hirdetés

BALATON

Megszüntették a közös balatoni vonat- és hajójegyeket

Idén elbúcsúzhatunk a kedvezményes Balaton Mix jegyektől.
hvg.hu - szmo.hu
2017. május 02.

hirdetés

A MÁV-Start és a Balaton Hajózási Zrt. megszüntette a közös balatoni járataikra vonatkozó kedvezményes jegyrendszerét - írja a hvg.hu.

"Tizenhárom évi működés után szépen csendben kimúlt a balatoni tömegközlekedés egységét legalább a vonatokra és a hajókra egyetlen kedvezményes jegy szintjén megteremtő Balaton Mix rendszer" - olvasható a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület Facebook-oldalán. A Balaton Mix lényege az volt, hogy a Balatonra utazók egyetlen jegy megváltásával használhassák a Balaton körüli vasútvonalakat és a tavon átkelő hajójáratokat. A jegyhez azonban ezen felül további kedvezmények is kapcsolódtak.

@girasole425 által megosztott bejegyzés,

A Balatoni Hajózási Zrt. közleménye szerint a két cég közösen döntött a kedvezményes rendszer megszüntetéséről. Szerintük erre azért volt szükség, mert "a befektetett energia és promócióra fordított összegek a két cég közös kiértékelése alapján nem hozták meg az elvárt eredményt", vagyis egyszerűen nem vették elegen igénybe a lehetőséget - olvasható a Balatontipp oldalán.

hirdetés

A MÁV-Start Zrt. ugyanakkor egyelőre csak annyit nyilatkozott az ügyben, hogy a nyárra vonatkozó terveiket még nem véglegesítették, ami elég meglepő, hiszen a Bahart közös megegyezésre hivatkozva állítja, hogy megszűnt a kedvezményes rendszer.

A hvg.hu szerint a Balaton Mix egyébként azért nem volt elég népszerű, mert sokan nem is tudták, hogy létezett. A legtöbben csak a balatoni hajóállomáson szembesültek azzal, hogy kedvezményesebben is utazhattak volna. Sőt:

sokszor még a jegypénztárosok sem voltak tisztában a Balaton Mix nyújtotta lehetőségek pontos részleteivel.

Címkép: Mervai Márk


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk