/balaton/sztarurhajos-kepe-a-balcsirol/
NULL
hirdetés

BALATON
A Rovatból
hirdetés

Sztárűrhajós képe a Balcsiról

A Balatonról töltött fel képet a Nemzetközi Űrállomás egyik űrhajósa, Chris Hadfield a Facebookra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. április 25.

hirdetés

Chris Hadfieldet több mint 400 ezren követik a Twitteren, hatalmas rajongótábora van a Facebookon, de jelen van a Google+-on, a Tumblren, a Youtube-on, és még ki tudja, mennyi közösségi felületen. 2013-ban a Nemzetközi Űrállomáson szolgálatot teljesítő 53 éves kanadai űrhajós naponta tölt fel lenyűgöző képeket a Föld különféle tájairól, városairól. De az űrállomás életéről, az űrhajósok mindennapjairól is tudósít képekkel, néha klipekkel is. Így szeretné közelebb hozni az űrkutatás világát a nagyközönséghez - nem is eredménytelenül.

2013 áprilisának végén Chris Hadfield a Balatonról is töltött fel egy lenyűgöző fotót, amit azonnal több ezren lájkoltak és sok százan osztottak meg. Íme:1276

Mivel a Nemzetközi Űrállomás pályája olyan, hogy mindig a Föld más-más területei felett halad át, így előbb-utóbb minden ország sorra kerül. Most éppen a Balaton felett repültek át, de nem ez az első eset, hogy magyar vonatkozású űrfotót tölt fel Chris.

Február 18-ról 19-re virradó éjjel töltötte fel Facebookjára és Twitterére azt a Budapestet ábrázoló fotót, amit a Nemzetközi Űrállomásról készített.

„Budapest, Magyarország – és hatalmas hello az űrből Törökéknek, szeretett menyem családjának” - ezt írta a kép alá. A fotó rögtön népszerű lett, sokan lájkolták és kommentelték az egész világon. Még Törökországból is üdvözölték a Török-családot, akiket többen is szerencsésnek tartanak. Mások arra kérték Christ, hogy őket is fotózza le.

hirdetés
3

A részletekért katt korábbi cikkünkre

A kanadai űrhajós ma már igazi sztár, meglepően közvetlen és laza, és imádja a zenét. Amint megérkezett az űrállomásra, elkészítette az első űrben felvett dalt, amit a Youtube-ra is feltöltött.

A dalt itt láthatjátok-hallhatjátok:

Még néhány kép Chris Hadfieldtől:kaja

Egy étkezés az űrállomáson – a menü többek között gofri, juharszirup, fagyasztva szárított eper és instant kávéfoldnapja

Egy pillantás a Földre - a Föld Napjánathen

AthénAusztralia

Ausztrália

Ha tetszik a Balatonról készült űrfotó, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
BALATON

Elárverezik a Balatonpart egyik legszebb szakaszát

A balatonboglári kempingre a jövő héttől lehet licitálni.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. október 19.

hirdetés

Elárverezik a balatonboglári Sellő kempinget, az érdeklődők október 27-étől november 26-ig licitálhatnak a 1,5 hektáros területre - írja a balatontipp.hu. A kemping kikiáltási ára 1 milliárd 16 millió, a licitlépcső pedig 2 millió forint, azonban mindenek előtt le kell tenni a százmilliós árverési biztosítékot.

A terület elárverezése a Bahart reorganizációja keretében valósul meg, melynek során több balatonparti területet és kikötőt értékesítenek.

A területen persze nem építkezhet szabadon a legnagyobb licitet felmutató érdeklődő, ugyanis a kiírás szerint a területnek maximum 15%-a beépíthető, az épületek magassága pedig maximum 6 méter lehet, és a terület legalább 70%-ának zöldterületnek kell maradnia. A kempingben már most is találhatók ideiglenes és végleges építmények, ugyanakkor nagy előnye, hogy a telekről közvetlenül be lehet jutni a vízbe.

A hely különlegessége, hogy egy gyönyörű félszigeten helyezkedik el, közvetlenül a balatonboglári kikötő szomszédságában, homokos partjának és játszóterének köszönhetően pedig kedvelt nyaralóhely volt a kisgyerekes családok számára is. Bár a kemping közvetlenül a vitorláskikötő mellett helyezkedik el, maga a kikötő nem tartozik az eladó területhez, mivel azt külön adják ki üzemeltetésre.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
BALATON

Szürkeség, csend, üresség - ilyen volt Tihany karácsonykor

A szürkeségben olyan volt a település és a Balaton, mintha egy pillanatra megdermedt volna minden. Sehol egy látogató, sehol egy nyitott bolt, sehol egy szín... Megható, megrendítő és így is szép a magyar tenger.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. december 26.

hirdetés

Csak a csend és a fotós volt Tihanyban karácsonykor. A szürke idő inkább idézte a "nem szeretem" őszi napokat, mint a téli időszakot.

A szürkeségben olyan volt a település és a Balaton, mintha egy pillanatra megdermedt volna minden. Sehol egy látogató, sehol egy nyitott bolt, sehol egy szín... Megható, megrendítő és így is szép a magyar tenger.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
BALATON

Ősszel a legszebb a Balaton: mikor csendes romantikázásra csábít az északi part

Csodás élmény, mikor dél körül felmelegszik az idő, mikor a szellő is langyosra vált, a vízen pedig ezüstösen csillan meg a napsugár.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. október 04.

hirdetés

Jártál már ősszel a Balatonnál? Ha igen, akkor biztos emlékszel rá, milyen érzés, mikor dél körül felmelegszik az idő, mikor a szellő is langyosra vált, a vízen pedig ezüstösen csillan meg a napsugár. Mikor a helyiek és néhány kiránduló, üdülő még ebéd előtt (vagy épp után) tesz egy kis sétát, vagy kiül napfürdőzni a vízparti padokra. Mikor a levelek már zörögnek a fákon, és egy-egy fuvallatra méltóságteljesen megindulnak a lábad elé.

Ha ez eddig kimaradt, akkor pótold, mert csodás élményben lesz részed. A reggeli párába burkolt túlpart, a nádasból előbújó kacsák, hattyúk, a délelőtti felpezsdülés, majd a délután lassan színt váltó, narancsos fénybe boruló vidék, no és a hűvös szellőkkel beköszönő este, mikor a fények szinte vibrálnak, a nedves avar pedig letompítja a lépteidet.

Íme pár friss kép, ami talán meggyőz arról, hogy ezt neked is át kell élni:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
BALATON

Belopódzott az ősz a Balaton partjára

Csend és békesség, lassan csobbanó víz, ráérősen totyogó kacsák. Egyik nap még ragyogó napsütés idézte a nyarat, másnap már sárgán zizzenő levelekkel beköszöntött az ősz.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. szeptember 26.

hirdetés

Szinte egyik napról a másikra érkezett meg az ősz a Balatonra. Pár napja még nyaralóidő csábított, most pedig sárgán rezzenő levelek között surran a szél. A nap is laposabban csillan meg a víz tetején. Már lassul a világ, csendesedik a magyar tenger is. És mi is így imádjuk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: