/budapest/5-hasznos-mobilapp-budapestieknek/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

5 hasznos mobilapp budapestieknek

Taxirendeléshez, metrón utazáshoz, játékos városi túrákhoz, kistermelőkhöz is eljuthatsz az új applikációk segítségével.
Link másolása

hirdetés

Több mint 100 pályamű érkezett be január közepéig az Appra magyar! nevű verseny felhívására. Most olyanokat válogatunk nektek a merítésből, amelyek kimondottan a budapestiek életét könnyítik meg. Íme:

TaxiMost

A TaxiMost ingyenes, okostelefonos és webes taxirendelési szolgáltatás, amit először Budapesten, majd a tervek szerint egész Magyarországon használhattok.

appTaxi

hirdetés

Ingyenesen rendelhetsz taxi az interneten, Facebookról és okostelefonról. Nem kell regisztrálni, nem kell diszpécserrel beszélni, mégis gyorsan és egyszerűen juthatsz taxihoz. A visszaigazolást email-ben vagy SMS-ben kapod. Az app segít a GPS-es helymeghatározásban, útvonaltervezésben, idő- és árbecslésben is. Pályaudvarokra, repülőterekre, kórházakhoz, éttermekhez, klubokhoz, szállodákhoz és utcasarkokra is lehet rendelni vele autót.

Átszállok – Budapesti metrók

A fel-, le- vagy átszállást segítő alkalmazás segít a fővárosi metrózásban. Offline, így akár utazás közben is használhatod.

appAtszall

Pár különlegességet is nyújt: például megmondja, hogy a szerelvény melyik kocsijára szállj fel, ha megadod, hogy merre mész tovább. Ráadásul az új szerelvényeken, ahol lehetőség van a kocsik közti átjárásra, már menet közben tudsz helyezkedni, hogy a lépcsőhöz legközelebb érkezz meg.

30km

A világ globális, az élet lokális! - mondják az alkotók, akik a minőségi élelmiszereket közvetlenül, a helyi termelőktől tudják így eljuttatni a felhasználókhoz.

app30

Könnyen megtalálhatod a környékeden élő termelők friss, minőségi áruit, ha rákeresel egy termékre és máris látni fogod kik és hol termelik a közeledben éppen azt, legyen az gyümölcs, zöldség, hús- vagy tejtermék, lekvár, vagy éppen szappan. A nagy szupermarketekkel szemben a minőségi élelmiszereket előállító kistermelők nem tudnak versenyezni a dömping árakkal, nehezen felelnek meg a kereskedelmi láncok elvárásainak, így nem tudnak bekerülni a boltok polcaira. Ez az alkalmazás segít ebben is.

BKK Reminder

Alkalmazás, amely nem engedi, hogy elfelejts bérletet venni.

appBkk

A telefonodon tudod ellenőrizni, hogy mikor kell bérletet venni, sőt figyelmeztet is, ha közeleg a lejárat dátuma, így elkerülhető az ellenőrök büntetése.

Sighter

Könnyedén megismerheted Budapest érdekességeit, nevezetességeit, ráadásul játékos formában. Csak követned kell az iránytűt, a hideg-meleg visszajelzéseket, és feltárulnak előtted környezeted rejtett kincsei.

appsight

Az applikáció megmutatja, hogy a közelben milyen kincsek – sightok - lapulnak. A te dolgod, hogy ezeket felkutasd és lefényképezd. Ha sikeres vagy, akkor érdekes információkat és képeket kaphatsz jutalmul, valamint pontokat gyűjtögetve lépkedhetsz feljebb a ranglistán.

Saját rejtvényt is lehet készíteni, és utána követheted, kik találták meg és kiknek tetszettek saját sightjaid.

Van lehetőség még tematikus útvonalak bejárására is, például kulturális sétákat tehetsz Budapest belvárosában, vagy a Duna-menti tanösvényen. Most indul az Állatkerti Kincsvadászat is, amihez ingyenesen játékos feladatlapok is készültek.

Az Appra magyar! versenyről:

Okosalkalmazás-fejlesztéssel foglalkozol? Netán csak egyetlen appot írtál meg? Mindegy, ha büszke vagy appodra, mi most még büszkébbé teszünk. Magyarország legnagyobb alkalmazásfejlesztő versenyén megmutathatod alkotásodat.

Az idei kiírásban négy kategóriában – életmód, szórakozás, üzleti, kereskedelmi – keresték a legjobb alkalmazásokat, illetve Az Év Alkalmazását: a legjobb platformfüggetlen applikációt.

2013-ban Az Év Alkalmazása díjat az iMenetrend vasútimenetrend-kereső nyerte el.

Mindegy, hogy Android, iOS, vagy Windows Phone rendszeren fut (bár a legjobb az, ha mindegyiken), mindegy milyen típusú alkalmazás, bármit lehet jelölni a 4 kategória egyikében.

appnyito

Ha tetszenek az appok, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk