hirdetés
cm41.jpg

Depardieu megérkezett Szegedre

Fáradtan és rosszkedvűen érkezett meg a városba. Csütörtökön egész nap a Háry János című daljátékot próbálja.
Képek: Youtube - szmo.hu
2014. július 30.


hirdetés

Nagy titkolózás övezte a francia színész érkezését, ám a delmagyar.hu mégis megtudta, mikor jön a városba, és melyik szállodában száll meg Gérard Depardieu. Előzőleg ugyan azt a fülest kapták, hogy a sztár saját repülőgépén érkezik a szegedi reptérre, ám végül Liszt Ferenc Repülőtéren landolt, és egy kék mikrobusszal érkezett Szegedre.

A lap munkatársa a szálloda előtt várta a filmsztárt, ám a mikrobuszból kiszálló Depardieu-t azonnal körbevették a szabadtéri vezetői és bekísérték a hotelbe. A sajtóval csak a biztonsági ember foglalkozott, aki arra kérte az újságírókat, ne közelítsék meg a sztárt, mert "nyűgös". A Délmagyar újságírója szerint a sztár valóban "rosszkedvű és fáradt ember benyomását keltette".

kep2

kep

Gérard Depardieu Szegedre érkezésének pillanatai:

Videó: Karnok Csaba / Délmagyarország

A Háry János című daljátékban a Szegedi Szabadtéri Játékokon Napóleont alakító Depardieu gázsija még az érkezésénél is érdekesebb kérdés. Korábban 30 milliós tiszteletdíjról cikkezett az egyik bulvárlap, ám ez biztosan nem igaz. A demagyar.hu szerint a városban keringő pletykák állhatnak közelebb az igazsághoz, ezek 15 millióról szólnak. A szabadtéri játékok nézői a Háry Jánosban két egymást követő előadásban láthatják a francia művészt.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
Demonamain.jpg

„Amint kijössz a teremből, fogalmad sincs, mi volt ez” – kritika a Demóna 2. részéről

A 2014-es Demóna folytatása kötelezőnek tűnt a Disney számára, most pedig elmondjuk, hogy sikerült megoldani, egyáltalán: szükség volt-e a második részre.
B.M. képek: Youtube - szmo.hu
2019. október 17.A válasz nem egyértelmű – igen is, meg nem is. Az első rész is meglepő volt számomra, hogy ekkora siker lett, értem a vonzalmat az anti-hősök iránt, és a fordulatban is volt valami megkapó. Nem utolsósorban

Angelina Jolie tökéletes választás volt címszereplőnek.

Mind vizuálisan, mind színészileg tökéletesen hozta a meg nem értett gonosz szerepét, aki bosszút áll megcsonkításáért. Erre pedig érkezett a második rész, mely lecseréli az első rész férfi főgonoszát nőire (Michelle Pfeiffer) és megint megtörténik minden, amit már láttunk.

Persze a folytatás nem csak egy gyors újrája az előző résznek, próbálták bővíteni Demóna világát, csak sajnos továbbra is a legérdekesebb mind közül Angelina karaktere.

A világépítés nem működik, és Ms. Jolie címszereplőként hiányzik a film nagy részében.

Helyette, olyan "érdekes" lényeket követhetünk végig, hogy majdnem bebólintottam, a történet szempontjából teljesen irrelevánsak... és ha ezek a részek a vágóasztalon végezték volna, sokkal feszesebb végterméket néznénk a vásznon. Akkor is rossz lenne nézni, de legalább hamarabb vége lenne.

Sajnos az egész film egy zagyva összevisszaság, amely zsigeri szinten szórakoztató. Akik a Marvel-filmeket úgy tekintik, hogy kikapcsolják az agyukat és gyönyörködnek a szép tájakban, varázslatos mesevilágot, azoknak tetszeni fog a Demóna 2, mert nagyon színes. Nagyjából egy, A Hangya és a Darázs szintű Marvel-filmnek mondanám,

de amint kijössz a teremből, fogalmad sincs, mi volt ez.

Akiknek ez elég, azok jól fognak szórakozni, így nem tekinthető teljes kudarcnak a mozi, de a klasszikus mese rajongói nem hiszem, hogy élvezni fogják.

Demóna alig van vásznon, amikor ott van, akkor uralja a filmet, mindig szórakoztató látni az interakcióit az átlagemberekkel, látszik, hogy élvezhette a forgatást. Viszont Angie-n kívül mindenki takaréklángon ég. Michelle Pfeiffer majdnem elalszik a szerepében, épp egy táblát nem tesz ki a nyakába, hogy gonosz vagyok.

Elle Fanning castingját a mai napig nem értem.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
SZG_5369.jpg

Dallos Bogi: „Nem vagyok színésznő, nem tudnék hitelesen előadni olyan döntéseket, amikben nem hiszek”

Az X-Faktor új női mentora többek között elárulta, kitől tartott a mentortársak közül, melyik csapatokat szerette volna kapni, és mennyire szólnak bele a producerek, hogy kit kell tovább juttatni.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. október 18.- Korábban követted az X-Faktort? Voltak esetleg kedvenceid?

- Az indulása óta követem. Kiskorom óta rajongója vagyok a műsornak. Az első évadból nagyon szerettem Király L. Norbit, a későbbi évadokból például Oláh Gergőt. De szerintem nincs is Magyarországon olyan ember, aki ne látott volna legalább egy X-Faktor részt.

- Felkértek, vagy castingon kellett részt venned, hogy Te lehess Gigi utódja?

- Természetesen több körös castingon kellett részt venni. Ugyanis nem csak arról van szó, hogy keresnek egy mentort.

Az a fontos, hogy az a négy ember, aki ott ül a pultban, az mennyire találja meg a közös hangot, mennyire működnek jól együtt.

Éppen ezért olyan castingokon vettem részt, ahol a be kellett ülni a fiúk közé, és régebbi évadokból elővett videókra kellett reagálni. Az alapján választottak ki.

- A fiúknak volt beleszólása, hogy kit szeretnének maguk mellett látni?

- Úgy tudom, kikérték a véleményüket, de a döntést az RTL Klub hozta meg.

- Radics Gigivel beszéltél? Kértél tőle tanácsot?

- Persze. Nagyon szeretem Gigit. Van egy kis interjúsorozatom, aminek az a címe, hogy Hétkor nálam. Ott a vendégem is volt. Írtam neki üzenetet, hogy remélem, méltó utódja lehetek, és Gigi azonnal válaszolt, nagyon örült a bekerülésemnek.

- Ahogy egy jó futballista nem feltétlenül lesz jó edző, úgy egy tehetséges énekes sem feltétlenül jó mentor. Mit gondolsz, milyen tulajdonságok szükségesek ehhez a munkához?

- Empátia, türelem, szorgalom... Azt gondolom, a mentorság nem csak a szakmaiságból áll. Egyfajta lelki törődésből is. Ma is rám írt egy versenyzőm, hogy szeretne egy kicsit együtt lenni, beszélgetni, kérte, hogy nézzünk rá a dalokra.

Fontos, hogy ne sajnáljuk az időt és az energiát a mentoráltaktól.

Másrészt szerintem az is fontos, hogy egy mentor szenvedélyes legyen. Higgyen a hozzá tartozó versenyzőkben.

- Az X-Faktor típusú műsorokat állandóan konteók övezik. Az egyik ilyen, hogy a mentoroknak valójában minimális a döntése, felülről mondják meg, kit kell tovább juttatni. Van ilyesfajta nyomás?

- Olyan érdekes... Nyilván én is sok emberrel találkozom, akik szoktak kérdezni az X-Faktorról, és mindig ez az első kérdés. Büszkén tudom mondani, hogy semennyire nem szólnak bele.

Az elején volt egy megbeszélésünk, ahol a műsor készítőivel átbeszéltük, hogy is néz ki ez az egész mentorság, de pont azért tartanak castingot, hogy olyan személyt találjanak, akin nem kell változtatni, hanem a saját személyiségével hozzáad a műsorhoz.

Nincs az RTL-nek egy távkapcsolója, amit megnyomnak, hogy „Bogi, most sírjál.”

Másrészt nem vagyok színésznő, nem tudnék hitelesen előadni olyan döntéseket, amikben nem hiszek.

- Hány százalék a szakmaiság és hány százalék a show?

- Szerintem az X-Faktorban pont a pluszt keressük. Van olyan műsor formátum, ahol csak az énektudás a fontos. Itt viszont az énektudás alapkövetelmény, és amellett legyen még valami, ami különlegessé teszi őt. A megjelenésében, a személyiségében, a tánctudásában. A műsor folyamán azért ez változik. A válogatókon még sokszor előfordul, amikor nagyon show van, viccelődünk, nevetgélünk dolgokon, de a tábor, a mentorház, az élő adások szerintem egyre szakmaibbá válnak, hisz ott már az a szempont, hogy a mentoráltak minél messzebb eljuthassanak.

De ma már más a nézők ingerküszöbe, mint amikor elindultak a tehetségkutató műsorok.

Ma már nem biztos, hogy lekötné a nézőket, ha csak elmondanánk a szakmai véleményünket, és szavaznánk. Kell a szórakoztatás.

- Azért vannak első és második ránézésre is nehezen érthető döntések. Elég az utolsó adást nézni, a „Rendezvény” kategóriát. Kicsit úgy éltem meg, hogy a zsűri egy poénért kockára tette a hitelességét. Például azok után, hogy tovább juttattátok a remixelt Érik a szőlőt és Homokórát elég furcsán vette ki magát, amikor Puskás Peti komolyan fontolgatta, hogy igent mondjon-e Alettának.

- A válogatókon a lehetőségeket keressük. Néha a humorban találjuk meg a lehetőséget. Értem, hogy ez miért lehet támadási felület, de a továbbiakban úgy végezzük a munkánkat, hogy a tizenkettő közé tényleg a legjobbak kerüljenek. Úgy voltam ezzel, hogy talán nem probléma, ha tovább jut a következő körbe a produkció, aztán a táborban majd kiesik. Ez mégis csak egy szórakoztató műsor, és mi ott ülünk napi tíz órákat.

De olyan nem történhet meg, hogy valakit tehetségesnek tartunk, és nem juttatjuk tovább.

Inkább az olyan produkcióknál gondolkozunk el, amiket közepesnek tartunk. Természetesen még az a közepes is sokkal jobb egy „rendezvény” produkciónál. Ott nyilván komolyan beszélünk, nem viccelődünk.

- Ugyanakkor ez talán azokkal szemben is inkorrekt, akiket továbbjuttattok rendezvény kategóriában, hiszen elhiszik magukról, hogy van ott keresni valójuk, és fölöslegesen ölnek energiát valamibe, ami nem is valódi.

- Nem akarok elárulni semmit egyelőre ezzel kapcsolatban, de a Tábor adásokban ki fog derülni, hogy hova fejlődik a rendezvény kategória. Arra ügyeltünk, hogy a végére mindenkinek tiszta legyen a dolog, mindenkivel tisztáztuk a szakmai oldalát.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
nyit-2.jpg

Vicces klippel és fülbemászó zenével jelentkezett Király Viktor és néhány hasonmása

Egy klasszikus fiúbanda tagja lett a népszerű énekes, többféle stílusban is látható és hallható.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 17.Viktorinus, Vik Da Kid, Vikusz és Vi King is hatalmasat alakít Király Viktor új klipjében. Na, de kik is ezek a titokzatos, sármos pasik? Az énekes alteregói, akik a „Bye Bye Baby”-ben tűnnek fel, és mindegyiküknek igazán fontos szerepe van benne.

Viktor több stílusban is megmutatja a hangját a dalban, amelynek ugyan kifejezetten vidám a dallama, azonban egy szakításról szól.

A saját magát fiú-zenekarrá sokszorosító Viktor klipjében Kárpáti Rebeka is szerepet kapott, ő az a bizonyos baby, akinek bye bye-t int az énekes.

A videóban természetesen minden klasszikus boyband figura látható, a táncmozdulatoktól a ruhákig, megidézve a tinikori kedvencek jól ismert stílusát.

Hallgassátok és nézzétek az MTV EMA-re jelölt Király Viktor legújabb klipjét.

VIDEÓ: Bye Bye Baby


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
abellabel-blues.jpg

Mihalik Ábel két tucat vendégzenésszel tiszteleg blues gyökerei előtt – Abel Label lemezpremier

A Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag egykori dobosa egy éven belül második szólóalbumát készítette el, ráadásul rekordszámú közreműködővel. Hallgasd meg, milyen lett!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 18.Mihalik Ábel lassan négy éve mondott búcsút Lovasi András zenekarainak, azóta a saját útját járja. Bár ma is jó néhány zenekarban dobol, ezzel párhuzamosan viszont dalszerzőként és énekesként is aktív. Abel Label névre hallgató szólóprojektje 2017 óta működik, Won't give a funk című első nagylemezének szintén itt volt a premierje tavaly novemberben.

Egy évet se kellett várni, máris megérkezett a folytatás, ami Blues Overthought névre hallgat és nem kevesebb, mint 24 közreműködőt vonultat fel.

Kicsit lejjebb végig is lehet hallgatni, Ábel pedig először az album koncepciójáról, majd a dalokról külön-külön is mesélt.

"Egyértelműen tisztelegni akartam blues gyökereim előtt ezzel a lemezzel. A régi Blue Point nevű zenekarunk is épp feléledt kicsit hamvaiból, és valahogy ezzel egy időben dőlt el, hogy a következő Abel Label lemezt is ennek jegyében szeretném írni. Az első nóta a Red meat and booze című dal volt, ami már fejben majdnem kész volt, ami a harmóniavázat illeti. Aztán gurultak ki a fejemből a dalötletek. Van egy-két tipikus bluesos lüktetés, amikből akartam egyet-egyet az albumra, de valahogy kicsit másképp, mint az autentikus blues-körök. Úgy érzem, sikerült is.

Sok gitárost szerettem volna elhívni, és persze énekest is, de a blues ugye elég gitárcentrikus műfaj. Végül két dal kivételével minden dalba került legalább egy gitárszóló.

Valahogy a mai zenéből kivesztek a szólók. A rádiókban úgy tudom, nem is nagyon adnak le olyan dalt, amiben egyáltalán gitár van. A fiatal generáció nem is nagyon ismeri a blues műfajt. Pedig anélkül semelyik mai sláger sem létezne. Fontos, hogy ne felejtsük el, honnan jöttünk. Ez is valahol egy ilyen emlékeztető.

Nagyon büszke vagyok erre az albumra, mert sikerült 24 vendégzenészt elcsábítani. Ők mind játszanak a lemezen: Lee Olivér, Kolta Gergő, Csadó Attila, Éles Gábor, Takács "Jozzy" József, Jánosi "Cicó" Szabolcs, Bokodi Bálint, Nádor Dávid, Jónás Vera, Méhes Adrián, Domján Gabi, Szabó Árpád, Pintér Zsolt, Csókás Zsolt, Mészáros Ádám, Sabák Péter, Angyal Ákos, Paczári Viktor, Meggyes Ádám, Élő Márton, Kováts Gergő, Hock Ernő, Bécsy Bence és Bubenyák Zoltán, aki egyben ránézett a keverésemre, mielőtt masterre leadtam Szelényi Pistának, aki jófejségből elvállalta. Petyánszki Krisztián csinálta a képeket rólam, Sör Kasszandra pedig az egész grafikáját. Mindenki remek munkát végzett és szerintem nagyon jó lemez lett. Viccen kívül. :D

Jön a vinyl/bakelit is, csak a francia céggel kissé nehézkes volt a kommunikáció, ezért nem ma jöttek meg, hanem kicsit várni kell rá, de számítottam erre."

(A teljes dalok eléréséhez előbb be kell jelentkezni, erre egy Facebook-profil is elég – kattints a jobb felső ikonra!)

Bővebben a dalokról:

Red meat and booze

Ez egy ironikus dal. Itthon valahogy mióta kapitalizmus van, mindig minden valaminek a másolata. A barbecue is ilyen, meg ettől valahogy amcsinak érezzük olyankor magunkat. Pedig sose voltunk. Persze nem csak ez az üzenete a dalnak. Ehhez azonnal Lee Olivér gitározása jutott eszembe. Szóltam is neki, aztán náluk Budaörsön fel is vettük. Már ott is baromi jól szólt a gitárja.

Deer in your spotlight

A dalt Csadó Attila írta, a szöveget-énekdallamot én. Szóltam neki, ha van ötlete, ne tartsa magában. Ebben két gitárost is szerettem volna, ezért szóltam Éles Gabinak, akinek imádom az éneklését és a gitárjátékát is. Kolta Geri az egyik kedvenc hazai basszusgitárosom, így őt kértem meg a posztra.

Trippin'

Ezt a dalt egy másik húzós groove ihlette meg, de persze sajátot találtam ki, csak a lüktetés hasonló. Ez az egyik személyes kedvencem. Amolyan lassan derékból bólogatós. Jozzy lemészárolja a dal közepét a teljesen "Lipótmező" gitárszólójával.

Szövegileg arról szól, hogy az élet olyasmi maga eleve, mint egy LSD utazás. Azt se tudod, mi van, vagy mi fontos, mit kéne követni és egyáltalán valóság-e az egész, aztán meghalsz. Tiszta üzlet, nem? :D

A többi dal ismertetőjéért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!