigorúan privát zóna, ahol nem tör rá senki az ott vendégeskedő társaságra” – meséli Annamária.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
BUDAPEST

Megvan a tervező, így épülhet ki a dél-budai szuperkórház közlekedése

Több új közlekedési csomópont is létesülhet, a szuperkórház 1,2 millió embert szolgál majd ki.

Link másolása

hirdetés

A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. nyerte el a Dél-budai Centrumkórházhoz kapcsolódó közösségi és közúti, valamint a gyalogosok és a kerékpárosok megfelelő kiszolgálására alkalmas közlekedési infrastruktúra tervezését, írja a Magyar Építők.

A tervezési feladat fő célja a Dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségének megfelelő kialakítása, amihez figyelembe veszik a különböző közlekedési módokkal történő eljutás lehetőségét, valamint a mentő járművek előnyben részesítését.

A tervezett szuperkórház a XI. kerületben, Dobogó városrészben épül fel és összesen 1,2 millió embert szolgál majd ki.

Az új közlekedési infrastruktúrát úgy alakítanák ki, hogy az ne csak az új kórház forgalmát, hanem az egész térség közlekedését is javítsa.

A beruházás részeként több új csomópont is létesülhet:

- az M1-M7 autópálya bevezető szakasz - Budaörsi út - Gazdagréti út - Lapu utca - Dobogó út kereszteződésében,

hirdetés

- a Balatoni út - Dobogó út kereszteződésében,

Megtervezik a mentő-, és buszsávok létesítését is. A Dobogó út Lapu utca - Balatoni út közötti szakasza 2x2 sávos lesz a tervek szerint.

A fejlesztések érintik a Kelenföldi pályaudvar, M1-M7 autópálya, Egér út, Péterhegyi út által lehatárolt területet is, beleértve az 1. sz. főút kezdő szelvénye (Sasadi úti csomópont) és az Egér út közötti szakaszát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

A budapesti strandokra csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-t megerősítette, hogy igazolvány nélkül nem lehet strandolni az intézményeikben.

Link másolása

hirdetés

Mint arról mi is hírt adtunk, a júniusban érvényes BKK Budapest-bérlet tulajdonosa a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. online felületén megvásárolt felnőtt fürdőbelépő árából 20% kedvezményt kap a pénztárakban feltüntetett jegyárakhoz képest.

Nemrégiben több médium is arról számolt be, hogy nem kérnek védettségi igazolványt a fővárosi fizetős strandokon. Az Óbuda, Itt Lakunk portál megkérdezte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-t (BGYH), hogy igaz-e a hír. Ők megerősítették, hogy

a strandjaikat, fürdőiket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.

Célszerű strandolás előtt tájékozódni, hogy az egyes helyeken milyen szabályok vannak érvényben.

A BGYH strandjain ezek a szabályok érvényesek:

hirdetés

- A vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége.

- A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező.

- A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik.

- A védettségi igazolvány kizárólag személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt érvényes.

- A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik.

Bővebb információk a BGYH honlapján ITT. A koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér működtetője által biztosított applikáció is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
BUDAPEST

Júniusban BKK-bérlettel olcsóbban fürödhetünk egyes strandokon és gyógyfürdőkben

A Budapesti Közlekedési Központ különleges ajánlattal kedveskedik ügyfeleinek: a júniusban érvényes BKK-bérlet 20% kedvezményt biztosít a Budapest Gyógyfürdői által üzemeltetett vizes helyekre.
Fotó: BKK.hu - szmo.hu
2021. június 02.


Link másolása

hirdetés

„Használd ki a BKK Budapest-bérleted! Több van benne, mint gondolnád” – szól a BKK legújabb kampányüzenete.

A júniusban érvényes BKK Budapest-bérlet tulajdonosa a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. online felületén megvásárolt felnőtt fürdőbelépő árából 20% kedvezményt kap a pénztárakban feltüntetett jegyárakhoz képest.

A rendszeresen közösségi közlekedést használók további élményeket szerezhetnek a BKK Budapest-bérlettel. Úszáshoz, kikapcsolódáshoz, lazításhoz, baráti élményekhez, testi-lelki feltöltődéshez egyaránt igénybe vehető a BKK Budapest-bérlet által kínált kedvezmény, és felfedezhetők Budapest ikonikus fürdői és strandjai: a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Dandár, a Csillaghegyi, a Paskál, a Pesterzsébeti, a Palatinus, a Római vagy a Pünkösdfürdő.

Az ajánlat pontos igénybevételi feltételei a http://bkk.hu/ajanlatok oldalon érhetők el.

Az ajánlat a 2021. június 1. és 30. között érvényes BKK Budapest-bérletekre vonatkozik. A kedvezményes felnőtt fürdőjegyek június 1. és július 4. között vásárolhatók meg online a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. weboldalán.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk