hirdetés

BALATON
A Rovatból
hirdetés

5 lenyűgözően szép nyaraló, ahonnan a legszebb a kilátás a Balatonra

Ki ne álmodna egy hétvégi házról a magyar tengernél? Mutatunk 5 eladó álomnyaralót, ahonnan a panoráma is elsőrangú.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 27.

hirdetés

1. Tihany

10

11

KATT A GALÉRIÁÉRT

hirdetés

Ez a minden elvárásnak, kényelemnek, és luxusnak megfelelő, Balatonra panorámás villaház Tihanyban van, ami már eleve emel az értékén, hiszen ez az egyik legszebb Balaton közeli város. A kilátás annyira egyedi, hogy a ház előtt szétterülő Balaton látványa szinte azt éreztetheti a tulajdonossal, mintha ott állna a víztől pár méterre.

2. Balatonalmádi

3

4

KATT A GALÉRIÁÉRT!

És ha már szép kilátás, ez a ház biztosan versenyben van. A Balatonalmádi hegyoldalban található családi ház rendelkezik az egyik legcsodálatosabb panorámával a városra és a Balaton keleti medencéjére. Ha valaki még ennél is többre vágyik, annak ott a szauna és az úszómedence (amelyben úszkálva szintén lehet gyönyörködni a magyar tengerben).

3. Balatonfüred

Balatonfüred

5

KATT A GALÉRIÁÉRT!

Ez a luxus ház Balatonfüred egyik gyöngyszeme, lélegzetelállító kilátással a tóra. Ha túl sokat pihenne az ember ezen az elképesztő helyen - ahol a ház bútorzata egy bútorkészítő egyedi, klasszikus munkája -, megmozgathatja magát egy kis úszással a medencében, de akár lemehet a pincerészre is, ahol a ház saját konditerme van.

4. Tihany

1. kép

2

KATT A GALÉRIÁÉRT

Festő panorámás környezetben található ez az egyedi nyaraló. A középső szinten található fedett tornácról csodálatos panoráma tárul eléd, olyan, mintha az egész Balatont látnád egyetlen pontról. Fantasztikus élmény lehet ott állni. Ha ez nem lenne elég ahhoz, hogy elvarázsoljon, eláruljuk, hogy egy óriási borospince is tartozik a házhoz, a 120 m2-es közösségi színtéren pedig a borkóstolásokat is meglehet ejteni a baráti összejöveteleken.

5. Fonyód

6

7

KATT A GALÉRIÁÉRT

A Balaton déli partján, Fonyódon található ez a családi ház. Közvetlenül a vízpart mellett van, 180 fokban a Balatonra néző panorámájával ez a ház minden bizonnyal a déli part legszebb kilátásával rendelkezik, hiszen látni innen a Szigligeti várat, Badacsonyt, a Szent-György-hegyet, Csobáncot, Gulácsot, és a Tóti-hegyet is.

Aki igazi balatoni hangulatot szeretne, és imádja a víz közelségét, annak ez a ház lehet a legtökéletesebb otthon.

Ha tetszett az összeállítás, oszd meg ismerőseiddel!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BALATON

Elárverezik a Balatonpart egyik legszebb szakaszát

A balatonboglári kempingre a jövő héttől lehet licitálni.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. október 19.

hirdetés

Elárverezik a balatonboglári Sellő kempinget, az érdeklődők október 27-étől november 26-ig licitálhatnak a 1,5 hektáros területre - írja a balatontipp.hu. A kemping kikiáltási ára 1 milliárd 16 millió, a licitlépcső pedig 2 millió forint, azonban mindenek előtt le kell tenni a százmilliós árverési biztosítékot.

A terület elárverezése a Bahart reorganizációja keretében valósul meg, melynek során több balatonparti területet és kikötőt értékesítenek.

A területen persze nem építkezhet szabadon a legnagyobb licitet felmutató érdeklődő, ugyanis a kiírás szerint a területnek maximum 15%-a beépíthető, az épületek magassága pedig maximum 6 méter lehet, és a terület legalább 70%-ának zöldterületnek kell maradnia. A kempingben már most is találhatók ideiglenes és végleges építmények, ugyanakkor nagy előnye, hogy a telekről közvetlenül be lehet jutni a vízbe.

A hely különlegessége, hogy egy gyönyörű félszigeten helyezkedik el, közvetlenül a balatonboglári kikötő szomszédságában, homokos partjának és játszóterének köszönhetően pedig kedvelt nyaralóhely volt a kisgyerekes családok számára is. Bár a kemping közvetlenül a vitorláskikötő mellett helyezkedik el, maga a kikötő nem tartozik az eladó területhez, mivel azt külön adják ki üzemeltetésre.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BALATON

Szürkeség, csend, üresség - ilyen volt Tihany karácsonykor

A szürkeségben olyan volt a település és a Balaton, mintha egy pillanatra megdermedt volna minden. Sehol egy látogató, sehol egy nyitott bolt, sehol egy szín... Megható, megrendítő és így is szép a magyar tenger.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. december 26.

hirdetés

Csak a csend és a fotós volt Tihanyban karácsonykor. A szürke idő inkább idézte a "nem szeretem" őszi napokat, mint a téli időszakot.

A szürkeségben olyan volt a település és a Balaton, mintha egy pillanatra megdermedt volna minden. Sehol egy látogató, sehol egy nyitott bolt, sehol egy szín... Megható, megrendítő és így is szép a magyar tenger.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BALATON

Ősszel a legszebb a Balaton: mikor csendes romantikázásra csábít az északi part

Csodás élmény, mikor dél körül felmelegszik az idő, mikor a szellő is langyosra vált, a vízen pedig ezüstösen csillan meg a napsugár.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. október 04.

hirdetés

Jártál már ősszel a Balatonnál? Ha igen, akkor biztos emlékszel rá, milyen érzés, mikor dél körül felmelegszik az idő, mikor a szellő is langyosra vált, a vízen pedig ezüstösen csillan meg a napsugár. Mikor a helyiek és néhány kiránduló, üdülő még ebéd előtt (vagy épp után) tesz egy kis sétát, vagy kiül napfürdőzni a vízparti padokra. Mikor a levelek már zörögnek a fákon, és egy-egy fuvallatra méltóságteljesen megindulnak a lábad elé.

Ha ez eddig kimaradt, akkor pótold, mert csodás élményben lesz részed. A reggeli párába burkolt túlpart, a nádasból előbújó kacsák, hattyúk, a délelőtti felpezsdülés, majd a délután lassan színt váltó, narancsos fénybe boruló vidék, no és a hűvös szellőkkel beköszönő este, mikor a fények szinte vibrálnak, a nedves avar pedig letompítja a lépteidet.

Íme pár friss kép, ami talán meggyőz arról, hogy ezt neked is át kell élni:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BALATON

Belopódzott az ősz a Balaton partjára

Csend és békesség, lassan csobbanó víz, ráérősen totyogó kacsák. Egyik nap még ragyogó napsütés idézte a nyarat, másnap már sárgán zizzenő levelekkel beköszöntött az ősz.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. szeptember 26.

hirdetés

Szinte egyik napról a másikra érkezett meg az ősz a Balatonra. Pár napja még nyaralóidő csábított, most pedig sárgán rezzenő levelek között surran a szél. A nap is laposabban csillan meg a víz tetején. Már lassul a világ, csendesedik a magyar tenger is. És mi is így imádjuk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: