hirdetés
alexandru-g-stavrica-1OFBOk1rfHU-unsplash-1000x667.jpg

Vonattal utaznak az Ajax focistái egyik BL-meccsükre, hogy kíméljék a környezetet

A környezettudatos holland csapat az Amszterdam-Lille távolságot teszi majd meg nagysebességű vonattal.
Fotó: Illusztráció (Unsplash) - szmo.hu
2019. október 15.


hirdetés

Az Ajax amszterdami futballcsapat úgy döntött, hogy a szokásos busz-repülő kombó helyett vonattal utazik el a francia-holland határ közelében fekvő Lille városába, ahol november 27-én játszanak csoportmeccset a Bajnokok Ligájában - írja az m4sport.hu.

Vonattal ugyanis jóval környezetkímélőbb, gyorsabb és a játékosoknak is kényelmesebb, így pihentetőbb az utazás.

A csapatnak nagyjából 300 km-es távolságot kell megtenni Amszterdam és Lille között, ez nagysebességű vonattal is teljesíthető viszonylag rövid idő alatt.

hirdetés

Az Ajax klubigazgatója, Edwin van der Sar azt nyilatkozta:

"Világunk egyre környezettudatosabb, mi is jó példát szeretnénk mutatni. Örömmel fogadtuk, hogy ötletünk megvalósítható, ráadásul a csapat is kevésbé fáradtan érkezik majd meg a találkozó helyszínére."

Az előző szezonban BL-elődöntőig jutott az Ajax, most a selejtezőből váltott jegyet a 2019/2020-as csoportkörbe, jelenleg pedig vezetik is a csoportjukat a Chelsea előtt.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
siklok-hazban-baranya-1000x542.jpg

Ellepték a hüllők egy baranyai család házát: csak a konyhaszekrények mögött 15 is megbújt

Both Zoltán vadállatbefogó azonnal a helyszínre indult. Utólag elmondta, hogy ennyi siklóval egy helyen még ő sem találkozott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 26.


hirdetés

Mindenhonnan csúszómászók jöttek elő a lakásból, ezért kérte segítséget egy kétségbe esett asszony Both Zoltántól. A férfi az egyetlen, aki Magyarországon veszélyeshüllő-befogással foglalkozik. A nő elmondta, hogy irtózik a kígyóktól és siklóktól is, a lakásában pedig még a konyhaszekrény alól is jöttek elő állatok.

"Megbeszéltem vele egy időpontot, amikor el tudtam utazni hozzá.

Több mint 300 kilométert kocsiztam Vásárosbécre"

– mondta a Bama.hunak a Both Zoltán.

hirdetés

A ház, ahol a siklókat be kellett fogni, egy erdő szélén álló vályogépület. Azt már odaérkezésekor látta, hogy nagyon sok levedlett siklóbőr hever a ház körül.

Azt feltételezte, hogy egy sikló még a nyáron vert tanyát a házban, ott rakta le a tojásait, majd a kis hüllők a nyár végén előbújtak, levedlettek és végül téli szállást kezdtek keresni maguknak.

"Ennyi siklóval még nem találkoztam pályám során. A hűtőszekrény és a konyhaszekrény mögött 15-16-ot fogtam be, és mint megtudtam, egy nappal a megérkezésem előtt közel ugyanennyit sepregettek ki a házból"

- mesélte a szakember.

A háziasszony nagyon hálás volt, mint mondta, "soha nem várt még így férfit".

A szakszerű befogás után az állatokat Zoltán egy erdős területen engedte szabadon, így még el tudnak helyezkedni a téli pihenésre.

A siklóktól nem kell félni - mondta a szakember. Emberre ártalmatlanok. Valószínűleg a nyárias ősz miatt voltak még aktívak a hüllők, melyek nálunk védettek, az erdei sikló eszmei értéke 50 ezer forint.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
mallorca-pixa.jpg

Eltűnt egy magyar testvérpár Spanyolországban, ahol sorra szedi áldozatait az özönvízszerű esőzés

Egy 30 éves magyar nőt és 18 éves öccsét keresik a hatóságok a helyi sajtó szerint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 26.


hirdetés

Egy magyar testvérpárt is keresnek a hatóságok Mallorcán, ahol napok óta hatalmas viharok és árvizek pusztítanak - írja a Daily Mail.

Az özönvízszerű esőzés miatt kialakult áradások sorra szedik áldozataikat. Eddig egy 75 éves és egy 73 éves férfi testét találták meg még hét elején.

A helyi hatóságok négy eltűnt embert keresnek, köztük egy idős asszonyt és középkorú fiát, akiknek bungalójába tört be a víz éjszaka Vilaverd településen. Két másik embert pedig autójával együtt sodort el egy hirtelen megáradt folyó Espluga de Francolíban, ahol két híd és két vendéglátóhely is összedőlt. A gépkocsit később üresen találták meg a folyóban.

hirdetés

Az eltűntek között van egy magyar testvérpár is a helyi sajtó szerint. Egy 30 éves magyar nőnek és 18 éves öccsének Mallorca keleti részén veszett nyoma- Úgy tudni, Cala d'Or üdülőhelyen egy hotelben szálltak meg.

Egy szemtanú állítólag látta, ahogy két embert a tengerbe sodortak a hullámok a sziget azon részén, ezért megindult utánuk a keresés.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
al-bagdadi-iszlam-allam-vezetoje-1000x629.jpg

Bemutatták az al-Bagdadi elleni akcióról készült videót

Az amerikaiak akciójában a hírek szerint kilenc ember, köztük az Iszlám Állam vezetője, annak felesége, illetve testőre és gyerekek haltak meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 27.


hirdetés

Az iraki televízióban vasárnap bemutatták az Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője elleni amerikai támadás felvételét.

Ahogy mi is megírtuk, amerikai lapértesülések szerint

a dzsihadista terrorszervezet élén álló al-Bagdadi meghalt az akció során Szíri északnyugati részén, ezt azonban még egyetlen hivatalos forrás sem erősítette meg. A művelet célja az volt, hogy élve fogják el a terroristát.

hirdetés

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű szervezet közleménye szerint nyolc helikopter és repülőgép, illetve a kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők nevű katonai szövetség fegyveresei is részt vettek az akcióban, amelyben

kilenc ember, közte al-Bagdadi, annak felesége és számos gyerek halt meg.

Iraki és iráni biztonsági illetékesek közölték, hogy tájékoztatást kaptak szíriai forrásaiktól arról, hogy al-Bagdadit és testőrét megölték az Idlíb körzetében végrehajtott akcióban.

A CNN azt írja, hamarosan megerősíthetik al-Bagdadi halálát, miközben már folyamatban van a DNS- és a biometrikus tesztek vizsgálata.

Az iraki tévében eközben bemutatták az amerikai támadásról készült felvételt, amely azóta már az interneten is látható.

Itt pedig az a terület látható, ahol az akció zajlott.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
bagdadi.jpg

„Élete utolsó pillanatait szörnyű félelemben és pánikban élte le” - így halt meg az ISIS-vezér

Saját magával végzett Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője, miután az amerikai különleges erők sarokba szorították. Két felesége és három gyermeke is vele együtt halt meg a titkos akció során.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 27.


hirdetés

Ahogy korábban mi is megírtuk: meghalt az Iszlám Állam első számú vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi. Katonai források szerint egy titkos amerikai műveletben csaptak le az Iszlám Állam régóta keresett vezetőjére Szíria észak-nyugati részén, Idlib tartományban. Donald Trump az eset kapcsán először csak azt tweetelte, hogy 'valami nagyon nagy dolog történt'.

Az első jelentések szerint az amerikai és kurd erők rajtaütöttek a Barisa nevű településen bujkáló terroristavezéren,

és amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem tud megmenekülni, felrobbantotta a testén lévő robbanómellényt.

hirdetés

Az amerikaiak akciója egy légicsapással kezdődött, amelyben az Anadolu hírügynökség szerint nyolc amerikai helikopter és két drón vett részt - ez 90 percig tartott - írja a Telegraph.

Ezután az amerikai katonák betörtek abba a házba, ahol Al-Bagdadi bujkált, ott viszont tűz fogadta őket.

A BBC hozzáteszi, hogy

Bagdadi több társával először a török határ felé próbáltak szökni, ám az amerikai különleges erők tagjai megakadályozták őket ebben.

A ISIS-vezér egy alagútban menekült az amerikaiak elől, amikor valószínűleg láthatta, hogy már nincs kiút, ezért egy robbanómellénnyel felrobbantotta magát, és három gyermekét is magával vitte a halálba - mondta később Donald Trump hozzátéve, hogy a világ mostantól sokkal biztonságosabb hely - írja a Guardian.

Az al-Bagdadi társaságában lévő két nőt - akik információk szerint a feleségei voltak - szintén holtan találták. A hírek szerint ők is robbanómellényt viseltek, ám azt már nem volt idejük aktiválni.

„Azután halt meg, hogy látta, zsákutcába jutott. Halála előtt sírt és üvöltözött. A bűnöző, aki megpróbált másokat megfélemlíteni, élete utolsó pillanatait szörnyű félelemben, és pánikban élte le”

- mondta Trump.

Cikkében a CNN azt írja: Mark Esper védelmi miniszter az ISIS vezetőjének halálát "pusztító csapásnak" nevezi egy terrorista szervezetnek számára, akik ezek után jó eséllyel új vezetőt találnak majd.

A lap cikkében Espen azt is elmondta, hogy az amerikai elnök múlt héten hagyta jóvá az akciót, melyben több lehetőséget vázoltak fel annak lehetséges kimenetelére. A cél az volt, hogy elfogják, és ha szükséges, megöljék Baghdadit.

"Az elnök áttekintette a lehetőségeket, feltett néhány nagyszerű kérdést, és kiválasztotta azt a lehetőséget, amelyről úgy véltük, hogy a legnagyobb eséllyel vezet sikerre" - mondta el Espen.

Az amerikai elnök úgy fogalmazott: Baghdadi pánikban halt meg. Hozzátette, hogy az akció során egy amerikai katona sem vesztette életét, viszont a rajtaütés során több értékes dokumentumot találtak.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!