hirdetés
brexit.jpg

Brexit - Nagy többséggel jóváhagyta a londoni alsóház a kilépés további halasztásának kezdeményezését

Elemzők szerint, ha az EU nem hagyná jóvá a kérelmet, akkor az alsóház többsége jó eséllyel megszavazná a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról hozott döntés visszavonását.
MTI - szmo.hu
2019. április 09.


hirdetés

Nagy többséggel jóváhagyta kedden a londoni alsóház, hogy Theresa May miniszterelnök az Európai Unió szerdai csúcsértekezletén kezdeményezze a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) további halasztását.

A kormányzati indítványra 440, ellene 110 képviselő voksolt.

Theresa May hivatalosan múlt pénteken kérte a Brexit legfeljebb június 30-ig terjedő halasztását Donald Tuskhoz, az Európai Tanács elnökéhez intézett levelében.

hirdetés

A ház elé kedden a kormány terjesztette be a halasztási kérelem jóváhagyásáról szóló indítványt.

A képviselők azonban már előző este törvénybe iktatták azt az ellenzéki beterjesztést, amely egyenesen kötelezi Theresa Mayt a Brexit-határidő további hosszabbításának kezdeményezésére, elkerülendő a megállapodás nélküli kilépést az EU-ból.

Ezt az indítványt az alsóház múlt szerdán minimális többséggel, 313:312 arányban fogadta el.

A törvényjavaslat - amelyet Yvette Cooper, az ellenzéki Munkáspárt egyik befolyásos képviselője, az alsóház belügyi bizottságának elnöke terjesztett elő - az elmúlt egy hétben megjárta a felső kamarát, a Lordok Házát is, és hétfő este került vissza az alsóházba, ahol a képviselők véglegesítették.

A parlamenti döntés az uralkodói ellenjegyzéssel kedden törvényerőre emelkedett. Így azonban a brit parlamenti eljárásjogi törvény alapján szükségessé vált egy megerősítő szavazás is, ezúttal a kormány indítványára, és kedd este ezt az indítványt hagyta jóvá jelentős többséggel az alsóház.

Az Európai Unió szerdán soron kívüli csúcsértekezletet tart, amelyen Theresa May miniszterelnöknek ismertetnie kell London indokait a Brexit további halasztására.

Mi történne, ha az EU elutasítaná a kérelmet?

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
halott-edesanyjaval-elt-tanarno-papa-1000x548.jpg

Általános iskolai tanárnő élt együtt majdnem két évig halott édesanyjával

A 61 éves asszonyt az iskola felfüggesztette, amíg folyamatban van ellene az eljárás.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 24.


hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, egy évek óta halott nőt találtak egy családi házban Pápán.

A helyi rendőrkapitányság gondozási kötelezettség elmulasztása miatt indított büntetőeljárást, melynek során a nyomozók egy 61 éves nőt gyanúsítottként kihallgattak.

Most kiderült, hogy egy általános iskolai tanárnő volt az, aki az édesanyja holttestével élt együtt hónapokon keresztül - számolt be róla az RTL Híradó.

hirdetés

A 90 év körüli asszony két éve halhatott meg, maradványait az egyik szobában találták meg a rendőrök, miután a házhoz érkező rokonok felfigyeltek a furcsa szagra.

A szomszédok szerint a 61 éves asszony csak volt férjének és fiának árulta el, hogy édesanyja meghalt, nekik azonban azt mondta, hogy már el is hamvasztották.

Az egyik szomszédasszony elmondta, hogy a tanárnő senkit nem hívott meg a temetésre, mindent maga rendezett el. Volt rá példa, hogy édesanyja halála után a nevében válaszolgatott a szomszédoknak az interneten, legalábbi ők ezt sejtik.

Az RTL Híradó kiderítette, hogy az elhunyt asszony lánya egy csornai általános iskolában alsó tagozatos matek tanárnő. Az intézmény egy közleményben azt közölte,

mivel a pedagógus ellen büntetőeljárás van folyamatban, ezért felmentették a munkavégzés alól, tehát jelenleg nem taníthat.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
baleset-4-1.jpg

15 éves várandós kismama is meghalt a horrorbalesetben: lovaskocsi ütközött teherautóval

A fiatalok egy kivilágítatlan fogaton utaztak, a mögöttük érkező kisteherautó pedig beléjük rohant, majd az árokba fordult.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 25.


hirdetés

Csütörtökön 19 órakor a 68-as számú főútvonal 49. kilométerszelvényében egy tehergépkocsi és egy lovaskocsi ütközött össze. A baleset következtében ketten életüket vesztették, hárman pedig megsérültek és kórházba kerültek - írta péntek hajnalban a Police.hu.

A sérültek közül ketten a kórházban haltak meg - írta meg a Sonline.hu.

A lovaskocsin öten utaztak, ők az ütközés következtében lerepültek, a járművük pedig darabjaira esett.

hirdetés

Egy várandós 15 éves lány nem sokkal az ütközés után belehalt a sérüléseibe. Egy 13 éves lányt és egy 21 éves férfit kórházba szállítottak, de nem tudták az életüket megmenteni. Egy másik utasnak a lábát kellett amputálni. A lap úgy tudja, hogy a lányok ötvöskónyiak, a férfiak segesdiek voltak.

Az RTL Híradó beszámolója szerint az áldozatok közül ketten egy tizenéves testvérpár volt, a harmadik halott a testvérpár egyik fiatal rokona. A szerencsétlenségben egy fiatalember és egy 60 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A kisteherautó az árokba borult, és az oldalára dőlt, a benne ülő sofőr nem sérült meg. Az előtte haladó, kivilágítatlan fogatba rohant bele. Egy szemből érkező autóban ülő szemtanú elmondása szerint a sötétben nem lehetett látni a lovaskocsit, és az utasok sem viseltek láthatósági mellényt.

A kocsit húzó ló is úgy megsérült, hogy a rendőrök egy hivatásos vadászt hívtak ki, aki kénytelen volt lelőni az állatot.

A rendőrség vizsgálja az ügyet.

VIDEÓ: Halálos baleset Segesdnél

Fotók: Police.hu


KÖVESS MINKET:

hirdetés
szombathely-semmelweis-utca-baleset.jpg

Ellökte magától a vele lévő kisgyereket egy nő a zebrán – az autó így csak őt ütötte el

Gyorsan kapcsolt és cselekedett, amikor látta, hogy a kocsi nem áll meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 25.


hirdetés

Elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot egy nő Szombathelyen.

Az esetről a 112 Emergency Press írt.

"Kijelölt gyalogátkelőhelyen kelt át egy középkorú asszony és egy rá bízott kisgyermek Szombathelyen,

hirdetés

amikor az asszony észlelte, hogy az érkező személyautó már nem fog megállni. A nő ellökte magától a gyereket, így az autó "csak" őt ütötte el"

- írja a lap.

A baleset a Semmelweis Ignác utcában történt. A Mercedes a szombathelyi vasútállomás felől jött, és nem hajtott gyorsan.

A sofőr elmondta, hogy a lemenő nap a szemébe sütött, emiatt le is hajtotta a napellenzőt. De hiába figyelte az utat, nem tudott időben megállni, amikor "hirtelenm felbukkant előtte egy rózsaszín kabát".

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A balesetnek több szemtanúja is volt, és a 112 úgy tudja, megerősítették, hogy az autó nem ment gyorsan.

A balesetben megsérül nőnek a keze tört el a lap információi szerint.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
cirkusz_medve_idomar.png

Előadás közben támadt egy cirkuszi medve az idomárra Oroszországban

A nézőtéren ülő gyerekek sikítva menekültek a sátorból. Végül egy sokkolóval teperték le az állatot.
Fotó: YouTube/The Telegraph - szmo.hu
2019. október 25.


hirdetés

Ártatlan előadásnak indult, véres jelent lett a vége egy cirkuszi előadásnak Olonyecben. Az előadáson éppen a bohócok voltak a porondon, amikor a számban szereplő talicskát tologató barna medve rátámadt a beöltözött idomárjára, írja a Metro. Az egész jelenetet videóra vette egy anyuka.

A nagytestű állat másodpercek alatt leteperi a bohócot, és még a földön is rángatja, amikor a másik férfi észbe kap és elkezdi rugdalni a ragadozót. A felvételen jól látszik, hogy a nézők egészen eddig a pillanatig azt hiszik, hogy mindez a műsor része, és csak a rugdosódásnál esik le a gyerekeknek, hogy a medve éppen a szemük láttára marcangolja szét a bohócot.

hirdetés

Az állatot végül egy elektromos sokkolóval ártalmatlanították. Arról semmit nem tudni, hogy az idomárnak milyen sérülései lettek a támadás után.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett még ennél is nagyobb baj az esetből: a videón is jól látszik, hogy a nézők és a porond között semmilyen védőketrec nem volt, így a medve akár az első sorokban ülő gyerekekre is támadhatott volna.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!