/balaton/ezek-a-legjobb-balatoni-strandok/
NULL
hirdetés

BALATON
A Rovatból
hirdetés

Ezek a legjobb balatoni strandok

A kiváló vízminőség és tiszta partszakasz csak alapfeltétel, hogy egy strand megkaphassa a Kék Hullám Zászlót.
Forrás: Pénzcentrum.hu Képek: Nagy Vivien - szmo.hu
2013. június 20.

hirdetés

Idén is kiosztotta a Balatoni Szövetség a Kék Hullám Zászlókat. A szervezet azokat a szabadvízi strandokat minősíti a zászlóval, amelyek a kiváló minőségű vízen túl más szempontok szerint is kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtanak a fürdőzőknek. Ezeken a strandokon van például vízimentő szolgálat, elsősegélynyújtó hely és orvosi ellátás, de a lopások ellen is védekeznek. Idén nem csak a balatoni, hanem a fertő-tavi és a velencei-tavi strandok is pályázhattak a kék zászlóra.

A legjobb balatoni strandok listája:

Helikon strand, Keszthely

Városi strand, Keszthely

hirdetés

Platán strand, Balatonboglár

Városi strand, Badacsonytomaj

Badacsonyi strand, Badacsonytomaj

Berzsenyi úti strand, Balatonszemes

Wesselényi strand, Balatonalmádi

Lido strand, Vonyarcvashegy

Diási játékstrand, Gyenesdiás

Esterházy strand, Balatonfüred

Kisfaludy strand, Balatonfüred

Községi strand, Csopak

Balatonudvari strand, Balatonudvari

Községi strand, Alsóörs

Községi strand, Balatonberény

Keleti strand, Balatonföldvár

Községi strand, Balatonakali

Napfény strand, Balatonlelle

Községi strand, Zánka

Új Nemzedék Központ strand, Zánka

Császtai strand, Révfülöp

Szigeti strand, Révfülöp

Községi strand, Balatongyörök

Nagystrand, Zamárdi

Nagystrand, Siófok

Hotel Móló strand, Siófok

Sellő Kemping strand, Siófok

Sport Beach, Gárdony

Fertő-tavi vízitelep strand, Fertőd

Forrás: Pénzcentrum.hu / Balatoni szövetség

nagyvivi2

nagyvivi3

nagyvivi

Ez a minősítő rendszer nyugat-európai mintára készült, így nem csoda, hogy az onnan érkező turisták előszeretettel látogatják a "zászlós" strandokat. A Balatoni Szövetség elnöke, Dr. Lázár János a balatonszemesi díjkiosztón kiemelte, hogy idén elsősorban a közbiztonság terén volt látványos a fejlődés, de a strandokon egyre több a játéklehetőség is. Ezen kívül azt tapasztalták, hogy a strandok egyrje jobban megközelíthetőek a mozgáskorlátozottak számára.

Ha te is szereted a Balatont, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
BALATON

Elárverezik a Balatonpart egyik legszebb szakaszát

A balatonboglári kempingre a jövő héttől lehet licitálni.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. október 19.

hirdetés

Elárverezik a balatonboglári Sellő kempinget, az érdeklődők október 27-étől november 26-ig licitálhatnak a 1,5 hektáros területre - írja a balatontipp.hu. A kemping kikiáltási ára 1 milliárd 16 millió, a licitlépcső pedig 2 millió forint, azonban mindenek előtt le kell tenni a százmilliós árverési biztosítékot.

A terület elárverezése a Bahart reorganizációja keretében valósul meg, melynek során több balatonparti területet és kikötőt értékesítenek.

A területen persze nem építkezhet szabadon a legnagyobb licitet felmutató érdeklődő, ugyanis a kiírás szerint a területnek maximum 15%-a beépíthető, az épületek magassága pedig maximum 6 méter lehet, és a terület legalább 70%-ának zöldterületnek kell maradnia. A kempingben már most is találhatók ideiglenes és végleges építmények, ugyanakkor nagy előnye, hogy a telekről közvetlenül be lehet jutni a vízbe.

A hely különlegessége, hogy egy gyönyörű félszigeten helyezkedik el, közvetlenül a balatonboglári kikötő szomszédságában, homokos partjának és játszóterének köszönhetően pedig kedvelt nyaralóhely volt a kisgyerekes családok számára is. Bár a kemping közvetlenül a vitorláskikötő mellett helyezkedik el, maga a kikötő nem tartozik az eladó területhez, mivel azt külön adják ki üzemeltetésre.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
BALATON

Szürkeség, csend, üresség - ilyen volt Tihany karácsonykor

A szürkeségben olyan volt a település és a Balaton, mintha egy pillanatra megdermedt volna minden. Sehol egy látogató, sehol egy nyitott bolt, sehol egy szín... Megható, megrendítő és így is szép a magyar tenger.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. december 26.

hirdetés

Csak a csend és a fotós volt Tihanyban karácsonykor. A szürke idő inkább idézte a "nem szeretem" őszi napokat, mint a téli időszakot.

A szürkeségben olyan volt a település és a Balaton, mintha egy pillanatra megdermedt volna minden. Sehol egy látogató, sehol egy nyitott bolt, sehol egy szín... Megható, megrendítő és így is szép a magyar tenger.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
BALATON

Ősszel a legszebb a Balaton: mikor csendes romantikázásra csábít az északi part

Csodás élmény, mikor dél körül felmelegszik az idő, mikor a szellő is langyosra vált, a vízen pedig ezüstösen csillan meg a napsugár.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. október 04.

hirdetés

Jártál már ősszel a Balatonnál? Ha igen, akkor biztos emlékszel rá, milyen érzés, mikor dél körül felmelegszik az idő, mikor a szellő is langyosra vált, a vízen pedig ezüstösen csillan meg a napsugár. Mikor a helyiek és néhány kiránduló, üdülő még ebéd előtt (vagy épp után) tesz egy kis sétát, vagy kiül napfürdőzni a vízparti padokra. Mikor a levelek már zörögnek a fákon, és egy-egy fuvallatra méltóságteljesen megindulnak a lábad elé.

Ha ez eddig kimaradt, akkor pótold, mert csodás élményben lesz részed. A reggeli párába burkolt túlpart, a nádasból előbújó kacsák, hattyúk, a délelőtti felpezsdülés, majd a délután lassan színt váltó, narancsos fénybe boruló vidék, no és a hűvös szellőkkel beköszönő este, mikor a fények szinte vibrálnak, a nedves avar pedig letompítja a lépteidet.

Íme pár friss kép, ami talán meggyőz arról, hogy ezt neked is át kell élni:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
BALATON

Belopódzott az ősz a Balaton partjára

Csend és békesség, lassan csobbanó víz, ráérősen totyogó kacsák. Egyik nap még ragyogó napsütés idézte a nyarat, másnap már sárgán zizzenő levelekkel beköszöntött az ősz.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. szeptember 26.

hirdetés

Szinte egyik napról a másikra érkezett meg az ősz a Balatonra. Pár napja még nyaralóidő csábított, most pedig sárgán rezzenő levelek között surran a szél. A nap is laposabban csillan meg a víz tetején. Már lassul a világ, csendesedik a magyar tenger is. És mi is így imádjuk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: