hirdetés
Zavaros tervet eszelt ki a kormány az alternatív iskolák ellen
Előírnák, hogy csak meghatározott mértékben térhetnek el a központilag előírt tantárgyi struktúrától, és az általuk követett tananyagot is féléves bontásban kellene közzétenniük.


„Sokszor hiányzik Magyarország, de nem alternatíva” – Szabina 9 éve él Hollandiában, és sikeres
A magyar nő a Greenpeace nemzetközi központjában dolgozik már kilenc éve. Amszterdamban ment férjhez, született meg a kisfia, egy bérelt lakóhajón élnek, és boldogok.Ilyen volt a világ, amikor még nem volt hulladék – interjú egy vidéki nagymamával, aki ma is alig termel szemetet
A vidéken élő, egészen idős generáció tagjai már több, mint fél évszázada tudják, amit mi csak most kezdünk tanulni.


A zokni a betét, a zsepigombóc meg a tampon a rászoruló nőknek
Magyarországon a nők harminc százalékát érintheti a menstruációs szegénység, és egyáltalán nem csak szegény falvakban fordul elő. Az Abcúg arról kérdezte a érintetteket, hogyan vészelik át a havi vérzést.


„Az volt a legnehezebb, amikor álltam a reptéren, ők meg a kapu túloldalán” – két magyar házaspár, akik nem féltek belevágni az ismeretlenbe
Az Isten veled Magyarországban újabb két család sorsát ismerhetjük meg, akik tudták, milyen nehéz út vár rájuk, mégis nekivágtak.


Kell-e verni a gyereket? – „Attól lesz ember valaki, ha megtanul félni és megalázkodni?”
'Én is kaptam néhány atyai pofont, aztán mégis ember lett belőlem.' Azt hiszem, ez ma a magyarországi gyereknevelés egyik közmegegyezéses alapmondata. Beszéljünk egy kicsit róla.


Budapesti Ilona a Brain Baron: „Vigyáznunk kell, milyen döntéseket engedünk át a gépeknek”
Budapesti Ilona 6 évesen már programozást tanult, dolgozott a Paypalnek, a Lehman Brothersnek, tanult a Harvardon, de megfordult a Stanfordon és Oxfordban is. A Brain Baron a mesterséges intelligencia jövőjéről és az adatbiztonságról beszélgettünk.


A közmunkások szavazatait fenyegetéssel megszerző politikus két legyet üt egy csapásra
Egy 93 magyar falu lakosságának körében készített felmérés szerint a válaszadók 5-7 százalékának szavazatát próbálták korrupt módon megszerezni a 2014-es parlamenti választáson.


Ne kizsákmányolt nőkre sózzuk az idősek ápolását
Milánovics Kinga vidékfejlesztőből lett idősápoló, már négy éve dolgozik Angliában. Szerinte Mayarországon nincs rendszere az idősgondozásnak, a családokat teljesen magukra hagyták a bajban, az ápolók pedig képzetlenek és alulfizetettek. Interjú.


Fel akartuk venni a CSOK-ot, jól megszívtuk
Az ügyintézés időrabló, eredménytelen és egyáltalán nem családbarát.


Egy stadion árába kerülne, hogy az emberek ne legyenek négy fal közé zárva
Nagyjából évi negyvenhárom milliárd forintból oldhatná meg az állam, hogy az önállóságukban súlyosan akadályozott fogyatékossággal élők és idősek elegendő és szakszerű segítséget kapjanak az otthonápolásban.


Amikor a cipész dönt az atomfizikus helyett – miért vitt be ekkora gyomrost az oroszoknak a Csernobil-film?
Van egy mondás: aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé. A szovjet/orosz fejeseknek Csernobil eddig nem fájt eléggé. A több tízezer halott nem fájt eléggé. Hát most fáj. Mert kiderült.


Kőkeresztekkel védi Tornabarakonyt az utolsó három néni
Hogyan szerveződik az élet egy olyan faluban, ahol az állandó lakosság fele 65 évnél idősebb? A Borsod megyei Tornabarakonyon pontosan ez a helyzet, igaz, a lakosság fele három idős nénit jelent, akik mindenben a falugondnok munkájára vannak utalva.


Könnyen elkelnek az elüldözött magyar kutatók
A kormány MTA elleni harca miatt egyre több kutató dönt úgy, hogy a kialakult helyzetben nem érdemes tovább Magyarországon dolgoznia, és inkább külföldön folytatja pályafutását. A távozók között van Takács Károly szociológus is.


50 ezer forintot spórol havonta a kisgyerekes család azzal, hogy hulladékmentesen élnek
Mit csinál egy környezettudatos anya, ha a gyerek chipset kíván? Mit használnak babasampon helyett? Hogyan csökkent le egyetlen pici szemetes méretűre a heti hulladékmennyiségük pár év alatt? Egy kétgyerekes anyukával beszélgettünk.


Belenyúl a kormány az oktatásba, de nem mondják meg, mit akarnak vele
Több ponton is módosítanák a köznevelési törvényt: például megszüntetnék a magántanulóságot, ami eddig a jómódú családok menekülőútja és a problémás gyerekek zsákutcája volt egyszerre.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x