hirdetés
neni-1.jpg

Először repült a 95 éves néni, élete álma vált valóra

Az idős asszony egy öregek otthonában írta fel a kívánságfára az álmát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 07.


hirdetés

Nagyon kedves történetre bukkant a Mirror, amiben egy idős néni örült meg nagyon az élet egyik apró dolgának: a repülésnek.

Gladys Blackburn 95 éves és egész életében arról álmodott, hogy repülni fog. 1924-ben született, amikor a kereskedelmi légi közlekedés még csak a szárnyait bontogatta, de Gladys mindig élvezte a repülőtéri kirándulásokat, amiket azért tett, hogy megnézhesse, hogyan szállnak le és fel a repülők.

Álma úgy teljesült, hogy a Milton Court Care Home otthon munkatársai kitaláltak ellátottjaik számára egy kívánságfát, amire mindenki leírhatta vágyait.

A dolgozók úgy döntöttek, hogy sorban valóra váltják az álmokat, és beszéltek az EasyJet-tel és a londoni Luton repülőtér munkatársaival, hogy megszervezzék a nagyon különleges utat.

hirdetés

Mivel a Gladys mindig a Genfi-tavat szerette volna látni felülről, az EasyJet egy azt is érintő repülést szervezett, ahol teljes körű VIP-ellátást kapott, beleértve a pohár pezsgőt a repülőtéren.

A repülés sikeres volt, és a szépkorú imádta az egészet. Egyszer még el is kiáltotta magát:

"A levegőben repülünk!"

- majd felfedezte, hogy a Genfi tónál járnak és elmondta, milyen boldog és hálás a lehetőségért.

"A felhőkön egy pohár pezsgővel... csodálatosabb volt, mint képzeltem. Először ideges voltam, de most újra meg akarom csinálni!" - mondta az élményről később az idősotthon lakója.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bye-alex-xfaktor-akivansag.jpg

Sírva ölelte magához kedvencét, ByeAlexet a műszívvel élő kislány

Újabb álmot váltott valóra A kívánság csapata: az X-Faktor egyik mentorával találkozhatott a 12 éves Glória.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 25.


hirdetés

"...háromszor meghaltam, újraélesztettek...1% esélyt kaptam gyógyulni..."

- ezzel az üzenettel érkezett egy levél A kívánság nevű Facebook-oldalra.

"Mostani történetünk talán a legszívszorítóbb, ám a kérést nem tudtuk azonnal teljesíteni" - mondta Zaveczki Tibor A kívánság alapítója.

hirdetés

"Egy végtelenül kedves és okos kislány írt nekünk, akinek a levelét a könnyeinkkel küszködve tudtuk csak elolvasni."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
down-szindromas-apa-1000x609.jpg

Meghatóan beszélt arról egy férfi, hogy nevelte fel őt Down-szindrómás édesapja

A büszke fiú szerint apja ugyanolyan apa, mint bárki más, és elszántságával megcáfolja az összes előítéletet a Down-szindrómásokkal szemben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 21.


hirdetés

Megható történetet osztott meg egy férfi az életéről: elmesélte, hogyan nevelte fel őt a Down-szindrómás édesapja.

Sader Issa a Szíriai Társadalomfejlesztési Társaságnak mondta el, hogy apja már 21 éve a család feje, ami Down-szindrómával sokak számára kihívás lehet, sőt sokan nem is képesek rá. De az édesapja könnyen megbirkózik vele.

"Egy gyerek, aki egy Down-szindrómás ember mellett nő fel, ugyanazt a szeretetet és gyengédséget kapja meg, mint amit bárki más is meg tud adni. Olyan ember válik belőle, aki érzelmileg és szociálisan is egyensúlyban van, és képes bármit elérni, amit csak akar. Ami engem illet: ha választhattam volna, hogy ki legyen az apám, nem is tudtam volna másra gondolni. Büszke vagyok rá, pont mint ahogy ő rám"

- mondta a férfi.

hirdetés

Keeping a career for more than 25 years Being a husband for 23 years Supporting your kid and being a dad for 21 years These things are surely not easy to achieve, couldn't be prouder of you?? #savedownsyndrome #savedownsyndromeambassador

1,422 Likes, 98 Comments - Sader Issa||صادر عيسى (@saderissa) on Instagram: "Keeping a career for more than 25 years Being a husband for 23 years Supporting your kid and being..."

Elmondta, hogy édesapja mindig mindent megtett azért, hogy ugyanúgy élvezhesse az életét, mint a kortársai. A férfinak ő a legnagyobb támasza minden szempontból. Szerinte apjára nem volt igaz az, amit sokan a Down-szindrómás emberekről hisznek, vagyis hogy sérülékenyek és ki vannak szolgáltatva másoknak. Édesapja ugyanis mindig keményen dolgozott azért, hogy minden szükséges dolgot biztosítson, amire a fiának kiskorában szüksége volt.

A férfi pedig éppen ezért nagyon sokat tanult tőle. Mint mondta, apja elkötelezettsége ösztönözte arra, hogy tegyen meg mindent azért, hogy a legjobb ember legyen belőle. Szerette volna, ha édesapja büszke lenne arra a férfira, akit ő nevelt fel.

Arra is kitért, hogy szülei kapcsolata ugyanolyan, mint bármelyik párkapcsolat. Néha ugyan nem értenek egyet bizonyos dolgokban, de szeretik egymást, egyszerűen és alázatosan élnek együtt.

?21 years of love? #nothingdownaboutit #extraordinaryhuman #dsisbeautiful #parenthood #dontscreenusout #nothingdownaboutit?? #theluckyfew #larchelife

353 Likes, 31 Comments - Sader Issa||صادر عيسى (@saderissa) on Instagram: "?21 years of love? #nothingdownaboutit #extraordinaryhuman #dsisbeautiful #parenthood..."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
hos-no-karambol-1000x583.jpg

Videón, ahogy egy nő belehajt a részeg sofőrbe, hogy megmentsen egy babakocsis párt a gázolástól

Alig egy másodpercen múlt a karambol, amely akár végzetes is lehetett volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 26.


hirdetés

A phoenix-i rendőrkapitányság osztotta meg azt az egyszerre félelmetes és hősies videót, amelyen az látszik, amint egy babakocsis család szinte a halál torkából menekül meg, hála egy gyors reflexű és önfeláldozó nőnek.

A biztonsági kamera rögzítette, amint az amerikai nő "blokkolja" egy részeg száguldozó autóját, körülbelül egy másodperccel a végzetes ütközés előtt.

Az eset este 10 óra körül történt.

A mit sem sejtő gyalogosok az úton mentek át, amikor Shannon Vivar

hirdetés

oldalról elhárította az őket kis híján halálra gázoló járművet, mindezt egy durva ütközéssel.

A 27 éves nő jó időben a jó helyen járt, ráadásul nem is egyedül. Vele volt édesanyja, Shirley és 3 éves lánya is.

Épp a Walmart nevű bevásárlóközpontból tartottak hazafelé, mikor a nagymama felsikított: meglátta, amint egy Jeep átszáguld egy piros lámpán, egyenesen egy babakocsit toló pár irányába.

Az egyetlen tényező, ami megakadályozta a tragédiát azon az estén Shannon lett, ugyanis egyenesen belehajtott a Jeepbe, így az nem ütötte el a járókelőket.

"Nem emlékszem, hogy felgyorsítottam-e vagy megnyomtam-e a féket, de amikor nekiindultam, elvesztem"

- emlékezett vissza a nő a BoredPanda hasábjain.

Shannon így saját magát és családját veszélybe sodorta, de anyja és lánya csodák csodájára egyáltalán nem sérültek meg a karambolban.

A hősies nő nem volt ilyen szerencsés, ő megsérült ugyan, de nem életveszélyesen, autója viszont tönkrement.

Közvetlenül a baleset után a Jeep ittas sofőrje, Ernesto Otanez Oveso megpróbált elmenekülni a helyszínről, és azzal fenyegetőzött, hogy megszúrja a szemtanúkat, akik megpróbálták megállítani.

A rendőrség szerint jelenleg ittas vezetésért tartóztatták le, de súlyos testi sértésért és lőfegyver engedély nélküli birtoklásáért, illetve további 4 vétségért is felelnie kell.

Shannont sokan dicsőítik, de ő nem érzi magát hősnek, szerinte az történt, aminek történnie kellett.

Mivel a hőstett sokba kerül neki anyagilag, a férje indított egy GoFundMe-kampányt, bízva az emberek szeretetében.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
szemet-bukk-cimkep.jpg

100 zsák szeméttől tisztította meg a Bükköt egyedül, mert már nem bírta nézni a mocskot

Duli Gábor azt reméli, akciója másokat is inspirálhat abban, hogy egymagunk is sokat tehetünk a környezetért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 22.


hirdetés

Duli Gábor tavasz óta gyűjti a szemetet a Bükkben. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében azt írja: reméli, hogy a példája másokat is inspirálhat, és megmutatja, hogy egy ember is tehet sokat a környezetért.

"Mint sokan mások, én is azt kérdeztem magamtól, hogy mit tehetek én, egyedül"

- így kezdődött Gábor akciója, amit fotókkal is dokumentált. Gyakori túrázó lévén nagyon zavarta, hogy sokszor botlik szemétbe az erdőben. Elhatározta: most már ideje tenni azért, hogy ez megváltozzon.

hirdetés

"Tavasszal és most ősszel összesen 100 zsák szemetet szedtem össze egyedül. Ez 6000 liter szemetet jelent, hiszen 60 literes zsákokat használtam. Ezeket természetesen nem az erdő közepén hagytam, hanem kukák mellé helyeztem, ahonnan az illetékesek továbbszállították a megfelelő helyre. A Majális parkot, a Szinva egy nagy részét, a Csanyikot és környékét teljesen sikerült megtisztítani. A legapróbb műanyag darabokat is összeszedtem, és volt, hogy a talajból ástam ki több éve otthagyott zacskókat és palackokat"

- írta nekünk.

Szavai helyett talán még beszédesebbek a képei, amiken látszik, mennyire fantasztikus munkát végzett:

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló Facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!