hirdetés
fashion-3184876_1920.jpg

5 tipp, amitől jobb lesz a szexuális életed, ha stabil párkapcsolatban vagy

Ellaposodott a kapcsolatod? Így verj bele életet!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. szeptember 02.


hirdetés

A szexen nagyon sok múlik: fantasztikussá teheti a kapcsolatot, de akár tönkre is teheti azt.

Az Elite Daily összeszedett néhány tippet ahhoz, hogy még véletlenül se az utóbbi történjen veletek, és ha már összeszokott, stabil párt alkottok, akkor se legyen az együttlét puszta rutin.

1. Mindenek előtt: szeresd magad!

Egy szexterapeuta, Joy Davidson szerint azoknak a nőknek, akik ki vannak békülve a saját testükkel, sokkal jobb a szexuális életük, mint azoknak, akik nem érzik jól magukat a bőrükben. Ha azok közé tartozol, akik nem tudják elfogadni magukat, akkor kezdj el edzeni, és étkezz egészségesen. Így nem csak energikusabb leszel, de azt is érezni fogod, hogy tettél magadért valamit - így jobban is fogod magad érezni. Szintén kipróbálhatod, hogy jó dolgokat gondolj, vagy egyenesen mondj magadnak saját magadról. Hiszen ahogy a mondás tartja: "addig senki nem tud szeretni, amíg te nem szereted magad"

fehernemu

Fotók: Pixabay, Pexels

2. Beszéljetek a szexről nyíltan

A kommunikáció a kulcs a sikerhez az élet minden területén, beleértve persze a szexet is. Elvileg 7 olyan téma van, amiken végig kell menni egy párnak ahhoz, hogy rendesen működjön a szex.

Ezek között van például az, hogy beszélj róla mi izgat fel, mitől érzed magad kényelmetlenül, és a fantáziáidról is, amiket eddig megtartottál magadnak.

3. Fűszerezd meg a dolgot a megfelelő ruhadarabokkal

Ahelyett, hogy csak ledobálod magadról a ruhákat, inkább vegyél fel néhány igazán csábító darabot. Ez izgathatja a partneredet, és te is magabiztosabb leszel tőle az ágyban. Választhatsz bármilyen, egymáshoz passzoló fehérneműt, fűzőt, combfixet - akármit. De ha kicsit tovább akarsz menni, akár néhány jelmezt is kipróbálhatsz, ami kicsit életre kelti a fantáziátokat.

szex-1

4. Vedd elő az érzelmeket

Egy kis érzelmi ráhangolódás ugyanolyan fontos lehet, mint a fizikai előjáték. Akik között van érzelmi kapcsolat, azoknál a szex is jobban működik. Akkor is így van ez, ha nehezebb érzelmi kapcsolatot létesíteni valakivel, mint egy futó kalandot összehozni.

Az érzelmi kapcsolat elhanyagolása jelenti a probléma gyökerét sok esetben, szóval ha a szexuális életeteket szeretnétek jobbá tenni, figyeljetek oda rá, hogy elsősorban az érzelmi kötődés legyen rendben.

5. Próbáljatok ki bátran új dolgokat

Ne féljetek új dolgokat kipróbálni! Nincs is annál könnyebb, mint elkényelmesedni és megelégedni a megszokottal, amikor már régóta vagy ugyanazzal az emberrel. Döntsétek el, hogy mindennap visztek valami újat az életetekbe. Például jó ötlet lehet a szex új helyeken, akár a házon belül, akár kívül azon. Vagy változtassatok a megszokott pózokon, vegyetek be akár különböző eszközöket a játékba.

szex-2

És még egy tanács a végére: Gondolj erre az egészre úgy, mint amikor elhatározod, hogy edzel mindennap ahhoz, hogy hosszútávon érj majd el pozitív eredményeket. Ebbe is invesztálni kell energiát és időt - de hidd el megéri!


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mergezo-nagyszulok.jpg

Ha mérgező szüleid vannak, akkor nagyszülőként sem lesznek jobbak

Melyek a toxikus és romboló viselkedés jelei?
SzE - szmo.hu
2019. október 18.Ha láttad a Maffiózók című sorozatot, akkor biztosan emlékszel a főszereplő anyjára, Liviára, akinek mindenkire van egy bántó megjegyzése, aki ártatlan arccal kavarja a sz… a kavarni valót maga körül, aki előszeretettel csomagolja a pitiáner gúnyolódást csacsogásba, akinek soha nem jó semmi, és aki még a gyerekei segítségét is képes úgy feltüntetni, mintha azok az életére törnének.

Livia Soprano a sorozatban meghal, és a temetése után rendezett halotti toron a menyéből, Carmelából kitör:

„Mindannyian tudjuk, hogy az anyósom szörnyeteg volt. Egyfolytában gonoszkodott mindenkivel.”

És Carmela apja sem bírja türtőztetni magát: „Éveken át szenvedtünk ettől az asszonytól”.

Igen, Livia a mérgező szülő iskolapéldája, aki nagyszülőnek sem különb: az unokáival sem törődik túl sokat, még a fényképeiket sem gyűjtötte.

Mérgező szülők nem csak a sorozatokban vannak, hanem a közvetlen környezetünkben: a szomszédban, az ismeretségi körben és igen, akár a saját családunkban is.

A mérgező szülők gyakran gyerekük számára észrevétlenül rombolják az életét a viselkedésükkel, a szavaikkal, és sokan csak felnőtt korukban jönnek rá, hogy manipulálták, félrevezették vagy éppen súlyosan bántalmazták őket. A mérgező szülő többek között negatív és elégedetlen, érzelmileg zsarol, felemlegeti, mekkora vesződséget jelentettél a számára, nem áll ki érted, bánt a szavaival. Egy korábbi cikkünkben felsoroltunk 16 olyan jelet amelyből felismerheted, hogy téged is mérgező típusú szülők neveltek-e. Ez azért fontos, mert a felismerés a gyógyulás és a továbblépés első szintje.

A mérgező szülő (mint azt már említettem) nagyszülőként sem fog megváltozni: felülbírálja a döntéseidet, a gyerekeid előtt tesz rád dehonesztáló megjegyzéseket, rosszabb esetben őket is szavakkal bántalmazza, és hasonlóan viselkedik az unokáival, ahogyan annak idején a gyerekeivel tette.

A gyerekekkel kapcsolatban fontos tudni, hogy azt fel tudják dolgozni, ha egyszer-egyszer dühösek a szülei vagy nagyszüleik, ha néha dohog a nagyapjuk, ha időnként kritikát vagy szidást kapnak a nagyanyjuktól, amennyiben alapvetően valódi szeretetben és megértésben élhetnek.

Sérüléseket azok a szülők és nagyszülők okoznak, akiknek túlnyomórészt a negatív megnyilvánulásaik vannak jelen a gyerek életében.

Susan Forward, a Mérgező szülők című könyv szerzője úgy tartja, hogy a toxikus szülők a gyerekeikben olyan gondolatokat, érzéseket generálnak, hogy azok nem bíznak másokban, úgy vélik, nem méltók a szeretetre, és nem fognak boldogulni az életben. A romboló szülői viselkedés leggyakrabban alkalmazott módszerek táplálják. a tagadás, a projekció, a titkolózás, a szabotázs, valamint a háromszögalkotás. Ezen kívül a mérgező szülőket olyan hiedelmek vezérlik, minthogy a gyereknek minden körülmények között tisztelnie kell a szüleit, és hogy csak úgy lehet csinálni a dolgokat, ahogyan azt a szülő gondolja.

Milyenek nagyszülőként a mérgező szüleid? Honnan tudhatod, hogy mérgező nagyszülei vannak-e a gyerekeknek?

1. Megkérdőjelezik a te alkalmasságodat apaként vagy anyaként.

„Hogy fogod azt a gyereket?” „Én ezt soha nem engedtem volna meg neki.” „9 óra, és még mindig nem alszik???” Vagy amikor a játékokkal teli dobozok és ládák előtt állva sopánkodnak, hogy szegény gyereknek nem vesztek elég játékot.

2. A hibákat keresik abban, amit csinálsz.

Nem tetszik nekik az, ahogyan a gyerekszobát berendezted, amilyen ruhákat veszel nekik, ahogyan a haját fésülöd stb.

3. A gyerekeid előtt szólnak rád, „tesznek helyre” a gyerekekkel kapcsolatos dolgokért.

4. A gyerekeid előtt tesznek rád negatív, téged lekicsinylő és megalázó megjegyzéseket.

5. Az ellenkezőjét teszik az unokákkal kapcsolatban, mint amit kérsz tőlük.

Ennek egyik jellemző példája, amikor a kérésed ellenére édességet adnak nekik, vagy direkt olyan helyre viszik őket, amit te megtiltottál. Olyan filmeket nézhetnek kérésed ellenére, ami nem az életkoruknak való.

6. Meghazudtolnak a gyerekeid előtt.

7. Bántják a gyereket.

Fizikálisan vagy verbálisan.

8. Olyan megjegyzéseket tesznek a gyerekre, ami azt sugallja, mintha elhanyagolnád a kicsit.

Például amikor meglátják a teljesen normális testalkatú unokájukat, forgatják a szemüket, hogy milyen sovány, megkérdezik, kap-e eleget enni. Összecsapják a kezüket, hogy „Úristen, hogy néz ki ez a szegény gyerek!”

9. A gyerek döntéseit is felülbírálják.

Beleszólnak abba, mit akarnak felvenni, milyen mesét kérnek elalvás előtt, vagy a kiválasztott ételt nem engedik megenni, azzal, hogy neki mást kell ennie.

10. Nem hagyják szabadon játszani a gyerekeket, megakadályozzák ebben őket.

Például azzal, ha a fiúk kezéből kiveszik a babát, a lányokéból az autót. Ha leszólják a kislányodat, amiért legózik és nem „hercegnősködik”, ha a „főzésbe” éppen belemerült fiú unokát letorkolják, mirét csinál „lányos” dolgot, ahelyett, hogy inkább

11. Rendszeresen veszekedést provokálnak veled a gyerekeid előtt.

12. Rendszeresen ordítoznak és veszekszenek az unokáik előtt.

13. Nem segítenek a gyerekek körüli teendőkben.

És ha előfordul, hogy átviszed a gyerekeidet egy hétvégére, hogy végre kipihend magad, már másnap reggel ott állnak az ajtóban a gyerekekkel, mondván, hogy „ehhez ők túl fáradtak”.

14. Folyton azt emlegetik, hogy bezzeg NEKIK mennyire nehéz volt, amikor te gyerek voltál.

Még akkor is, ha veled ellentétben rövidebb volt a munkaidejük, elnézőbbek és megengedőbbek voltak a munkáltatóik, és ők számíthattak más felnőttek rendszerese segítségére, elmehettek fiatal szülőként szórakozni.

15. Felhánytorgatják, hogy aki segítséget kér szülőként, az mégis minek vállalt gyereket.

16. Manipulálják az unokákat.

17. Megpróbálnak az unokáikban bűntudatot kelteni.

18. Maximalisták az unokákkal.

19. Érzelmileg elérhetetlenek az unokáik számára.

20. A velük való találkozás gyakran vált ki szorongást a gyerekekből.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
menopauza_ck1.jpg

Akit a menopauza szele megcsapott - hogy kezdődik, és hogyan lehet rá felkészülni?

A menopauza MINDEN nőt érinteni fog, vagy éppen benne van. Nincs kivétel. Ezért is kell beszélni róla és talán nincs is jobb alkalom, mint a mai Menopauza Világnap.
Iványi Orsolya írása a Neverordinary blogon - szmo.hu
2019. október 18."A Neverordinary a 40 feletti nők találkozóhelye, blog, női klub és még sok más. A pasim (most már férjem) kezdte el mondogatni, hogy arról írjál, ami történik veled: 42 évesen elköltöztél (megint) egy új országba, egy emberhez, akit alig ismersz, feladtad az eddigi életed, próbálod megvalósítani az álmaidat, és még öregszel is. Valahogy így jött a képbe, hogy arról kellene írni, hogy igenis 40 felett is van élet! Lehet pasit találni, lehet új karriert építeni és lehet életmódot is váltani. Éljenek a 40 feletti nők!"

Minden úgy kezdődött, hogy megőrültem. Csak erre tudtam gondolni, amikor arra eszméltem, hogy fejhangon üvöltök és közben azt éreztem, hogy mindjárt felrobbanok, ha azonnal nem vághatok földhöz valamit. Jézusom, ez nem én vagyok, valaki átvette felettem az irányítást, mi történik velem? Morfondíroztam később, mikor már lenyugodtam és szégyenkezve ültem az ágy szélén. Pedig csak azt kérdezte a férjem, hogy hol a biciklis zoknija.

Már egy ideje éreztem, hogy valami történik velem, akkor kezdődött, amikor két éve kiköltöztem Toszkánába, de arra fogtam, hogy az új szerelem és az ország váltás izgalma visel meg, és inkább nem foglalkoztam a fura hangulatváltozásaimmal, meg hogy időről időre tök vörös lesz a fejem. Akkor is, ha nem vagyok éppen mérges. Vagy, hogy nem tudok lefogyni, pedig csakis a mediterrán diétán élek.

Nőgyógyászhoz véletlenül mentem el, gondoltam a kiköltözés előtt megejtem, úgysincs semmi, hiszen nincsenek tüneteim. Aztán jött a hideg zuhany, hogy van itt minden: ciszta, mióma, fertőzés.

A végső csapást a recepciós mérte rám:

- 44 éves, ugye? Menopauzában van? Vagy premenopauzában?

- Öööö...- felnőtt nő létemre hirtelen fogalmam sem volt, mit válaszoljak.

- Menstruál még? - kérdezte könyörtelenül.

- Igen - vágtam rá megkönnyebbülve.

- Akkor premenopauza - hozta meg az ítéletet.

A kellemetlen incidens után, beleástam magam a témába és megállapítottam, hogy valóban megcsapott a menopauza előszele, a premenopauza! Nem elég, hogy van menopauza, meg posztmenopauza, itt van nekem ez a „pre” is!

VIDEÓ: 10 bátor nő - plusz én és a férjem - képekkel és szöveggel osztjuk meg veletek, hogy mit jelent számukra ez az életszakasz

Jézusom! Mit is ez sokféle „pauza”?

* A pauza szünetet jelent. Menopauza, a menstruációs vérzés végleges szünetelése, vagyis elmaradása, de szokták a változókori, vagy klimaxos életszakaszt is így nevezni.

* Premenopauzának az utolsó menstruációt megelőző, a petefészkek hormontermelésének hanyatlásával járó, akár évekig is eltartó időszakot hívjuk.

* Nem összekeverendő a perimenopauzával, amely a menstruáció végleges elmaradása előtti, és az azt követő néhány, nagyjából 4-8 évet öleli fel.

Ez az információ, hogy gyakorlatilag az elmúlt éveimet már a premenopauzában töltöttem anélkül, hogy tudatában lettem volna, teljesen lesokkolt! A menopauza ugyanis – a serdülőkori nővé váláshoz hasonlóan –

nem egyik napról a másikra, nem hirtelen következik be, vannak előjelei,

melyekről sokáig esetleg tudomást sem veszünk, nem is gyanakszunk, hogy már az előszobájában járunk. Tulajdonképpen ez egyfajta hormonális átmenet, amelyhez mindaddig, amíg a szervezetünk hozzá nem szokik a megváltozott helyzethez, bizonyos - főleg kellemetlen - tünetek társulhatnak.

Magyarországon több százezer nő van menopauzában.

A menopauza nem betegség, hanem egy természetes folyamat, melyen minden nő keresztül megy élete folyamán, mégis tabu téma. A világnap alkalmából itt az ideje, hogy felhívjuk a figyelmet ismét erre a témára, beszéljünk róla többet, ugyanis a menopauza nem magánügy.

Minden nő másképp éli meg ezt, van, aki alig veszi észre, van, aki kikészül, van, aki beszél róla, és van, aki otthon szenved csendes magányában. Van, akinél pár hónap, van, akinél évek. Egy biztos, hogy nem egy sétagalopp.

De fel lehet rá készülni és kell is, mert ezt túl kell élni, és közben a saját javunkra fordítani a megélt élményeket és egy jobb, teljesebb énnel kijönni belőle. És ezt nem kell egyedül.

Legalábbis én nem akarom egyedül. Menjünk végig együtt, beszéljük meg és ki, hogy mi történik velünk, segítsünk egymásnak, és legyünk tisztában a tényekkel is, mert úgy sokkal könnyebb.

Majdnem 40 éves vagy? Talán már el is múltál? Ha egy olyan társaságra vágysz, ahol korodbeli, okos és jófej nők közösen beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat, keresd a Neverordinary csoportot vagy az Instagram oldalt és mindenképp olvasd a blogot is!

KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
fa-telefontok-nyito-1.jpg

Telefontokok, amelyekkel a Földet is véded, nem csak a mobilod

Elsőre furának hangzik, de vannak olyan telefontokok, amelyek az alapanyaguknál fogva lényegesen kevésbé veszik igénybe a bolygó erőforrásait, és könnyebben is lebomlanak, mint egy átlagos műanyag telefontok.
Szponzorált tartalom(x) - szmo.hu
2019. október 17.Az okostelefonok és kiegészítőik gyártása azok közé az iparágak közé tartozik, amelyek a leginkább megterhelik a környezetet. És itt nem csak a készülékekről, hanem a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőkről, tartozékokról, tokokról is szó van. De mit tehet az, aki nem szívesen mondana le a mobilozásról, mégis fontos számára, hogy a lehető legkevésbé terhelje ezzel a környezetet?

Ha úgy érzed, te is ebbe a csoportba tartozol, akkor amellett, hogy nem cseréled évente a telefonodat, mást is tehetsz. Szerencsére már a kiegészítők között is találhatsz olyanokat, amelyek gyártása kevésbé veszi igénybe a bolygó erőforrásait, és a kukába kerülve a környezetet sem károsítják annyira, mint például a műanyagok. Most két olyan kategóriát mutatunk a telefontokok választékából, amelyek kifejezetten környezetbarát megoldást jelentenek - mégsem kell kompromisszumot kötnöd sem a dizájn, sem pedig a biztonság tekintetében.

Telefontokok fából: természetesen jobb, mint a műanyag

Sokan meglepődnek, amikor meghallják, hogy a fa egy megújuló energiaforrás, pedig valóban így van. Amennyiben ugyanis a használati tárgyak alapanyaga erdőgazdaságokból kerül ki, ahol a kivágott fák helyére folyamatosan újakat ültetnek, az állandó utánpótlás következtében az élő faállomány mennyisége nem csökken. Vagyis mindig állandó mennyiségű fa köti meg a szén-dioxidot, fogja meg a port, és termeli a oxigént. A fa további előnye, hogy a természetbe visszakerülve viszonylag gyorsan lebomlik, nem halmozódik fel szemétként, mint a műanyag.

A legtöbb fa telefontok tartalmaz műanyag vagy fémelemeket, amelyek stabilabbá, ütésállóbbá teszik - ez szükségszerű, hogy valóban meg tudják védeni a mobilt a külső fizikai behatásoktól. Érdemes olyan fa telefontokot választani, ahol az egyéb anyagok aránya alacsonyabb. A fából készült telefontokok ugyanakkor egyre kevésbé számítanak ritkaságnak, és a választékuk is igen széles. Ennek köszönhetően nagyon sokféle, például gravírozott változat közül válogathatsz. Arról nem is beszélve, mennyire jól mutat egy telefon hátlapján a természetes fa erezete, és milyen jól esik kézbe fogni egy faborítású telefontokot.

Öko bőr tokok - a valódi bőr minősége és komfortja kompromisszumok nélkül

A valódi bőrből készült telefontokokhoz főleg szarvasmarhák bőrét használják fel. Ennek az állatnak a tenyésztése azonban nagyon sok víz felhasználásával jár és jóval több üvegházhatású gáz kibocsátásával, mint bármely más állatfajé - a növényekről nem is beszélve. Ha ez nem lenne elég, a bőr cserzéséhez olyan erősen toxikus anyagokat használnak (például króm-, alumínium- és cirkón-sókat), amelyek nagymértékben szennyezik a környezetet.

Régebben a műbőr volt az egyetlen alternatíva a valódi bőrrel szemben, azonban ez nagyon messze van az igazi bőrtől. Arról nem is szólva, hogy egyik fő alapanyaga a legkevésbé sem környezetbarát műanyag.

Szerencsére most már elérhetőek az ökológiai bőrből, röviden öko bőrből készült termékek is. Az öko bőr alapanyagát a természetes rostnövények jelentik, ilyen például a len, a gyapot vagy ananász. Cserzéséhez pedig növényi olajokat használnak. Az ilyen telefontokok a műbőrnél sokkal “bőrszerűbb” hatást keltenek, olyannyira, hogy megtévesztésig hasonlítanak mind látványban, mind a tapintásukban a valódi bőrre.

Egy jó minőségű öko bőr telefontok meglepően vékony, mégis rendkívül tartós és kellő védelmet nyújt. A bőrszerű látvány és tapintás mellett ráadásul az ujjnyomok sem látszanak meg a felületén. Emellett a prémium minőségű öko bőr telefontokok színezése is környezetbarát anyagokkal történik. Ha tehát egy bőrtokot szeretnél, de sokkal “zöldebb” változatban, válaszd az ökológiai bőrből készült darabokat.

15 dolog, amit te is megtehetsz a Földért

Ha fontos neked a környezetvédelem, nem csak a telefonodat védő tok tudatos megválasztásával tehetsz érte. Íme 15 további tipp, amit te is megvalósíthatsz.

1. Minél közelebb állítanak elő egy élelmiszert, annál jobb. Fogyassz minél több helyi élelmiszert.

2. Használj és vásárolj olyan kevés műanyagot, amilyen keveset csak tudsz. Térj át például vászontáskára az eldobható nejlonzacskók helyett.

3. Gyűjtsd szelektíven a szemetet.

4. Próbálj minél kevesebb marhát enni, helyette inkább szárnyasokat és zöldségeket, gyümölcsöket, gabonát.

5. Részesítsd előnyben a tartósabb műszaki cikkeket, még ha drágábbak is, az olcsó, de gyorsan elhasználódó eszközök helyett. Ne vásárolj valamiből újat addig, ameddig jól működik (például ne cseréld le évente a telefonodat csak azért, mert kijött a legújabb modell).

6. Vásárolj minél kevesebb PET-palackos ásványvizet, üdítőt - inkább legyen egy állandó kulacsod.

7. Kapszulás kávéfőző helyett használj bármilyen más elven működő gépet.

8. Amennyiben a távolság és minden további körülmény lehetővé teszi, bringázz vagy használd a tömegközlekedést ahelyett, hogy autóba ülsz.

9. Ne mosogass folyóvízben.

10. Ha van rá lehetőséged, ültess el legalább egy fát.

Képek forrása: https://www.etuo.hu/ és Pixabay


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Warning: Missing argument 7 for PostList::__construct(), called in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/static_builders/sidebar_builder_new.php on line 571 and defined in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 9

Notice: Undefined variable: q in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 16

Deprecated: Non-static method ImageGreps::grepPost_first_image_notags() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 103

Notice: Undefined index: promo_tip in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 104

Notice: Undefined index: read_count in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 105

Notice: Undefined index: promo_end in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 106

Notice: Undefined index: promo_id in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 107

Deprecated: Non-static method ImageGreps::grepPost_first_image_notags() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 103

Notice: Undefined index: promo_tip in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 104

Notice: Undefined index: read_count in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 105

Notice: Undefined index: promo_end in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 106

Notice: Undefined index: promo_id in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 107

Deprecated: Non-static method ImageGreps::grepPost_first_image_notags() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 103

Notice: Undefined index: promo_tip in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 104

Notice: Undefined index: read_count in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 105

Notice: Undefined index: promo_end in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 106

Notice: Undefined index: promo_id in /var/www/clients/client1/web102/web/wp-content/themes/szmo_2013/classes/models/PostList.php on line 107

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!